reklama
M
Matka_geriatrka
Gość
Zapisywałam mm, spanie i pieluchy mniej więcej do pół roku. Jak zaczęłam rozszerzać dietę to przestałam.
Madzia86G
Fanka BB :)
Są aplikacje do zapisywania dziennych wydarzeń.
Ale ja mam zeszyt i w nim piszę godzinę, ile zjadł , zaznaczam o której była kupa, witD.
Ale ja mam zeszyt i w nim piszę godzinę, ile zjadł , zaznaczam o której była kupa, witD.
Kitku
Zaangażowana w BB
Dzięki za odpowiedź! Moje maluchy właśnie skończyły pół roku. Mój Mąż upiera się żeby skrupulatnie zapisywać każdy mililitr mleka. A dla mnie to powoli robi się bez sensu.... Dzieci zaczynają jeść zupki, owoce... Super przybierają na wadze, są zdrowe i większe niż przeciętne niemowle w ich wieku. Pierwsza córka była karmiona piersią, więc nie miałam takich rozterekZapisywałam mm, spanie i pieluchy mniej więcej do pół roku. Jak zaczęłam rozszerzać dietę to przestałam.
Kitku
Zaangażowana w BB
Wlasnie dlatego piszę, żeby się zorientować czy tylko ja uważam ze to bez sensu. Mam bliźniaki wcześniaki i na początku zapisywalismy, bo nam się myliło np które kiedy jadło w nocy i o której. Poza tym jadły malutko i baliśmy się jak będą przybierać na wadze. Ale powoli zrobiła się u nas w domu z tego jakaś paranoja. Dzieci już są duże, siedzą, zaczynają jeść nowe rzeczy... A mój Mąż chce zapisywać ile ml mleka zjadły i o której. Ciągle to liczy, analizuje... dzisiaj zjadły tylko 790, wczoraj 810.... itp. Dla mnie to jest jakieś chore.Ale po co to robić
Kitku
Zaangażowana w BB
Mój mąż ma jakaś obsesję na tym punkcieJa tego w ogóle nie zapisywałam. Po co to w ogóle robić? Rozumiem gdyby Twoje dzieci słabo przybierały na wadze to można to robić. Ale skoro było ok to mija się to dla mnie z celem.

jasani
To zapytaj po co macie to robić? Jaki on w tym widzi sens? Mililitry zupek też zapisuje?Mój mąż ma jakaś obsesję na tym punkcie![]()
Kitku
Zaangażowana w BB
Wszystko zapisuje. Kiedy była kupa, kiedy witamina d. Tylko problem w tym, że w tygodniu z dziećmi cały dzień siedzę ja. A ja już mam dosyć zapisywania tego dla niego. Ale jakoś mi wmówił że to dla dobra dzieci, więc zapisuje jak durna....To zapytaj po co macie to robić? Jaki on w tym widzi sens? Mililitry zupek też zapisuje
reklama
Casablanca1234
Tak . Zapisywałam wszystko tak do roku czasu, w jakiej ilosci i o której godzinie...prowadziłam zeszyt.Dziewczyny mam pytanie do mam, karmiących mm. Czy i jak długo zapisywałyście ile mleka wypija Wasze dziecko w ciągu doby?