Owulacja
Fanka BB :)
Fajnie, że się chwalisz, ale myślę że nie takich odpowiedzi oczekuje autorkaMój jadł to co my na śniadanie obiad i kolację po roku już![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Fajnie, że się chwalisz, ale myślę że nie takich odpowiedzi oczekuje autorkaMój jadł to co my na śniadanie obiad i kolację po roku już![]()
Można się dostosowywać, dopóki nie zacznie spadać z wagi... Ja też mam niejadka i aż się boje kolejnej wizyty szczepiennej gdzie będzie waga@Asiczek84 o, w tym samym momencie napisałyśmyno to wlasnie tak jak mówię - jesli ma się niejadka, to trzeba sie dostosować. A jak nie zje obiadu, tylko kromkę chleba czy suchą bułkę to nic mu sie nie stanie
Przecież my tez nie zawsze mamy ochotę na coś..
A próbowałaś podawać gotowe słoiczki? Niektóre są faktycznie jałowe, bez smaku, ale niektóre są całkiem smaczneHej Mamusie . Mam takie pytanie . Mój chłopczyk skończył rok . I kiedy zaczął pic mleko 3 , pije je tylko rano i wieczorem . Wcześniej pił co 3 godziny .
Problem jest w tym ze nie bardzo chce jeść inne rzeczy . A widzę ze jest marudny , tak jak by był głodny . Co mu podawać ? Na śniadanie ? Na obiad ? Macie jakieś pomysły? Lub co zajadaja wasze pociechy ? I to ze przestał pic mleko to normalne ?
Moje dziecko jadło już stałe posiłki. Mleka nie chciało pić od 10 miesiąca....Hej Mamusie . Mam takie pytanie . Mój chłopczyk skończył rok . I kiedy zaczął pic mleko 3 , pije je tylko rano i wieczorem . Wcześniej pił co 3 godziny .
Problem jest w tym ze nie bardzo chce jeść inne rzeczy . A widzę ze jest marudny , tak jak by był głodny . Co mu podawać ? Na śniadanie ? Na obiad ? Macie jakieś pomysły? Lub co zajadaja wasze pociechy ? I to ze przestał pic mleko to normalne ?
My najgorsze juz mamy za sobą.No właśnie. Nie dość ze trudno coś wymyślić to jeszcze są ograniczenia. Nie zazdroszczę. Z niektórych alergii się wyrasta, czasem rodzice podają małe ilości alergenów żeby dziecko się przyzwyczajalo. Ale to chyba zależy od stopnia uczulenia. Nie siedze za głęboko w tym temacie, bo tez takiej u nas potrzeby nie było. Są różne zamienniki ale to pasowałoby albo z dietetykiem ustalić albo zagłębić wiedzę w sieci i coś może znaleźć.
No to juz jest skrajność, mialam na mysli raczej jesli dziecko je wybiorczo, lub nie chce np papek/blw czy konkretnych produktów.Można się dostosowywać, dopóki nie zacznie spadać z wagi... Ja też mam niejadka i aż się boje kolejnej wizyty szczepiennej gdzie będzie waga![]()
my zaczęliśmy rozszerzać tak poważnie jak skończył 6 miesięcy bo do tego czasu był tylko na cycu. Wcześniej jakieś tam niewielkie próby, tu ziemniaczki, tam marcheweczka ale tak realnie to właśnie po 6 miesiącu. Nie ukrywam ze i słoiczki wchodziły.Mam pytanie do mam, których dziecko na roczek jadło "wszystko". Kiedy zaczęłyście rozszerzanie diety?
Po 4 msc dodawalam kleiku do mleka, pozniej jakąś kaszkę. Wynikało to z tego, że w dzien musial jeść co 1,5 godz w nocy tez. Te karmienie trwalo dlugo. Szarpał się. Nie wiedzialam o co chodzi. Karmialm piersią 3 msc. Ale to byla istna mękaMam pytanie do mam, których dziecko na roczek jadło "wszystko". Kiedy zaczęłyście rozszerzanie diety?