reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ach śpij kochanie...

Jak Was czytam, to mam wrazenie, ze mam dziecko młodsze o kilka miesiecy. Maja ciagle budzi sie w nocy i chce cyca. Kurcze, nie mam pojęcia jak to zmienic.
Ewamat sama musisz zdecydować czy chcesz jeszcze małą karmić cycusiem. Samo raczej się nie zrobi:no:Ja myślałam, że to awykonalne, a jednak nie było wcale tak trudno:tak:i 2 maja minie miesiąc jak Wiki pożegnała się z cycusiami:-)Nie myśl, że jak mała przestanie ciagnąć cycka to automatycznie będzie przesypiała cale noce. Moja czasami budzi się raz, czasami 2 razy, ale spi dużo spokojniej i przerwy miedzy karmieniami są zdecydowanie większe. Ja polecam:tak:, poza tym, swój plan wykonałam nawet z nawiązką, bo karmiłam 14 miesięcy i 3 dni, a miało być góra 12:laugh2:

reklama
Ewamat sama musisz zdecydować czy chcesz jeszcze małą karmić cycusiem. Samo raczej się nie zrobi:no:Ja myślałam, że to awykonalne, a jednak nie było wcale tak trudno:tak:i 2 maja minie miesiąc jak Wiki pożegnała się z cycusiami:-)Nie myśl, że jak mała przestanie ciagnąć cycka to automatycznie będzie przesypiała cale noce. Moja czasami budzi się raz, czasami 2 razy, ale spi dużo spokojniej i przerwy miedzy karmieniami są zdecydowanie większe. Ja polecam:tak:, poza tym, swój plan wykonałam nawet z nawiązką, bo karmiłam 14 miesięcy i 3 dni, a miało być góra 12:laugh2:
Tylko, ze Ty chyba możesz się wesprzeć butelką z mlekiem. A Maja jest bezmleczna i bezbutelkowa.:no:

Rzeczywiście Wiktoria nie ma żadnej alergii i może pić mleczko modyfikowane, ale co do butelki, to długo się przyzwyczajała i do tej pory jak już musi pić, to woli niekapek:tak:

Jak Was czytam, to mam wrazenie, ze mam dziecko młodsze o kilka miesiecy. Maja ciagle budzi sie w nocy i chce cyca. Kurcze, nie mam pojęcia jak to zmienic.
Wydaje mi sie ,że to kwestia też wrażliwości dziecka i temperamentu.U nas zakończenie cycusiowania nie oznaczało braku pobudek w nocy,jeszcze przez kilka tygodni karmiłam bąbla butlą.A ja bym próbowała na Twoim miejscu podawać mleko z kubeczka,mój Kuba uwielbia kawe zbożową.:tak:

Konrad mimo,ze facet, łatwo sie przyzwyczaja do nowej sytuacji;-).I to zarowno do butelki(ciagnie rowno;-)),jak i do spania w soim lozeczku.Co mamusia wymysli,to sie dziecie zgadza:sorry2:.
Ja karmilam 12,5 miesiaca i jeszcze 2 tygodnie temu jak Kondzio zobaczył moja piers,to chcial ja brac do buzi;-).Teraz juz nie.Za to dzis jak sie obudzil,wzielam go naszego lozka,a on koniecznie chcial mi wyjac piers.Ciekawa bylam po co.Wyjelam,a on chlap-z calej sily sie przytulił:sorry2:.rozczulam sie wtedy i troszke mi smutno,ze juz nie karmie:-(.

Wydaje mi sie ,że to kwestia też wrażliwości dziecka i temperamentu.U nas zakończenie cycusiowania nie oznaczało braku pobudek w nocy,jeszcze przez kilka tygodni karmiłam bąbla butlą.A ja bym próbowała na Twoim miejscu podawać mleko z kubeczka,mój Kuba uwielbia kawe zbożową.:tak:
Maja nie je mleka a te preparaty mlekozastępcze jej w ogóle nie podchodzą.

nie mam nic innego do powiedzenia jak tylko pociecha dla Ciebie EWAMAT ze NIE JESTES SAMA!!!!!!!!!!!;-):tak::sorry2:

Wczoraj ogladalam taki program cos w stylu Niania i babka miala syna w wieku naszych maluchow i ta Ala Niania kazala odstawic jej butelke a w zamian dac kubek z ta rurka i klasc go w jego lozku i ta tez tak robila no i sie udalo dziecko po paru nockach usypialo samo i rewelacyjnie ale poczatki byly trudne normalnie zbaranialam babka wchodzila do pokoju dziecka i go kladla 73 razy w ciagu 36 minut :szok:. Ja bym wysiadla:baffled: ona tam musiala byc co pol minuty chyba :/

ja też myślę nad odstawieniem butli i chyba wywalę wszystkie do kosza żeby nie kusiły ale najpierw kupie kubek z rurką bo mamy niekapki ale też już nieciekawa końcówka się zrobiła :baffled:

Emila właśnie spadła z kanapy :szok::szok::szok::szok:

reklama
Do góry