reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

ten skok temperatury mi wygląda już na poowulacyjnym. I wcale byś nie była jednorożcem, ja też mam spadek na owu :)

Jeżeli w piątek 19.05 miał 19mm, to jak najbardziej w niedzielę 21.05 mog już pęknąć

A ile dziennie testów owulacyjnych robiłaś?
Oooo ma to sens :) W okolicach owu robiłam 3 dziennie, peak wypadł w sobotę wieczorem (Ok.19)

reklama
Czyli czerwiec miesiącem afirmacji?

Ja jestem przed owu a już bym chciała testować i wiedzieć. No porąbana 🤦‍♀️
Me Too Samesies GIF

No i niestety już żywa krew… przynajmniej oszczędzam co miesiąc na testach bo zanim przyjdzie czas na testowanie to okres przychodzi :( Rzeczywiście wyglada to na 10 dniowa fazę lutealna. Sprawdzę w następnym cyklu trzy dni pod rząd proga (5/6/7 dzień) żeby wykluczyć niedomogę i jednak będę kontynuować mierzenie temperatury. A czy taka krótka faza może być powodem niepowodzeń? Przecież nie da się wydłużyć fazy… chyba ze sie mylę ?

No i niestety już żywa krew… przynajmniej oszczędzam co miesiąc na testach bo zanim przyjdzie czas na testowanie to okres przychodzi :( Rzeczywiście wyglada to na 10 dniowa fazę lutealna. Sprawdzę w następnym cyklu trzy dni pod rząd proga (5/6/7 dzień) żeby wykluczyć niedomogę i jednak będę kontynuować mierzenie temperatury. A czy taka krótka faza może być powodem niepowodzeń? Przecież nie da się wydłużyć fazy… chyba ze sie mylę ?
z tego co wiem, może to być przyczyną niepowodzeń. I wtedy dostajesz dupshaston i nie masz okresu aż go nie odstawisz i tak jakby sztucznie wydłuzasz te fazę i dajesz się w spokoju zagnieździć zarodkowi. Ale nie wiem czy czegoś nie mieszam. Jesli tak, poprawcie mnie :)

@LadyCaro ma rację - przy niedomodze suplementuje się dodatkowo progesteron- najczęściej w postaci duphastonu. I on sztucznie przedłuża fazę lutealną. Tylko zaczyna się go brać po potwierdzonej owu.

Dzięki AScarlett i LadyCaro… tak coś czułam ze jestem kandydatką do dupka ale sprawdzę najpierw na 100 wszystko zanim zacznę w siebie cokolwiek pchać :) Zostały mi dwa cykle na których skupiam się na monitoringu/owulakach/progu a potem w sierpniu wizyta w SU na oddziale Endo-gin i mam nadzieje ze spróbujemy z IUI :) P.S. Jeśli któraś z Krakowa chciała skorzystać z Programu Plodnosciowego to niestety już sie skończyły środki na ten rok i zapisy tylko do SU (okres oczekiwania na 1 wizytę w moim przypadku 3 msc będzie).

Czy tylko ja dzisiaj z okazji dnia dziecka od rana jem lody, a na obiad wjechał kebab ? :)

tak jak dziewczyny pisały, może być przepisany prog ale zgadzam się z Bolilol że owulacja mogła być 21 (tym bardziej jeśli miałaś peak 19) więc Twoja lutealna była by 10 dni a to już w normie 😉

Dzięki AScarlett i LadyCaro… tak coś czułam ze jestem kandydatką do dupka ale sprawdzę najpierw na 100 wszystko zanim zacznę w siebie cokolwiek pchać :) Zostały mi dwa cykle na których skupiam się na monitoringu/owulakach/progu a potem w sierpniu wizyta w SU na oddziale Endo-gin i mam nadzieje ze spróbujemy z IUI :) P.S. Jeśli któraś z Krakowa chciała skorzystać z Programu Plodnosciowego to niestety już sie skończyły środki na ten rok i zapisy tylko do SU (okres oczekiwania na 1 wizytę w moim przypadku 3 msc będzie).

Czy tylko ja dzisiaj z okazji dnia dziecka od rana jem lody, a na obiad wjechał kebab ? :)
Wow niezle... Ja korzystalam właśnie w SU z tego programu- zapisywałam się w lipcu zeszłego roku na wrzesień i wtedy były środki
Zainteresowanie mega wzrosło skoro teraz juz w maju się skończyły 😱😱
Tez juz jestem tam w poradni 😜 Ale jakoze jiz jestem to dzwonie, że mam się na ten i ten dzień zapisać i jest termin. Wiec cie pocieszę, że potem ro szybko idzie.
@Brownie1992 jak się dalej zastanawiasz nad poradnia to może się zapisz?? 3 miechy to akurat będziesz po zabiegu, a jak zajdziesz to odwołasz.

reklama
Wow niezle... Ja korzystalam właśnie w SU z tego programu- zapisywałam się w lipcu zeszłego roku na wrzesień i wtedy były środki
Zainteresowanie mega wzrosło skoro teraz juz w maju się skończyły 😱😱
Tez juz jestem tam w poradni 😜 Ale jakoze jiz jestem to dzwonie, że mam się na ten i ten dzień zapisać i jest termin. Wiec cie pocieszę, że potem ro szybko idzie.
@Brownie1992 jak się dalej zastanawiasz nad poradnia to może się zapisz?? 3 miechy to akurat będziesz po zabiegu, a jak zajdziesz to odwołasz.
jakby ktoś chciał to od 12.06 ruszają zapisy na tysiąc darmowych badań nasienia w Nasz Bocian.

Do góry