reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
@Brownie1992 @Emka24@ usg powiedziało, że mam endometrium grubości 3,7mm. Wygląda na to, że owu była, ale co z tego, skoro to endometrium nie daje szansy na ciążę (ale cuda się zdarzaja). Wyglada na to, ze jajniki nie pracuja dobrze, mam zaburzona gospodarke hormonalna, a estradiol jej zdaniem jest bardzo duzo za duzy. Do tego mam na jednym jajniku coś za dużo pęcherzyków i wyglądają jej trochę na PCO.

Ale chyba zupełnie z przypadku trafiłam na spoko lekarkę i mamy już plan działania, więc dzisiaj się trochę posmuce, a jutro otrzepie rajstopki i pójdę dalej.
Plus jest taki, ze masz diagnozę i możesz cos działać:) A podała przyczyny czemu to endometrium tak slabo rośnie i co z tym można zrobić? Czy tylko na razie ta dieta ? No i właśnie to jest to o czym pisałyśmy ze w niektórych przypadkach czekanie rok na badania jest bezsensowna strata czasu

btw zobaczyłąm jakby śluz płodny i mówię zrobię owulaka, zobaczę co tam się dzieje. Zrobiłam, zostawiłam na pralce i poszłam. Wracam po 10 min owulaka nie ma. Gdzie? No kot już się zajął 😂
Haha😂😂😂 cóż zostawiłaś zabawkę 🤷‍♀️, moja jest fanką wszystkiego co okrągłe 😂😂. Dlatego dziwnym trafem wiecznie gumki do włosów tracę 😂😂🙈

Hej dziewczyny, ja ostatnio mam naprawdę lekko wywalone w kwestii myślenia o byciu w ciąży. Co nie oznacza, że odpuszczamy- wręcz przeciwnie. Obecnie się diagnozujemy, dlatego kwestia starań, a raczej wyniku tych starań powiedzmy poszła na dalszy plan.
Bardzo mi z tym dobrze pod względem psychicznym 😊.

Na wszelkich badaniach byłam w tym tygodniu trzy razy (łącznie z mężem).
W przyszłym tygodniu znowu na badania jadę.

Super sprawa z tym badaniem nasienia, bo w cenie jest też konsultacja z andrologiem- nie wiem czy to standard, czy nie🙂.

@LadyCaro , przypominam, że ja w tym miesiącu już nie testuję, bo według owu nie byłoby sensu.

@Karola3092 , jak u Ciebie sytuacja, hę🧐??
U mnie okres się rozkręca na całego, ale i tak się cieszę bo czuje się podle, strasznie, ale tak czułam się przed braniem anty i sobie w głowie roje, że owu wróciła, okropny okres wrócił więc najbliższe miesiące są moje na ⏸️😂.

A Ty kochana jak tam z badaniami, co już masz, a co zostało? ❤️

U mnie okres się rozkręca na całego, ale i tak się cieszę bo czuje się podle, strasznie, ale tak czułam się przed braniem anty i sobie w głowie roje, że owu wróciła, okropny okres wrócił więc najbliższe miesiące są moje na ⏸️😂.

A Ty kochana jak tam z badaniami, co już masz, a co zostało? ❤️
Ja dzis też mam jakieś dziwne bóle jak na okres 🤣🤣 Czuje ze z tego cyklu jak zwykle jedno wielkie 💩💩

ja ogólnie przez długi czas tez nie chciałam antykoncepcji brać bo tez mialam takie nastawienie ze po co w siebie tabletki pakować ale zaczęłam tylko ze względu na bóle menstruacyjne i trądzik który miałam straszny i pomogły bardzo bo cerę miałam bez pryszcza i bóle praktycznie minimalne,bez tabletek przeciw bólowych mogłam żyć w czasie miesiączki gdzie wcześniej to mdlałam z bólu praktycznie 😖
Witaj w klubie z tą bolesnością, ja wczoraj już takie bóle, że prawie wymiotowałam, dziś też mam ochotę trochę chodzić po ścianach 😂😂🙈

reklama
Do góry