reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny mam pytanie , wy jako doświadczone to na pewno mi odpowiecie 😉 w następny poniedziałek mam wizytę u ginekologa z badaniami w celu założenia karty ciąży i podglądu dzidziutka 😍😍 już się nie mogę doczekać aż znów go zobaczę 😍😍😍
Standardowo mam do wykonania masę badań ... W tym morfologię ... I tak sobie pomyślałam że pójdę zrobić je teraz we wtorek co by morfologia wyszła w miarę ( biorę accofil ) No i tu pytanie czy to nie będzie za szybko na badania ?? Czy lepiej zrobić później i przypomnieć lekarzowi że w morfologii wyjdą różne kwiatki ze względu na accofil 🤔

No i drugie pytanie do tych które też go brały , kiedy z niego zeszliscie ?? Mi paśnik raz pisał do 9 TC raz do 12 i już sama zgłupiałam ... Jeśli do 9 to już zaraz z niego będę schodzić a nie ukrywam że się boje 🙈🙈🙈🙈

reklama
Wytrwałości, zobaczysz minie. Masz kogoś do pomocy? Angażuj męża, niech nosi co druga noc. Raczej nie spałam tak z dziećmi, choć naprawdę rozumiem to zmęczenie:( i absolutnie nie oceniam.
Nosisz do odbicia? Może w nocy po karmieniu warto ponosić pionowo z 10 minut i dopiero potem odkładać.
Dzieki.
Maz pomaga jak wroci z pracy i wieczorem usypia. Staram sie go nie wolac do noszenia w nocy bo maly nie wymaga noszenia a bardziej przytulenia i piersi i i tak ja nie moge spac. Zwlaszcza, ze moj maz tez z tych panikarow (?) (nie wiem jaka forma meska panikary 😅). Jak go zawolam to przychodzi i nosi jak trzeba.
Odbijamy w nocy ale chyba za malo.. bo odbije mu sie raz a pozniej widze, ze jednak ulalo sie. Wiec chyba musimy dluzej...
Co do tego spania.. zasnelo mi sie po prostu. Nie jestem zwolennikiem takiego spania ale oczy mi sie same zamknely 😔

Współczuję 😔. U nas problemy z brzuszkiem to chyba ze 4 miesiące trwały. Biedne dzieciaczki, ile muszą się namęczyć 😔.
Ja podawałam jeszcze Delicol, ale sama nie wiem czy jakikolwiek środek pomaga na takie dolegliwości u maluszków
Dzieki.
Kurcze, 4 mce to dlugo :( tez nocami mieliscie takie napady? Szczerze mówiąc, wolalam jak były wieczorami... to uspakajalo sie do polnocy i pozniej normalnie spaliśmy.
Ten Delicol polecala pediatra ale to odnosnie tych kupek co mial takie nagazowane. A pomagal choc troche? Kurcze moze to jednak kupie..

Dziewczyny mam pytanie , wy jako doświadczone to na pewno mi odpowiecie 😉 w następny poniedziałek mam wizytę u ginekologa z badaniami w celu założenia karty ciąży i podglądu dzidziutka 😍😍 już się nie mogę doczekać aż znów go zobaczę 😍😍😍
Standardowo mam do wykonania masę badań ... W tym morfologię ... I tak sobie pomyślałam że pójdę zrobić je teraz we wtorek co by morfologia wyszła w miarę ( biorę accofil ) No i tu pytanie czy to nie będzie za szybko na badania ?? Czy lepiej zrobić później i przypomnieć lekarzowi że w morfologii wyjdą różne kwiatki ze względu na accofil 🤔

No i drugie pytanie do tych które też go brały , kiedy z niego zeszliscie ?? Mi paśnik raz pisał do 9 TC raz do 12 i już sama zgłupiałam ... Jeśli do 9 to już zaraz z niego będę schodzić a nie ukrywam że się boje 🙈🙈🙈🙈
Ja bralam do 12tc. Mi Sydor zmienil jakos wlasnie w 9tc, żeby dluzej brac. Ale ja z nim mialam kontakt co tydzien i na biezaco mi mowil.
Ja bym morfologie zrobiła przed sama wizyta. Lekarz chyba wie, ze masz accofil? Jak cos to nu przypomnij.
Cudownych widoków ❤❤❤
Pamietam jakie to wspaniale uczucie i takie motylki w brzuchu na sama mysl o zobaczeniu maluszka ❤❤

