reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniówkowe mamy

Naomi Kubuś kromeczki z pasztetem już je dobry miesiąc jak nie dłużej, a jakie jeszcze?? Z masełkiem i szyneczką (tego już więcej nie dostane :no:), z pomidorkiem pokrojonym naprawdę cieniutko :tak: smakuje mu wyśmienicie.

Z tego co czytałam skórki chleba do mamlania można podawać od 5 miesiąca, więc skoro skórke można, a przecież nie ma gwaracji, że dziecko tego nie zje to kromeczka chleba wg mnie nie jest ryzykiem. Jakbym widziała, że mały ma po tym jakieś problemy ze skrórą czy z kupą nie dawałabym. A w dodatku skoro pediatra nie ma nic przeciwko :-)
Skorki od chleba to ja jej daje tez juz dlugo.Ale niewpadlam na to ze mozna juz dawac jakies lekke kromeczki.Sprobuje dac Naomi i zobaczymy jak bedzie.A znajac zycie to bedzie wcinac ze az sie beda jej uszy trzesc:-D:-D:-DTo jest mamy odkurzacz,pochlania wszystko.

reklama
Pani laryngolog powiedziała, że mały jest juz zdrowy jak rybka:-D, przyokazji chciał pani urwać to lustereczko do zaglądania w różne otworki:laugh2:
Był ze mną u dentysty i przespał całą moją wizyte;-) nic go nie ruszało.
Przespał trzy godziny:tak: i zjadł pełną po brzegi miseczkę rosołu z lanymi kluskami i posiekaną marchewką:szok:
Ktoś mi dziecko podmienił, bo wszystko mu smakuje:rofl2::-)

Nie wiem czy wasze dzieciaczki tak robią, ale teraz jak tylko chce gdzieś pospód zajrzeć np. pod szafke, kredens to kładzie się płasko na brzuszku i lustruje co i jak, a potem szpera, że hej nic się nie ukryje:baffled:
Mamy takiego ślimaczka MUZYCZNY ŚLIMAK Z KLOCKAMI FISHER PRICE (370462818) - Aukcje internetowe Allegro
mały go przewraca i tak samo zagląda mu do skorupy wygląda to komicznie:laugh2::laugh2:
Cwaniak zamiast mu wrzucać klocki, żeby grał poszedł na łatwiznę przewraca go i paluszkiem naciska na guzik... no i muzyka gra:confused:
to samo z żyrafką... rosnie mi kombinator

A ja jutro z AsiąKC będę buszować po sklepach.:-) Kto się przyłączy?;-)

Ja bede w warszawie chyba za 3 tygodnie jak dam rade przejechac pociagiem z malym z poznania (bo tam mam rodzicow) i chetnie bym sie spotkala z warszawskimi bbonami:D:tak::tak::-D:-D:-):-) np w piatek 27 czerwca albo w sobote

ja mojemu daje chleb z jajem (z zóltkiem) czasem

Witam. Jakos czasu nie było by wcześniej tu zajrzec, a i od rana do 14 nie było u nas netu.
A my w końcu wybraliśmy, zamówilismy i zapłaciliśmy już za nasze wczasy w górach. Jedziemy 12 lipca.Hotel Szrenica *** Szklarska Poręba

Dziś mielismy wypadek. Mały zlądował z łóżka z oparcia, a ja głupia kiedy się obudził wzięłam go do naszego łóżka i ...... przysnęłam, jak to zawsze bywa dosłownie na sekundę, i ... bęc. Ryk nie z tej ziemi i krew z nosa leciała. na szczęście malutko i małemu nic poważniejszego się nie stało. Poobserwowałam i mały minutkę popłakał i było już dobrze. Nos nie złamany, teraz to nawet nic nie widac, że coś się stało. Boże ale miałam stracha.
A wogóle Adaś gorączkuję bo nabrzmiałe ma dziąsełka.
Wczoraj sprzedałam pare rzeczy na Allegro i zarobiłam 100 zł. Hura.

Wpadnę później.

