pluto_nova
Moderator
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie rozumiem jak mogla tyle czasu w lusterko nie spojrzec np, ja to mam jakas manie kontrolowania wszystkiego z przodu, z tylu, z bokui co ona zawiozła młodsze dziecko i pojechała do pracy zapominając o tym drugim i potem z jadąc z pracy po niego do żłobka tez nie zauważyła, ze umiera z tylu?! NIE ROZUMIEM
Mąż stwierdził ze wyglada jak glutorzygjaki śmieszny![]()
Straszna tragedia, to nie powinno się wydarzyć.wtf? Sorry, ale nie jestem w stanie ogarnąć tego moim umysłem… Jak można zapomnieć? Ja wysiadając z auta, wstając z ławki wychodząc z autobusu 5 razy się jeszcze oglądam czy czegoś nie zostawiłam (mimo, że nic nie mam), a wysiadając z auta patrzę jeszcze przez tylnie szyby, czy czegoś nie mam na siedzeniach![]()
No to jedyne logiczne wytłumaczenie… Straszne…no właśnie ja też nie do końca rozumiem jak się stało. Może miała żłobek przy pracy, zostawiłą dziecko w aucie pod pracą i potem poszła prosto do żłobka?
Bylam niedawno u lekarza na NFZ i ten mnie pyta czy mam dzieci, mówię że mam 2 to on mówi że pewnie dwa razy cesarka, mówię że naturalnie i nie mógł uwierzyć. Potem w komputerze mi wpisał : " Srom i pochwa nieródki" Haha takiego komplementu się nie spodziewałam i to od ginekologaMówiąc o nienaruszonej cipusi masz na myśli brak blizn po pęknięciu/ nacinaniu czy coś jeszcze? W tym temacie jestem totalnie niedoedukowana, bo wydawało mi się że poród przy cc nie rozciąga cipki, a jednocześnie słyszałam opinie że tak samo rozciąga, a ponieważ nie wydzielały się hormony podczas porodu to dłużej się obkurcza. No to jak w końcu jest? CC= ciasna cipka czy nie?
Piękny ♥ Duży już! Idziesz na prenatalne? Może płeć poznasz
mam szczerą nadzieję, ze w żartachMąż stwierdził ze wyglada jak glutorzyg
O tak od dziś nasz mały glutek
Z crl wychodzi w ogole 10 tydzień. Najpierw muszę zrobić resztę badan z I trymestru bo przez te infekcję nie miałam nawet siły o tym myśleć.Bylam niedawno u lekarza na NFZ i ten mnie pyta czy mam dzieci, mówię że mam 2 to on mówi że pewnie dwa razy cesarka, mówię że naturalnie i nie mógł uwierzyć. Potem w komputerze mi wpisał : " Srom i pochwa nieródki" Haha takiego komplementu się nie spodziewałam i to od ginekologa
Także można urodzić SN bez szwanku dla pipki
Piękny ♥ Duży już! Idziesz na prenatalne? Może płeć poznasz![]()
dla mnie cc to sama operacja bez względu na to czy dziecko jest żywe czy nie. i wiem tak mogą być komplikacje. ale mam żal, bo na kolejny poród się nigdy więcej nie zdecydujęMoja znajoma także poród sn miała w takiej sytuacji. Nie wiem czy nie jest to podyktowane wskazaniami medycznymi, że szybciej można zajść w kolejną ciążę. Niemniej pewnie to bardziej widzimisię lekarza
Mi lekarz dał wybór. W Pl przy ułożeniu miednicowym tylko w pierwszej ciąży robią od razu CC a kolejnej to widzimisię lekarza. Przedstawił ryzyko porodu sn i sam zarekomendował CC. Mimo, że bałam się samego zabiegu to rodzic główki ostatniej nie chciałam. Inny mógłby powiedzieć że skoro druga ciąża to nie mam przesłanek do CC i kazać rodzic sn.