reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniówkowe mamy

ja też chciałabym taki fotelik na rower bo szyma już śmiga sam na 4 kółkach (te 2 to w sumie fruwają ale ma jeszcze momenty że się giba) no i chciałabym Wike brać ze sobą na krótkie 1-2 kilometrowe przejażdzki po Bani żeby się mały nauczył lepiej jeździć
a dziś zaszła do mnie znajoma ma bliźniaki 2 chłopców mają 10 miesięcy fajne brzdące ale straszne leniuszki bo Wika to mały owsik jak ją posadziłąm dziś rano na nocnik to wstała i prawie go sobie na głowe założyła bo chciała zajrzeć co jest pod nim
co do koleżanki to ona ma jeszcze 3 starszych dzieci 8,6,5 lat no i te brzdące bidula poszła na wchowawczy urlop bo kto jej dopilnuje 5 dzieci żeby mogła spokojnie pracować hm ale mówi że już była zmęczona pracą no i jutro idziemy do nich mają nówka sztuka chatkę duży salon to się Wika na raczkuje za to przez budowę nie ma jeszcze ogrodu same cegły, pstaki deski totalne rumowisko i stwierdziłyśmy że jak będzie ładni eto dzieciarnia do nas a jak deszcz to do nich bo nasz domek ma małe pokoje heheheheheh

reklama
Witam dziewczyny :D

Wczoraj przyszedł nocnik i Kuba zrobił siku do niego :tak::-D ale niestety na tym koniec :-( posiedział na nim troche i koniec. Przed chwilą cisnoł kupe to mu szybko zdjęłam pampersa, ale już był za późno :nerd: no ale spoko nic na siłę i tak ma jeszcze duuużo czasu :tak:

Co do karmienia na leżaco to ja też na poduszce lb jak Adaś odchyla główke i je to jak na poduszce jest ok to dobrze :tak:

Ale szczerze to mam takie same zdanie jak Enia. Co lekarz to historia i inne zdanie.

Mam zamiar na Allegro kupić sobie jakąś super sukienke lub tunike. Od zeszłego roku prawie nic sobie nie kupiłam bo miałam nadzieję, że w to lato wskocze w ubrania sprzed ciąży, a tu jedna wielka D****

Z babcią jest ok. Ciotka, która pojechała z babcią zadzwoniła do mamy i naopowadała jej głupot :no: później to odkręcała. Szkoda tylko, że spacerek przepadł z Enią. Ale mam nadzieję, że to sobie odbijemy :-);-)

Wasze dzieciaczki pewnie też są takimi małymi terrorystami :-D Kuba tak mną zawładnoł, że nie mam prawa się gdzieś bez niego ruszyć :baffled: kiedyś zobaczycie mnie w superniani jako matka potrzebująca pomocy :-p nie no żart. A niby pedagogike wybrałam, aby dowiedzieć się jak wychowywać swoje dziecko :-)

Witajcie dziewczyny!

Mój Krzyso zjadł na śniadanie pół słoiczka kaszki:szok::szok:
Zobacze czy go nie wysypie. Jak to będzie cudownie jeśli zacznie jeść kaszki:laugh2::laugh2:
Poza tym od kilku dni wstaje rano i ma suchego pampersa:szok:, za to nasiura pół nocnika:tak:
Myślałam, że to jednorazowy wybryk, a tu takie niespodzianki dla mamusi.:rofl2::-)

Kasia - ufff dobrze, żę z babcią wszystko dobrze.:tak: Spacerku szkoda, ale to sobie odbijemy;-)
Mój mały pozwala mi, gdzieś się ruszyć:-D, jak jestem w szkole to Krzysio baluje z tatusiem, siostrą i ciocią, ale tylko do czasu aż ja się pojawię:rofl2::-) Jak z kimś zostaje i ja mu się pokarze to katastrofa:szok: koniec każdej zabawy rączki wyciągnięte do mie i ryk:baffled:

U nas wietrznie, a teraz spadamy na wizyte kontrolną do laryngologa;-)

Witam i zaraz zmykam!!!!

