scarlet lepiej jak woła o majty niż o pampersa bo przynajmniej z tym nie masz problemu![]()
No, ale mi teraz w majty robi. Tzn, woła "sisi", ale nie chce na nocnik siadać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
scarlet lepiej jak woła o majty niż o pampersa bo przynajmniej z tym nie masz problemu![]()
No, ale mi teraz w majty robi. Tzn, woła "sisi", ale nie chce na nocnik siadać.
) a jej synek starał się w to trafić
Z tego co opowiadała miał niezłą radochę
i bardzo szybko przestał sie bać
Poza tym ciesz się, że chociaż synek Cię informuje bo ja nawet jak Jacek miał 5 lat musiałam się domyślać bo za nic w świecie nie miał ochoty mi o tym powiedzieć 
scarlet, u nas przy takim kryzysie nocnikowym sprawdziło się siusianie na stojąco do plastikowego kubeczka. Taka zmiana spodobała się Przemkowi i chętnie siusiał do kubeczka. Po kilku dniach znowu zaczął robić siusiu do nocnika.
A u nas od miesiąca nie ma pieluchy na noc. Co kilka dni jest wpadka, ale jest już sporo suchych nocy. Czasami przesypia całą, a czasami budzi się w nocy na siusiu. Nocnik stoi obok łóżeczka i ma przygotowaną piżamkę i pościel na zmianę, żeby nie szukać wszystkiego w nocy.

Scarlet Twoj Olo jest jeszcze malutki.Może za jakiś czas?
;-) Erik lata juz calkowicie bez pieluchy od 5 tygodni,a od dwoch tygodni nie zakladamy mu jej rowniez na noc i co? I jeszcze nie zrobil "niespodzianki" do lozeczka
:-) Zawsze przed spaniem siada jeszcze na sedesie i robi siusiu, rano rowniez, a w miedzy czasie czesto wola, ze mu sie chce. Mowie "czesto", bo czasami jeszcze zdarzaja mu sie wpadki, wprawdzie rzadko, ale jeszcze sie zdarzaja - na szczescie tylko z "siusiu"
;-). Na spacery bierzemy ze soba tylko ubranko na zmiane, juz mu sie udalo zrobic raz pod drzewkiem
. Sadze, ze do konca czerwca bedzie juz "bezwpadkowy"

nasza Karolinka pożegnała się z pieluszką 10 maja, czyli jak skończyła 23 miesiące, poszło bardzo łatwo, po prostu zdjęłam jej pieluszkę i cierpliwie tłumaczyłam żeby wołała jak chce siusiu albo kupkę, poskutkowało już pierwszego dnia i tak już jest do dzisiaj
, mała wypija na noc całą butlę mleka, tak więc rano pieluszka jest pełna