reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ja dzisiaj dalej biel, pewnie do samej miesiączki będę testować. Ale za to miałam ostatni test owulacyjny i stwierdziłam, że dobrym pomysłem będzie sobie siknać na niego tak by nie leżał samotny. I taki efekt, że chyba w moim przypadku te testy się nie sprawdzają tak do końca 🙄🤔😂
spokojnie, to nic dziwnego, testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywnego, bo później mogą dziać się cuda, mogą się utrzymywać nawet pozytywne do samej miesiączki.

I od razu napisze, że testami owulacyjnymi nie sprawdzamy ciąży :) wiem, że lata dużo różnych rzeczy na tik toku, ale to nie jest prawda ;)

reklama
spokojnie, to nic dziwnego, testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywnego, bo później mogą dziać się cuda, mogą się utrzymywać nawet pozytywne do samej miesiączki.

I od razu napisze, że testami owulacyjnymi nie sprawdzamy ciąży :) wiem, że lata dużo różnych rzeczy na tik toku, ale to nie jest prawda ;)
A nie nie, ja nie z tych. Jedne testy do jednego, drugie do drugiego proste 🤗

ja dalej nie czaje, że waże 68 kg a jestem szczupła. W mojen głowie 68 kg to jest pulchna osoba. A ja patrzę w lustro i nie wierzę ile ważę. Chyba jakieś dziwne przekonania z młodości, że kobieta to 55kg max... dramat.

Kiedyś ważyłam 63kg (przy wzroście 165) i oczami nastolatki widziałam siebie jako takiego prosiaczka, a teraz jestem +15kg i jak sobie wspominam tamten czas, to się zastanawiam co ja miałam w głowie, że tak myślałam. Chyba pstro 🤪

Ja dzisiaj dalej biel, pewnie do samej miesiączki będę testować. Ale za to miałam ostatni test owulacyjny i stwierdziłam, że dobrym pomysłem będzie sobie siknać na niego tak by nie leżał samotny. I taki efekt, że chyba w moim przypadku te testy się nie sprawdzają tak do końca 🙄🤔😂
a jest szansa że owy Ci się przesunęła? Ja np mam późne owu i teraz będę mieć w 20dc najprawdopodobniej a w poprzednim cyklu miałam w ogóle w 28dc dopiero 🙈 może udało by ci się umówić do gina i sprawdzić?

Kiedyś ważyłam 63kg (przy wzroście 165) i oczami nastolatki widziałam siebie jako takiego prosiaczka, a teraz jestem +15kg i jak sobie wspominam tamten czas, to się zastanawiam co ja miałam w głowie, że tak myślałam. Chyba pstro 🤪
Ja tak samo, waga praktycznie taka sama za młodu i wieczne kompleksy że za gruba, a jak teraz patrzę na swoje zdjęcia z tamtego okresu to widzę szczupła dziewczynę 🤡

Miałam podobnie, jak się okazało owulacja jest trochę później. Przy cyklach 29dniowyvh przypada na 19 dzień. Ostatnia ciąża to potwierdza bo nie było opcji zajęć w nią wcześniej.
Wyszło Ci tak z monitoringu ? Bo 10 dni jak na fazę lutealna to trochę jakby mało.... To nie jest tak, że jak faza lutealna ma mniej niż 12 dni to jest problem z zagnieżdżeniem się zarodka ? Ja mam cykle 31 dniowe i owulka w 16-17 dniu cyklu. Wiadomo każda kobieta inna ale zaciekawiła mnie twoja długość fazy lutealnej

reklama
Na szczęście idzie weekend i jakoś zajmę głowę sobie, nie będę myśleć o tym za często hahha ale testy spakowane będą na wyrazie w. Kupię dziś jeszcze te owulacyjne i będę obserwować o co chodzi.
Nie ogarnęłam przez chwilę dlaczego w poniedziałek mówisz, ze zbliża się weekend. Zapomniałam ze dzisiaj piatek. pozdrawiam wszystkich, którzy nie wzięli dzisiaj urlopu i siedzą właśnie w pracy 🤓

Do góry