reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa

Hm,dokładnie nie wiem. Ale miałam już robiona po braniu metforminy,to jakis parametr odnośnie pracy nerek. I teraz też mi zaleciła aktualna pani doktor. Więc nie wiem,może sprawdzić czy nerki nie są bardzo obciążone. W zasadzie zaraz pogoogluje 😅
Tak, dokładnie sprawdzam nerki i robię dlatego bo biorę metę 🙈 Ale to sama ze swojego googlowania.
Przy mecie problemem byłaby chyba podwyższona i eGFR ponizej 60, a następne odcięcie poniżej 30.
A pamiętasz jaki wynik miałaś ostatnio?

reklama
Tak, dokładnie sprawdzam nerki i robię dlatego bo biorę metę 🙈 Ale to sama ze swojego googlowania.
Przy mecie problemem byłaby chyba podwyższona i eGFR ponizej 60, a następne odcięcie poniżej 30.
A pamiętasz jaki wynik miałaś ostatnio?
Kurcze przeszukałam wyniki,ale nie nie znalazłam tej kreatyniny 😏 Ale chyba była w normie,bez odchylenia w którąś stronę . Za to zaciekawilam się,bo na wyniku hemoglobiny glikowanej są jakby dwa jeden to 5,a pod spodem 31 ,a norma od 20-40 . Ale nie ogarniam tych kodów tam.

Kurde zauważyłam że im wcześniej rano mierze cukier tym jest wyższy. Teraz pobudki o 6 bo tak dziecko wstaje to mam przy górnej granicy a zawsze jak mierzyłam o 8-9 to był 70 coś

A przypomnij czy Ty masz pessar albo szew?

Nie, jeszcze nic nie mam procz luteiny. 27tc i szyjka 31mm wiec jeszcze jest okej. Tyle ze skraca mi sie co wizyte a teraz byla stabilna wiec chwilowy oddech mozna wziac i do nastepnej wizyty dotrwac. Jednak pomaga duzo to lezenie bo ja nie robie nic ponad to co musze ale dazy wszystko do pessara jak nic. W poprzedniej ciazy w 27tc mialam juz zalozony pessar z szyjka 21mm 🤷‍♀️ nie ma reguly.

reklama
Nie, jeszcze nic nie mam procz luteiny. 27tc i szyjka 31mm wiec jeszcze jest okej. Tyle ze skraca mi sie co wizyte a teraz byla stabilna wiec chwilowy oddech mozna wziac i do nastepnej wizyty dotrwac. Jednak pomaga duzo to lezenie bo ja nie robie nic ponad to co musze ale dazy wszystko do pessara jak nic. W poprzedniej ciazy w 27tc mialam juz zalozony pessar z szyjka 21mm 🤷‍♀️ nie ma reguly.
A jak ściągnęli pessar to po jakim czasie zaczął się poród? :)

Do góry