ZielonaMamma
Fanka BB :)
Skoro czytanie nie boli, to poczytaj artykuły na temat rozszerzania diety po 4 miesiącu. Ja Ci nic nie pisałam, kiedy powinnaś to robić. Uważam, że akurat dieta cudzego dziecka to zupełnie nie moja sprawa (póki niemowlakowi np alkoholu nie podasz, ale tego przez internet nie zobaczę), sama zaczynałam po 6 miesiącu i nadal moje dzieci nie były w pełni gotowe. To dziecko na początku i tak mało co zje, trochę poliże i mu się odechce. A jak będzie gotowe to samo Cię będzie ciągnęło do jedzenia, na pewno to zauważysz. Akurat w tym przypadku ja bym podążała za dzieckiem. Ono najlepiej wie, czy chce jeść. Tylko dawać zdrowe rzeczy, chociaż do roczku. Ale przecież Ty to już wiesz, bo sama pisałaś : "wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka ".Polecam czytanie ze zrozumieniem. Wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka i pytanie na tym forum było zupełnie inne od tego o co zaczęły się wymądrzać madki. Zadałam pytanie jak zacząć rozszerzac dietę 4 miesięcznemu dziecku( głównie do tych mam które zaczęły w 4 msc) a 3/4 odpowiedzi było nie na temat, tylko mówienia mi kiedy mam swojemu dziecku dietę rozszerzac. Czytanie nie boli