Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Heh, a mi ktoś w ogóle powiedział, że jak dziecko 36-37 tydzień miało prawie 3200 to może dobić do 4 kg w terminieJa ostatnio co tydzień mam dodatkowe 0,5 kg (ostatnie ważenie w piątek), myślę, że to kwestia bardzo indywidualna - może zatrzymała Ci się woda, a nawet tego nie odnotowałaśteż się trochę martwię, że mi dzidziuś dociągnie do 4 kg, ale może to po prostu matka tyje
![]()
Otóż ostatnie 4 tygodnie tyjesz najwięcej, mimo, że mało jesz. Bo to już dzidziolek rośnie i robi się wielgachny. Ja nad morzem 1 kg do przodu też mamZ innej beczki. Dziewczyny, przybieracie jeszcze na wadze? Ja przez ostatni tydzień mam wzrost o 1 kg. Jem mniej więcej tak samo, z powodu remontu zdarzyło mi się zjeść coś nieodpowiedniego do mojej diety, ale nie chodzę i nie napycham się non stop. A mimo to mam cały kilogram więcej, gdzie czytam że mniej więcej od 36 tygodnia już się nie przybiera. Nie mam obrzęków.
Dziecko w ostatnich tyg tyje ok 200 gram na 2 tyg.. nam waga tez przy tym rośnie i bebol robi się duży, tak to juz jest.Heh, a mi ktoś w ogóle powiedział, że jak dziecko 36-37 tydzień miało prawie 3200 to może dobić do 4 kg w terminieteż mnie to nieco zmartwiło, ale skąd ta osoba może to wiedzieć
i chyba też jest jakaś granica błędu w tych obliczeniach
A jeśli @Nat_Ra masz cukrzycę, to może i tak być, jak się obawiasz (chyba to fakt, że z cukrzycą rodzą się większe dzieci?). Mimo wszystko (choć wiem, niełatwo, patrząc na te nasze ciążowe schizy), nie ma co się martwić na zapas.
a jaka jest granica błędu?Dziecko w ostatnich tyg tyje ok 200 gram na 2 tyg.. nam waga tez przy tym rośnie i bebol robi się duży, tak to juz jest.
Dzieci cukrzycowe rodzą się duże jak mama nie przestrzega diety. Mój synek miał hipotrofię i przez ostatnie 2 tyg na patologi jadłam słodkie i tak urodził sie 3200... gdyby nie moje grzechy byłby na bank poniżej 3 kg.
Mała ostatnio 2 tyg temu miała 2960.. bebol mam duży więc podejrzewam, że trochę sobie przybrała. Dowiem się w czwartek
.
a jaka jest granica błędu?tzn. jak wyszło USG vs. rzeczywistość? pewnie różnie, co?
Z pierwszym synem USG robione bylo tego dnia co się rodził i pokazało 3500 a urodził się z wagą 3800 z drugim nie wiem bo nie robili ale syn 3900.a jaka jest granica błędu?tzn. jak wyszło USG vs. rzeczywistość? pewnie różnie, co?
Wow, pomiar idealny!U mnie w czwartek pomiar byl 3400g +/-500g i w poniedzialek corka urodzila sie 3390g![]()
Wow, pomiar idealny!![]()