A
aggy
Gość
Elfica, dziewczyny mają rację. Najlepiej zgłoś się z dzieckiem do pediatry. Ale może być tak, jak u synka koleżanki - on był uczulony dokładnie na wszystko. Chusteczki, kremy, zasypki itp. Poradziłam jej, aby poprosiła w aptece o eucerynę - to mieszanina wazeliny, cholesterolu i alkoholu acetylowego. Oni w aptekach to robią na zamówienie. To całkiem obojętna maść, nie podrażnia, a bardzo fajnie natłuszcza skórę.

Tym razem nic nie działało... :-( Stosowałam różne kremy, ale było coraz gorzej, zaczerwienienie rozprzestrzeniło się na pachwiny, a na dolnej części brzuszka pojawiły się niewielkie czerwone krostki, (okolica odbytu, pośladki wogóle nie były podrażnione)... po kilku dniach postanowiłam odstawić kremy i używałam tylko pudru dla dzieci, oprócz tego przemywałam skóre rumiankiem i często wietrzyłam pupe...
uzywalam bepanthen,sudocrem,linomag i nic
narazie pomaga zwykly puder ale tylko tymczasowo bo problem wciaz nawraca
to odparzenie przypomina wysypke w postaci wiekszej plamki na obu posladkach.myslalam ze to moze uczulenie ale jak bylysmy u lekarza to akurat bylo slabo widoczne.za to jak zrobi kupe i skora ma z nia kontakt max.30sek to juz ma bardzo czerwona pupe w tym miejscu
prosze poradzcie mi czy to normalne???
od kupy robi sie czerwono ale potemznika po masci a te kropki nie