mm140
Zaangażowana w BB
Tak! Mam nadzieję że tak jestN
moze to dobry znak? Może maja to już z głowy?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak! Mam nadzieję że tak jestN
moze to dobry znak? Może maja to już z głowy?
Prawda...z drugiej strony znasz swojego wroga i możesz wiedzieć z czym walczysz i jakie są opcjetez zalowalam gdy sie dowiedzialam o 16 i 18. ba no i co ;p przynajmniej mamy wiedze
Trzymam kciukiOk, dobrej nocy. Będziemy się wspierać. U mnie wielki test już w lutym. Napiszę co i jak.
HeyCześć!
Jestem po cytologii - wynik lsil, cin1.
Badanie kolposkopowe to potwierdza.
Aktualnie czekam na wykonanie testu na HPV.
Zalecenia konizacja ale jeszcze nie rodziłam wiec lekarz narazie odradza lub szczepienie przeciwko hpv.
Jeszcze nie mam wyniku testu ale jakoś mam przeczucie, ze będzie pozytywny. Któraś z Was przyjmowała szczepionkę w trakcie zakażenia?
Dziękuje za odpowiedz
Pewnie, wynik badania kolposkopowego:
„KOLPOSKOPIA : satysfakcjonująca. Tarcza pokryta wtórnym, przeziernym, jodopozytywnym nabłonkiem płaskim. Granica międzynabłonkowa ostra, nieregularna - nieco poza krzywizną ujścia zewnętrznego widoczna w całości. Szeroka strefa przejściowa nabłonków nieprzezierna, jodojasna z cechami subklinicznej infekcji HPV. Prawidłowa sieć naczyń włosowatych. Zalecam : kontrola cytologiczna za 6 m-cy >”
Nie ukrywam, ze jestem mocno zaniepokojona bo planowaliśmy ciąże w niedługim czasie…
Tym bardziej cieszę się na możliwość wymiany doświadczeń.
Ja narazie jeden po konsultacji z jednym lekarzem, inna wizytę mam zaplanowaliśmy na 9.02.
Test zaplanowany na poniedziałek, na wynik chyba się czeka 10dni.
Z tego co wiem to Celia89 ma dzieciDziękuje za odpowiedz
Pewnie, wynik badania kolposkopowego:
„KOLPOSKOPIA : satysfakcjonująca. Tarcza pokryta wtórnym, przeziernym, jodopozytywnym nabłonkiem płaskim. Granica międzynabłonkowa ostra, nieregularna - nieco poza krzywizną ujścia zewnętrznego widoczna w całości. Szeroka strefa przejściowa nabłonków nieprzezierna, jodojasna z cechami subklinicznej infekcji HPV. Prawidłowa sieć naczyń włosowatych. Zalecam : kontrola cytologiczna za 6 m-cy >”
Nie ukrywam, ze jestem mocno zaniepokojona bo planowaliśmy ciąże w niedługim czasie…
Tym bardziej cieszę się na możliwość wymiany doświadczeń.
Ja narazie jeden po konsultacji z jednym lekarzem, inna wizytę mam zaplanowaliśmy na 9.02.
Test zaplanowany na poniedziałek, na wynik chyba się czeka 10dni.