reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

To tak jak u mnie. Na moje oko 27 marca miałam owulacje.. Do okresu jeszcze tydzień.. Plus minus 2 dni... Także dziennie ten sam stres... Dziennie wyszukuje sobie jakiś wczesnych objawów... Oczywiście już próbnie zrobiłam test ale był negatywny. Teraz czekam do 8 kwietnia na test.

Życzę Ci II kreseczek
O matko, też ciagle się doszukuję! Przez te kilka miesięcy miałam już wszystkie objawy ciąży poza ciąża oczywiście 🙈

reklama
A w ogóle to oficjalne siemanko w kwietniu 🤗 na razie obserwuje z przyczajki bo sama nie wiem jaki status jest dla mnie odpowiedni 🙄 ani nie pauzuję, ani chwilowo nie testuję, ani nawet okresu nie mam🫠

U mnie też status
"to skomplikowane"
Więc juz w pauzujace się umoscilam.😁😁😁🤭

Załączniki

• b8642038-afe3-403f-b875-2863b1ed43d5.jpeg
    b8642038-afe3-403f-b875-2863b1ed43d5.jpeg
    35,5 KB · Wyświetleń: 74
O matko, też ciagle się doszukuję! Przez te kilka miesięcy miałam już wszystkie objawy ciąży poza ciąża oczywiście 🙈
Dobrze czytac, że więcej kobiet tak ma :)

Oczywiście cieszyłabym się jakby to faktycznie były tak wczesne objawy ale chyba to jest mało prawdopodobnie.

Hmm nie wiem ciężko uznać. Wydaje mi się, z to tak nie działa.Bo ja nie miałam nigdy tendencji do policystycznych jajnikow. Obraz na USG jest dobry, zawsze 1 pęcherzyk dominujący, nigdy też nie wyłapałam torbieli u siebie. Lekarka mi wytłumaczyła, że mój wyższy wynik AMH niż norma dla mojego wieku to właśnie wina antykoncepcji branej przez lata kiedy nie miałam w ogole swoich owulacji. Jeśli zawsze miałaś pcos to anty to tylko maskowały, a nie sa przyczyną. Ja tak to rozumiem
Ja właśnie nie pamiętam, żeby coś było nie tak przed tabletkami, więc o wszystkie nieszczęścia obwiniam tabsy.

To zależy 🙂 napisz coś więcej o sobie.
Bo ja np mam w okolicach 6, nie mam PCOS tylko wiele lat brałam antykoncepcję i mój wynik jest ok
nie brałam nigdy antykoncepcji, mam 26 lat i dopiero zaczynam diagnostykę powoli, staramy się od pół roku i ostatnio lekarz zasugerował że mam bardzo dużo pęcherzyków na jajnikach, wizytę mam w przyszłym miesiącu dopiero stąd to pytanie tutaj o wynik

nie brałam nigdy antykoncepcji, mam 26 lat i dopiero zaczynam diagnostykę powoli, staramy się od pół roku i ostatnio lekarz zasugerował że mam bardzo dużo pęcherzyków na jajnikach, wizytę mam w przyszłym miesiącu dopiero stąd to pytanie tutaj o wynik
Tak wysoki wynik może wskazywać na pcos, ale na spokojnie :)

A swoją drogą to ja nie dokonać wierzę w testy ciążowe. Przy drugiej ciąży robiłam ich multum. Spóźniał mi się okres ponad tydzien a test dalej był negatywny,, zero prześwitu... Nic a nic...
Zadzwoniłam do mojej gin. Że chce zajść w ciążę a okres ze mną pogrywa, kazała przyjechać i na usg było już widać pęcherzyk ❤️ po kolejnych 2 tygodniach bicie serduszka ❤️ a teraz już ma 9 lat mój syneczek młodszy
Tak ten czas szybko leci...

reklama
Tak jak Ci @Avy napisała może to świadczyć o Pcos ale spokojnie mamy tu ciąże dziewczyn z Pcos.
Wazne żebyś trafila na dobrego lekarza, który Cię poprowadzi

Do góry