Asiaxz
Fanka BB :)
Czy ja wiem czy zaszkodzić myślę że autorka natrafiła na takich lekarzy jak ta moja. Jedni będą mówić że spokojnie na wszystko przyjdzie na czas a inni będą się wszystkiego czepiać. Jest szczuplutki tzn ile waży? Jasne że można pójść do logopedy ale ja uważam że on naprawdę ma czas. Gdyby nic nie mówił o dziecko to bym się martwiła. Mój koleją też ma 1,5 roczne dziecko i on też nic nie mówi tylko jakieś tam dźwięki i nic lekarze nie mówią. Ja nie wiem jak to jest i to wszystko zaczyna mnie przerażać jak rozne podejścia maja lekarze i to do wszystkiego. Później tylko się martwimy. Przykład z wagą moja przybrała prawie pół kilo inne dziecko straciło i co ten drugi przypadek lekarz mówi że to jest ok bo tak może być bo dzieci rozwijają się skokowo.Kochana, nie widząc dziecka nie pisz takich rzeczy bo można zaszkodzić![]()
Co do autorki to bardzo cieszę się, że zgłębiasz temat. Na rok oczekujemy pierwszych słów, nawet tych dla nas nie znaczących ka to może być bułka, a baba to mama i jest to ok. Możesz zrobić taką listę i sobie policzyć ile dziecko potrafi i za jakiś czas znowu. Wizyta u logopedy nie zaszkodzi, może sprzedać fajne zabawy z dzieckiem i rzucić okiem na rozwój. Póki co wg mnie jest norma rozwojowa i na spokojnie korzystamy z książeczek i piosenek![]()