reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Oczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.

To juz jest decyzja rodziców.

Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli 😉
@Nat_Ra to niech już tatus pilnuje córeczki jak będzie chodzić na imprezy ja mam zamiar zająć się swoim podupadłym zdrowiem 😂😁
Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" 😅 tata będzie chodził na imprezy z córeczka 🤣

chicago bulls lol GIF by NBA

W mojej opinii dostawka albo łóżeczko w sypialni są ok, co do spania w osobnym pokoju to mam negatywne zdanie. Oczywiście że nie robisz krzywdy, przecież jesteś blisko kiedy mała śpi i możesz natychmiast zareagować. Poza tym nie wszyscy mogą spać z dzieckiem, choćby chcieli 😉

Nie wiem czy pisałam tu kiedyś, że ja chciałam dziewczynkę, a mój mąż chlopaka. Mąż mówi tak: "jak masz syna, to pilnujesz syna, a jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy" 😅 tata będzie chodził na imprezy z córeczka 🤣

chicago bulls lol GIF by NBA

Ja nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu ❤️
I taka opcja mi się podoba ❤️
Łóżeczko tez jeździ 🤪 w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie ❤️

To co mówił Twój mąż to prawda 😂
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru 😂 jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52 😳
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.

Głupia ja czytałam książkę do późna w noc, a tu Kuba się obudził po 5:00 gotów do życia 🥺🥺🥺 miłego dzionka dziewczynki 😀
A nie chwaliłaś go czasem wczoraj, że pospal do 10:00? No, to masz nauczkę 😂

Edit: serio, ja się boję chwalić dziecko, nie jestem przesądna czy cos, ale za każdym razem jak powiem, że coś jest spoko, to ona jakby to słyszała i myslala sobie: no to teraz ci matka pokażę :p

Oczywiście że tak ale nie uważam że robie krzywde dziecku że nocne spanie śpimy osobno ( łóżeczko obok naszego łóżka)
Inni śpią z dzieckiem w jednym łóżku inni ( tak jak my ) mają łóżeczko obok swojego a jeszcze inni mają osobny pokój i śpią osobno mając podgląd na kamerke.

To juz jest decyzja rodziców.

Bliskość i czas mała ma na 100 % bo jak tylko jest aktywna to zajmuje się nią na 100 %
Dopiero jak śpi albo mąż ja przejmuje to w tedy mam chwile żeby coś ogarnąć/ zrobić czy nawet posiedzieć na telefonie bywa że i idę na drzemke.
Jasne, że nie robisz krzywdy :) ja lubię spanie z dzieckiem, ale widzę też pewne minusy. Np. to, że jest nieodkladalna i większość drzemek w ciągu dnia jest na rękach u mnie. A wieczorem już od 20 jestem uziemiona z nią w sypialni, bo jak nie czuje bliskości, to zaczyna się kręcić. Nie mamy nawet chwili dla siebie z mężem 😒

Moja mała też śpi w nocy w swoim łóżeczku, ale w dzień wymaga non stop uwagi 🙈 Sama za długo się nie pobawi, na przykład położona na macie. Cały czas trzeba coś do niej gadać i zabawiać, bardzo szybko sie nudzi 🙈

Tak jak i moja 🤪❤️
Na macie poleży max 10 minut jak ma humorek 😉 ogólnie tak żeby ją zostawić w łóżeczku i żeby sama się bawiła nie ma opcji a ja żebym w tym czasie chociaż herbatę zrobiła 😉 nie nie.
Więc całymi dniami się bawimy i gadamy.
Korzystam jak mała śpi.

reklama
Ja nie oceniam rodziców każdy robi jak uważa choć faktycznie nie wyobrażam sobie mieć dziecko w osobnym pokoju.
Niby podgląd przez kamerke ale jak to sprzęt może się wszystko wydarzyć.
Ja otwieram oczy i mam mala w zasięgu ❤️
I taka opcja mi się podoba ❤️
Łóżeczko tez jeździ 🤪 w ciągu dnia mam odsunięte od naszego a na noc przybliżam do naszego i mam corke obok siebie ❤️

To co mówił Twój mąż to prawda 😂
Niech tatus pilnuje córeczki ja nie mam zamiaru 😂 jak córka będzie miała 18 lat to ja bede mieć 52 😳
Moja mama w tym wieku to miała odchowane dzieciaki i za nie długo została babcia.
My mamy w sumie 3 córki w wieku 17-15 lat. Dużo można by napisać … zdecydowanie lepiej mieć synów 😂😂😂

Do góry