reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny poradzcie. Moja córka od września zaczeła chodzić do żłobka. Mamy za sobą pierwsze przeziębienie, ja na szczęście załapałam od niej tylko katar i jeden dzień bólu mięśni. Teraz znowu dostała jakiejś wysypki. Jutro będziemy u lekarza. Boje się co przyniesie następnym razem i że się czymś zarazę na tak wczesnym etapie ciąży. Co byście zrobiły na moim miejscu? Puszczalybyscie dalej do żłobka czy lepiej zostawić ją w domu i iść na zwolnienie ? Drugiej strony jak maleństwo będzie na świecie to chciałabym żeby córka chodziła do żłobka. Będzie mi zdecydowanie łatwiej. Odchorować swoje musi i w sumie nie ma na to idealnego czasu
Moja też praktycznie od razu przyniosła katar i wszystkich nas w domu zaraziła :/ teraz z racji naszego wyjazdu siedzi w domu i puścimy ją po powrocie. Nie chce żeby coś na wyjazd przyniosla

Ja biorę niespełna 300mg dziennie i nic mi nie jest, wszystko ok
ja mam właśnie w jednej tabletce 400mg i mam brać 2 razy dziennie, niby 900mg max na dzień jest okej, ale ja normalnie mam biegunki. Lekarz powiedział mi ze jak będzie takie coś się dział to mam poprostu brać mniej. 🤷🏻‍♀️ byłam ciekawa jak to jest u ciebie.

mysle o dentyście ale po cichu liczę że przejdzie samo, bo nie czuje jakby to był konkretny zab, tylko rzeczywiście wina hormonów. Tylko jak długo? A ciebie ile dni tak bolało?
3/4 dni, już miałam się umawiać do dentysty bo nieszlo nawet nic zjeść w spokoju. Też takie samo uczucie miałam że nie że konkretny ząb tylko cala góra a szczególnie lewa strona. Ale przeszło i na razie odpukać nic nie boli więc tak jak mówisz pewnie hormony weszły do zębów albo co 🤷‍♂️🤷‍♂️

ja mam właśnie w jednej tabletce 400mg i mam brać 2 razy dziennie, niby 900mg max na dzień jest okej, ale ja normalnie mam biegunki. Lekarz powiedział mi ze jak będzie takie coś się dział to mam poprostu brać mniej. 🤷🏻‍♀️ byłam ciekawa jak to jest u ciebie.
Bardzo duża dawka ... ale Ty masz wskazania wiec pewnie dlatego... ja biorę bo miewałam nocne skurcze łydek i lekarka kazała narazie nie odstawiać bo podobno dobrze działa na początkowym etapie I faktycznie nie boli mnie brzuch wogole, nic nie ciągnie. Żeby jeszcze chciało nudności niwelować to byłoby super 😁

Bardzo duża dawka ... ale Ty masz wskazania wiec pewnie dlatego... ja biorę bo miewałam nocne skurcze łydek i lekarka kazała narazie nie odstawiać bo podobno dobrze działa na początkowym etapie I faktycznie nie boli mnie brzuch wogole, nic nie ciągnie. Żeby jeszcze chciało nudności niwelować to byłoby super 😁
No wlansie tez zauważyłam ze nie mam już skurczu w łydkach, a zanim brałam to bardzo ciągnęło, szczególnie przed zaśnięciem. Miałam zadzwonić dzisiaj do lekarza ale w końcu wyleciało mi to z głowy bo sporo miałam do roboty w domu. No i teraz tak sobie myśle, czy brać te dwie tabletki czy jedna. Dzisiaj jedna tabletke odpuściłam bo naprawdę fatalnie się poczułam. Jutro już na pewno zadzwonię do niego. A wiesz może czy da się wgl przedawkować magnez ?

Dziewczyny poradzcie. Moja córka od września zaczeła chodzić do żłobka. Mamy za sobą pierwsze przeziębienie, ja na szczęście załapałam od niej tylko katar i jeden dzień bólu mięśni. Teraz znowu dostała jakiejś wysypki. Jutro będziemy u lekarza. Boje się co przyniesie następnym razem i że się czymś zarazę na tak wczesnym etapie ciąży. Co byście zrobiły na moim miejscu? Puszczalybyscie dalej do żłobka czy lepiej zostawić ją w domu i iść na zwolnienie ? Drugiej strony jak maleństwo będzie na świecie to chciałabym żeby córka chodziła do żłobka. Będzie mi zdecydowanie łatwiej. Odchorować swoje musi i w sumie nie ma na to idealnego czasu
Ja jak zaszłam w ciąże z synem, to zabrałam mała se żłobka, ale to był tak wczesny etap, ze nie zdążyła się zaadaptować. Wybuchł covid i żłobki były zamknięte. Potem jak zaczęło się to covidowe szaleństwo na maxa i otworzyli żłobki to już ja zostawiałam w domu. Teraz córka chodzi do przedszkola, synek do żłobka i nie zamierzam icj zabierać. Choroby są jednak nieuniknione. Przerabiałam jelitowki, covid, bostonke, ospę, zapalenie płuc i inne infekcje. Na szczęście mnie i męża oszczędzało. Mnie raz tylko covid od nich dopadł, mimo szczepnia,. Na szczęście męczyłam sie jedna dobę, dzieciaki dość ciężko przeszły, na szcsecie bez szpitala.
Musisz sama podjąć decyzje i rozważyć plusy i minusy. Ja jak zrezygnowałam ze żłobka jak bulam z synem w ciąży, to jak on się urodził to córka miała 20 miesiący. Ja w zasadzie ciagle sama z nimi. I powiem Ci, ze było meeeega ciężko. Momentami ekstremalnie ciężko.

Moja też praktycznie od razu przyniosła katar i wszystkich nas w domu zaraziła :/ teraz z racji naszego wyjazdu siedzi w domu i puścimy ją po powrocie. Nie chce żeby coś na wyjazd przyniosla
U mnie syn ma katar już od równo roku, od kiedy zaczl chodzić do zloba. Zmienia się tylko jego intensywnośc 🙈😬 byłam z nim u koli pediatrów, laryngologa, miał robione dw razy wymazy z nosa o gardła i diagnoza: żłobek 🤷🏻‍♀️
Na szczęście z mężem w ogóle od nich nic niw łapiemy. Nie wi w sumie jakim cudem

reklama
3/4 dni, już miałam się umawiać do dentysty bo nieszlo nawet nic zjeść w spokoju. Też takie samo uczucie miałam że nie że konkretny ząb tylko cala góra a szczególnie lewa strona. Ale przeszło i na razie odpukać nic nie boli więc tak jak mówisz pewnie hormony weszły do zębów albo co 🤷‍♂️🤷‍♂️
mnie az skroń pobolewa, no ale mam nadzieję że przejdzie.... oby jutro, Góra pojutrze bo więcej to ja się nie godzę 😥 jutro 15.20 mam wizyte u gina powiem mu ciekawe co on na to.

Do góry