reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród cc

reklama
Tak, ma być przeniesiony. Ale ze wszystko dzieje się na świeżo to nawet nie bardzo jest info o konkretnej dacie. Tak samo z Orłowskim. Jedynie solec już w 100% przeniesiony do Południowego
To grubo....nawet nie wiedziałam, ale by było jakbym się tam udała a tu zonk😑
Opinie ma niezłe. Faktycznie żadnych informacji .. szczegółów,

To ja z kolei sama poprosiłam bo sami nie proponowali. Dawali kolejna strzykawe w kroplówce oksytocyny. Po prawie 9 h odeszły mi wody rozwarcia brak a bóle miałam stokrotnie silniejsze niż inne rodzące. Z brzucha i pleców....bóle parte się już czułam zaczynają a to nic .. powiedzieli że jak coś to wrócę na oddział prześpię się i jutro znowu zejdę na ta oksytocynę. Jak o tym pomyśle to poraz kolejny nie dam rady...
To się działo coś u ciebie ...u mnie przy okxy(właśnie ciągle mi dowali więcej i więcej i nic) miałam skurcze ,te powyżej 120byly bolesne,reszta do wytrzymania...nie rozpoczęła się akcja i tak,wody też mi odeszły ...ale i tak nic...szeptali tylko lekarzy,że jak przyszli,że no wiesz jaka jest macica po balonika folreja😱

Stolica...wolałabym ten w którym rodziłam z tym że nie sądzę żeby tam coś takiego było jak kwalifikacje a nawet jeśli to już chyba musi być jakiś konkretny powód żeby tam zawitać i cudem to załatwić. No nie wiem.... Pozostałe raczej odpadają. Jeśli mam jeździć po Warszawie z małym dzieckiem to raczej nie ma to sensu...popytam
No to w Warszawie chyba większość szpitali robi kwalifikacje.
A Ty masz bardzo konkretny powód i to ten niekwestionowany: brak postępu w pierwszej fazie porodu.

Jeśli nam nie wierzysz to na FB jest grupa „Hallo gdzie rodzić - Warszawa?”. Tam znajdziesz każde info o każdym szpitalu, relacje dziewczyn, wszelkie wskazówki.
Powodzenia.

Jeśli w bielańskim tak Cię zmaltretowali to tym bardziej nie myślisz o zmianie? Myślałam, że jesteś gdzieś w małej mieścinie i nie masz za bardzo wyjścia, ale w Warszawie?
I nie bardzo rozumiem co masz na myśli, pisząc o jeżdżeniu po mieście z dzieckiem. Na czas porodu to Ty musisz sobie zorganizować opiekę nad straszakiem, przecież nie zabierzesz go ze sobą.

Jeśli w bielańskim tak Cię zmaltretowali to tym bardziej nie myślisz o zmianie? Myślałam, że jesteś gdzieś w małej mieścinie i nie masz za bardzo wyjścia, ale w Warszawie?
I nie bardzo rozumiem co masz na myśli, pisząc o jeżdżeniu po mieście z dzieckiem. Na czas porodu to Ty musisz sobie zorganizować opiekę nad straszakiem, przecież nie zabierzesz go ze sobą.
W Warszawie jak nie wylozysz prywatnie pieniędzy to przeważnie we wszystkich szpitalach tak jest. Karowa, Inflancka itp. Nie znam osoby która pochwaliła szpital jakikolwiek w Warszawie. Jest zbyt duży przemiał ludzi żeby mieć jakieś skrupuly. Robią co chcą. Jeśli masz papier w ręku i dobre uzasadnienie to wtedy masz ich w garści. Dlatego takie było moje pytanie powyżej

W Warszawie jak nie wylozysz prywatnie pieniędzy to przeważnie we wszystkich szpitalach tak jest. Karowa, Inflancka itp. Nie znam osoby która pochwaliła szpital jakikolwiek w Warszawie. Jest zbyt duży przemiał ludzi żeby mieć jakieś skrupuly. Robią co chcą. Jeśli masz papier w ręku i dobre uzasadnienie to wtedy masz ich w garści. Dlatego takie było moje pytanie powyżej

Ja sobie bardzo chwale Orłowski ale rodziłam tam naturalnie po cesarce i przed zmianą zaleceń więc ciężko mi powiedzieć co i jak. No i też go maja zamknąć niestety

Ja rodziłam w UCZKIN na Starynkiewicza. I też bardzo sobie chwalę ten szpital. Opieka przed i po porodzie cudowna, kadra tak samo. Cesarkę zrobili w błyskawicznym tempie, jak poród nie postępował. Po cesarce zero powikłań, ładna blizna, zero zrostów. Teraz tez się tam wybieram.

reklama
Ja baaaardzo chwałę sobie szpital na Żwirki i Wigiry. Nie zapłaciłam ani grosza. Z resztą tam się nie da, bo nie ma tam czegoś takiego jak wykupienie sobie położnej. Wszystkie pacjentki mają być tak samo traktowane i ja byłam zachwycona opieką. Tylko tam też akurat nie ma planowanych CC.
I znowu odsyłam Cię do wcześniej wspomnianej grupy na fb. Tam zdecydowanie większość historii jest pozytywna, a grupa ma 32 tyś członkiń. Po przeróżnych historiach widać, że właśnie w Warszawie jest super. Są dziewczyny, które decydują się dojechać tu na porób i 100km, bo u nich w małych miasteczkach czy wsiach jest koszmar, zacofanie i brak skrupułów.

Do góry