Ja bralam do 12tc. Mi Sydor zmienil jakos wlasnie w 9tc, żeby dluzej brac. Ale ja z nim mialam kontakt co tydzien i na biezaco mi mowil.
Ja bym morfologie zrobiła przed sama wizyta. Lekarz chyba wie, ze masz accofil? Jak cos to nu przypomnij.
Cudownych widoków ❤❤❤
Pamietam jakie to wspaniale uczucie i takie motylki w brzuchu na sama mysl o zobaczeniu maluszka ❤❤
Wie wie , ale resztę mogę zrobić w ten wtorek czy też za szybko będzie ??? Ogólnie jestem umówiona z Babka ze szpitala która jako jedyna wbija się w żyłę która jeszcze jest bez zrostów 🙈inni oczywiście jej nie widzą 🙈🤦‍♀️ a ona na pobieraniu jest tylko do końca miesiąca 🙈🙈🙈

Paśnik mi już dwa razy zmieniał , po każdej ampułce wysyłam mu kontrolną morfologię ... Zaczynałam od 1/4 codziennie a teraz mam 1/4 co trzeci dzień 🙈 dodam że leukocyty utrzymują się na stałym poziomie 🙈

Dzieki.
Kurcze, 4 mce to dlugo :( tez nocami mieliscie takie napady? Szczerze mówiąc, wolalam jak były wieczorami... to uspakajalo sie do polnocy i pozniej normalnie spaliśmy.
Ten Delicol polecala pediatra ale to odnosnie tych kupek co mial takie nagazowane. A pomagal choc troche? Kurcze moze to jednak kupie..
U nas nie było w nocy takich akcji na szczęście. A jeśli chodzi o te wszystkie leki, Delicol, Espumisan czy ten niemiecki środek, to ja nie wiem czy któryś tak na 100% pomagał. Raz było lepiej a raz gorzej. Nosiliśmy wtedy małego tak buźką do dołu, ręce pod brzuszkiem, nie wiem jak ta pozycja się nazywa.
Mi położna Delicol polecała na kolki i problemy brzuszkowe

Wie wie , ale resztę mogę zrobić w ten wtorek czy też za szybko będzie ??? Ogólnie jestem umówiona z Babka ze szpitala która jako jedyna wbija się w żyłę która jeszcze jest bez zrostów 🙈inni oczywiście jej nie widzą 🙈🤦‍♀️ a ona na pobieraniu jest tylko do końca miesiąca 🙈🙈🙈

Paśnik mi już dwa razy zmieniał , po każdej ampułce wysyłam mu kontrolną morfologię ... Zaczynałam od 1/4 codziennie a teraz mam 1/4 co trzeci dzień 🙈 dodam że leukocyty utrzymują się na stałym poziomie 🙈
Ja brałam do 12 tygodnia, miałam dawkę 1/3 ampułki co 3 dzień.
Życzę pięknych widoczkow ❤️. To są niezapomniane chwile ❤️.
Ja to pamiętam, że chciałam jeździć co kilka dni na USG 😜

Wydaje mi sie, ze nie. Zwlaszcza jak masz taka babke od pobierania to idz. Wiem jaki to problem bo tez mam tylko dwie zyly, w ktore da sie wbic igle 🙈

Ja brałam do 12 tygodnia, miałam dawkę 1/3 ampułki co 3 dzień.
Życzę pięknych widoczkow ❤️. To są niezapomniane chwile ❤️.
Ja to pamiętam, że chciałam jeździć co kilka dni na USG 😜
Ja już właśnie wczoraj do męża mówiłam że chyba tu u siebie zapisze się jeszcze co lekarza na fundusz i we Wrocławiu ( mój lekarza będzie prowadził mi ciążę gdyż przyjmuje też poza klinika ) żebym częściej widziałam maleństwo 😍😍😍 ciekawa jestem jak bardzo urosło do ostatniego razu 🙈🙈🙈 teraz mam wizytę po 2 tygodniach ... Jak je będę miała co miesiąc to oszaleje 🤣🤣🤣🤣🙈 ale kupuje detektora tętna płodu żeby móc słuchać serduszka 😍😍😍😍

reklama
Ja już właśnie wczoraj do męża mówiłam że chyba tu u siebie zapisze się jeszcze co lekarza na fundusz i we Wrocławiu ( mój lekarza będzie prowadził mi ciążę gdyż przyjmuje też poza klinika ) żebym częściej widziałam maleństwo 😍😍😍 ciekawa jestem jak bardzo urosło do ostatniego razu 🙈🙈🙈 teraz mam wizytę po 2 tygodniach ... Jak je będę miała co miesiąc to oszaleje 🤣🤣🤣🤣🙈 ale kupuje detektora tętna płodu żeby móc słuchać serduszka 😍😍😍😍
ja nie kupowałam nawet jak do koleżanki jechałam a ona to miała to nie korzystałam bo ja panikarą jestem jak w szpitalu byłam i nie którym dziewczynom nie mogła pielęgniarka wyczuć miejsca bo maluszek się schował to ja zawał na miejscu bym miała a wiem że jak bym miała to bym się katowała co chwilę

Do góry