reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Prolaktyna

Natalia2595

Aktywna w BB
Hej dziewczyny czy udało się komuś zbić prolaktyne od roku walczę z dość wysoką i dalej nic, mój gin powiedział że nie uda nam się jeśli nie poprawię wyników.

reklama
Hej dziewczyny czy udało się komuś zbić prolaktyne od roku walczę z dość wysoką i dalej nic, mój gin powiedział że nie uda nam się jeśli nie poprawię wyników.
Od ponad 10 lat biorę dostinex w związku z hiperprolaktynemia. U mnie jest spowodowana gruczolakiem przysadki mózgowej.
Bardzo bardzo polecam dostinex. Nie mam po nim żadnych objawów ubocznych, bierze się go tylko raz w tygodniu (niektóre dziewczyny 1/4tab, inne 0.5tab). Wydaje się być drogi, ale jak przeliczysz na jak długo wystarcza to okazuje się że wcale nie jest drogi.
Moja prolaktyna unormowala się po nim po dosłownie 2-3 dawkach, ale leki muszę brać na stałe ( poza okresem ciąży i karmienia piersią)
Przy hiperprolaktynemi słabo reagujacej na leki powinnaś mieć zlecony rezonans, jesli jeszcze go nie miałaś nacisnij lekarza.
A no i jeszcze styl życia ma znaczenie. Ogranicz stres. Naucz się relaksowac. Spróbuj jogi jeśli lubisz.

Dostinex ! Aż dziwne ze lekarz Ci go nie przepisał ! Tez startowałam z bromergonem ale czułam się po nim jak kupa 😵‍💫 po dostinexie zero skutków ubocznych , prolaktyna szybko leci w dół i długo się utrzymuje w normie 🫶

Dostinex ! Aż dziwne ze lekarz Ci go nie przepisał ! Tez startowałam z bromergonem ale czułam się po nim jak kupa 😵‍💫 po dostinexie zero skutków ubocznych , prolaktyna szybko leci w dół i długo się utrzymuje w normie 🫶
Ok Dzięki za tydzień w piątek mam wizytę, będę naciskała na dostinex. Czy od dostepny jest w każdej aptece??

Ok Dzięki za tydzień w piątek mam wizytę, będę naciskała na dostinex. Czy od dostepny jest w każdej aptece??
Myśle ze tak . Zawsze możesz zadzwonić po aptekach i popytać . Ja akurat mieszkam w mieście i w pierwszej lepszej aptece lek był dostępny . Najtańszy nie jest … bo 8 tabletek u mnie kosztuje ok 92 zl obecnie jestem na połówce tabletki co 3 tygodnie wiec na długo starcza 😉 ale to dawki już ustalicie z lekarzem 👌🏼 . Zastanów się tez nad zmiana lekarza … jeżeli przez rok przepisał Ci jeden lek który nie przynosi efektu , nie skierowal na dalsze badania to nie jest dobry lekarz …

reklama
Do góry