Wczoraj gdy siedziałam z dzieciakami na ogródku zauważyłam na szyi Oli coś czarnego.Jak podeszła to patrzę a tam zagnieżdża się kleszcz:szok:
Prawdopodobnie u nas na Dolnym Śląsku jest ich MASA :wściekła/y:
Biegnę dzisiaj do lekarza po receptę na szczepionkę i pójdą obydwoje :tak: Bez względu na cenę:tak::szok:
Bo ja się boję w dzisiejszych już czasach...a do chorób nam niedaleko :no:

Spadam bo mały już nie śpi i mi przeszkadza :laugh2:

Witam

Etka
kleszcze brrrr :baffled:zawsze bałam sie tego paskudztwa, leć leć na to szczepienie i powiedz nam co i jak ?

Enia uffff dobrze, że Krzysiu w końcu przestał być niejadkiem :-) a oto menu mojego głodomora :baffled: rano butla 230 ml mleka z kliekiem grczano-ryżowym, po 3 godzinach drugie śniadanko kromeczka z pasztecikiem i teraz na spacerku cały banan popity soczkiem.

Teraz śpi i mam nadzieję, że tak bedzie przynajmniej do 12 bo padam na ryjek :nerd:

A i kupiłam sobie bluzke tunike oto link :happy:

WIOSNA WRZOSOWA TUNIKA BLUZKA WYCIĘTE PLECY UNI (374291875) - Aukcje internetowe Allegro

Ale jestem HAPPY!!!!!

Nie pamiętam doładnie kto kupował buty przez net :confused: :confused: :confused: bardzo bym prosiła o podanie raz jeszcze linka do strony z butami bo mam chęć zakupić jakieś baleriny :-)

Eta fuj kleszcze :no: leć leć kochana i powiedź ile ta szczepionka kosztuje???? Też się zawsze bałam kleszczy. Nigdy co prawda nie miałam, a raczej prawie bo raz wyrwałam go jak chciał mi się wtrynić do biodra :nerd:

A i jeszcze wygralam aukcje z ogrodniczkami dla Kubusia kosztowały całe 7 zeta + 7 przesyłka :-) Mam tylko nadzieję, że nie będą za małe :baffled:

***JAC BABY*** krótkie spodenki ogrodniki*** 80 (373831712) - Aukcje internetowe Allegro

Majandra myslisz???? Kurde no bele!!!!! Tak kupiłambo kiedyś jak kupowałam w sklepie ogrodniczki to niby rozmiar, który nosi 86cm były kolosalnie za duże :baffled: a 68cm w sam raz. Byłam zszokowana, że taka rozbieżność tych rozmiarach :blink: no nic najwyżej dam kuzynce ona też ma chłopczyka w wieku Naszych maluchów.

Hey to faktycznie ja cos poprzestawialam w ustawieniach z tymi stronami,ale juz to naprawilam.
Mojemu kochanemu mezowi strasznie zaczela sie babrac ta rana na nodze i dzisiaj po pracy ma jechac do szpitala.Ciekawe co powiedza.

Kasia to ty juz malemu dajesz chleb z pasztetem????Niewiedzialam ze juz tak mozna.A jakie jeszcze mu dajesz kanapki???

Naomi juz lobuzuje na kocu i dostala czkawki.Nauczyla sie stawac przy lawie,kanapie i w lozeczku:tak::tak::tak:Zaczyna juz coraz pewniej raczkowac a nie czolgajac sie po podlodze.
Pogoda do d....I musze sprzatniac cala chate bo juro mamy gosci.A tak mi sie nie chce:no::no::no::no:

reklama
Naomi Kubuś kromeczki z pasztetem już je dobry miesiąc jak nie dłużej, a jakie jeszcze?? Z masełkiem i szyneczką (tego już więcej nie dostane :no:), z pomidorkiem pokrojonym naprawdę cieniutko :tak: smakuje mu wyśmienicie.

Z tego co czytałam skórki chleba do mamlania można podawać od 5 miesiąca, więc skoro skórke można, a przecież nie ma gwaracji, że dziecko tego nie zje to kromeczka chleba wg mnie nie jest ryzykiem. Jakbym widziała, że mały ma po tym jakieś problemy ze skrórą czy z kupą nie dawałabym. A w dodatku skoro pediatra nie ma nic przeciwko :-)

Do góry