reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
no ale w życiu bym nie pomyślała, żeby jakoś rozgraniczać dzieci na urodzone sn i cc 🤦‍♀️ w głwie mi się to nie mieści
przynajmniej mam nienaruszoną cipusię 😂😂😂😂
Mi nie robi różnicy SN czy CC, ale tez nie mam porównania 😝 Ja szybciutko doszłam do siebie, i nawet nie brałam zastrzyków przeciwbólowych, bo dla mnie to nie był jakiś mega ból (pielęgniarki mówiły mojej mamie, że chyba się zastrzyków boję 😂).

no ale w życiu bym nie pomyślała, żeby jakoś rozgraniczać dzieci na urodzone sn i cc 🤦‍♀️ w głwie mi się to nie mieści
Ja też nie bo dziecko to dziecko. Idąc ich tokiem myślenia lepiej jak matka umrze a urodzi sn albo urodzi martwe dziecko także SN. Bo wg nich chyba CC w Pl to tylko na życzenie leniwych kobiet robią. Nie ma wskazań medycznych.

Ja też nie bo dziecko to dziecko. Idąc ich tokiem myślenia lepiej jak matka umrze a urodzi sn albo urodzi martwe dziecko także SN. Bo wg nich chyba CC w Pl to tylko na życzenie leniwych kobiet robią. Nie ma wskazań medycznych.
wiesz, są różne osoby, które po prostu nie rozumieją i wydaje im się, ze kobieta rodzi cc dla wlasnego widzi mi się, a nie, ze musi (co dla mnie tez jest spoko, niech każdy rodzi dziecko jak chce)... i że to egoistyczne niby

przynajmniej mam nienaruszoną cipusię 😂😂😂😂
Mi nie robi różnicy SN czy CC, ale tez nie mam porównania 😝 Ja szybciutko doszłam do siebie, i nawet nie brałam zastrzyków przeciwbólowych, bo dla mnie to nie był jakiś mega ból (pielęgniarki mówiły mojej mamie, że chyba się zastrzyków boję 😂).
Oj tam mój po jednym porodzie na mnie nie narzeka i piękna jestem, luzów nie czuje 🤣 18 lat razem i dalej ogień jest.

Ja na temat swojego porodu nie mam żadnej opinii - totalnie abstrakcyjny temat dla mnie jak na ten moment - ale nie widzę nic złego, że kobiety rodzą przez CC. I tak słyszałam kiedyś pd jednej dziewczyny o tych "wydobycinach" i zrobiło się krzywo jak najlepsza przyjaciółka tej dziewczyny miała CC, bo niestety poród SN się nie udał.

Dziś w ogóle jak sobie myślę o swoich doświadczeniach macierzyńskich to jakoś nie widzę tego w kolorowych barwach. To pewnie PMS.

Powiem Wam ze od czasu kiedy mam w dupci opinie innych dotyczącą mojego życia i wychowywania dzieci - żyje mi się dużo lepiej. Kiedyś się bardzo przejmowałam co ludzie powiedzą. A teraz mam to gdzieś. Cc czy SN moja sprawa, mm czy z piersi też moja sprawa, lody z dziećmi codziennie, a kto mi zabroni ? 😁

Oj tam mój po jednym porodzie na mnie nie narzeka i piękna jestem, luzów nie czuje 🤣 18 lat razem i dalej ogień jest.
swoją drogą przypomniało mi się jak ją obiłam 😂 Byłam u mojej mamy w kuchni i chciałam usiąść na kwadratowy taboret, a że ja siadam zawsze jak jakaś nie normalna z podkuloną nogą i piętą pod dupą to nogą zachaczyłam taboret, z niego spadła ta poduszka i usiadłam warami prosto na kant 😂 Oj był krwiaczek i trochę krewki, a stary się ze mnie śmiał, że jak to można było sobie zrobić 🤣

Nasi znajomi korzystali z dawcy (problem z nasieniem u mężczyzny), nie wybierali żadnych parametrów sami, ale maluchy są naprawdę mega podobne do taty... te same oczy, włosy.. do mamy podobieństwo niewielkie ;-)
bo w tych krajowych bankach często albo klinika wybiera sama albo masz tylko podstawowe parametry, natomiast w międzynarodowych (które i tak są w Danii, więc w Danii będąc również) masz duże pole do popisu ;)

reklama
Do góry