Agulka aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam o Adasiu :-(

A przed chwilką mądry tatuś tak pilnował Kubusia, że dziecko staneło przy krześle i go przeważył. Krzesło na szczęście padło obok Kubusia :wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co by było gdyby!!!!!!!!!!! A wyszłam na moment!!!!!!!!!!!!!

Ja bede w warszawie chyba za 3 tygodnie jak dam rade przejechac pociagiem z malym z poznania (bo tam mam rodzicow) i chetnie bym sie spotkala z warszawskimi bbonami:D:tak::tak::-D:-D:-):-) np w piatek 27 czerwca albo w sobote

Bardzo chętnie.:-)

A my bardzo miło dziś spędziłyśmy dzień. Zdjęcia będą później. Byłyśmy w parku, w Rosmannie i w sklepie z zabawkami. Kupiłam Maciusiowi takie zabawki, jakich dziś psycholog używała. I ćwiczymy.:tak:

A co to za zabawy może napiszesz na wątku "jak się bawić z dziećmi" ?
Może ja też w tedy będę w Wa-wie? Ale raczej w sobotę.

Zuzka dzisiaj poszła spaś o 12 wstała ok 14 i zasnęła dopiero o 20 ... nigdy wcześniej nie wytrzymała tak długo beż spania a i zrobiła trzy razy kupę na nocniczek :)))

Ostatnia edycja:
Witam, pochwale sie co zrobil Stasiek bo jestem w szoku. Czesto mu pokazuje lampy i mowie wyraznie LAMPA, Stasio cos tam jakby probuje powtorzyc i czasem sie mu udaje "ampa". Dzis wzielam go do kuchni a ten sie patrzy na lampe i mowi "ampa". Szczena mi opadła.

Majandra - napisz nam prosze o tych zabawkach.

Kasiu - moj Stasiek tez niezly terrorysta. Nauczyl sie wstawac nawet przy ścianie i troche chodzi przy meblach, ale mam zakaz od rehabilitanta na pozwoleniu mu stac a tym bardziej chodzic bo musi przeraczkowac. Wiec ten wstaje, ja go sprowadzam do parteru, ten wstaje, ja w dol, ten wstaje....

Hruda, Nuśka - to moze i my sie znowu spotkamy? Ja to wogole bym podsunela pomysl wieczorowego wspolnego wyjscia, co Wy na to? Musze Maraniko zwerbować.

Agulka - alez macie fajnie, pojedziecie sobie razem na odpoczynek. Super!

A co to za zabawy może napiszesz na wątku "jak się bawić z dziećmi" ?
Może ja też w tedy będę w Wa-wie? Ale raczej w sobotę.

Zuzka dzisiaj poszła spaś o 12 wstała ok 14 i zasnęła dopiero o 20 ... nigdy wcześniej nie wytrzymała tak długo beż spania a i zrobiła trzy razy kupę na nocniczek :)))
No, to już będzie małe przedszkole. :-D
Gratulacje dla Zuzi:tak:

Witam, pochwale sie co zrobil Stasiek bo jestem w szoku. Czesto mu pokazuje lampy i mowie wyraznie LAMPA, Stasio cos tam jakby probuje powtorzyc i czasem sie mu udaje "ampa". Dzis wzielam go do kuchni a ten sie patrzy na lampe i mowi "ampa". Szczena mi opadła.

Majandra - napisz nam prosze o tych zabawkach.
Brawa dla Stasia:-)

Napisałam na wątku o zabawach.

reklama

Kasiu - moj Stasiek tez niezly terrorysta. Nauczyl sie wstawac nawet przy ścianie i troche chodzi przy meblach, ale mam zakaz od rehabilitanta na pozwoleniu mu stac a tym bardziej chodzic bo musi przeraczkowac. Wiec ten wstaje, ja go sprowadzam do parteru, ten wstaje, ja w dol, ten wstaje....
Gratulacje !!!
Moja teściowa bawi się z Zuzią w taką zabawę lampa-nos i jak mówię lampa to od razu patrzy w górę:-D

U nas to samo Zuzia bardzo się rwie do stawania ale mamy zakaz do póki nie będzie sprawnie raczkować (moja mama oczywiście ku mojej rozpaczy nic sobie z tego nie robi:wściekła/y:)

Do góry