reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Bodzia bo Twoja MAma racje ma:tak::tak::tak::tak:
Madzia ja już łysieję bo osiwiałam po pierwszym;-)najgorsze jest to że jak wył tak wyje i nie mam siły już na niego:no:
Sikoreczka jak zębolek?
Marta fajny namiocik.Ja dla mojego chrześniaka zamówiłam
SOLIDNA HULAJNOGA 3 KOŁA GRA SWIECI 4 KOLORY M003 (375645602) - Aukcje internetowe Allegro
a a umieram stare szło na 7 do pracy i o wpół szóstej pobudka a Staś obudził się chwilę później i nie czai że mama chce spać:confused:

reklama
fajny pociąg wynalazłaś:tak::tak:będą dzieciaki miały frajdę:-)
powstawały moje mężczyzny domowe. pranko czas nastawić. te z niechciejem od rana - podrzucać bo ładuję do bębna:tak::-p
Przypomnij się jak będzeisz prasowac;-):tak:.
W drodze do przedszkola w wózku obpadła śrubka:wściekła/y::angry: i wózek mi się złożył z Julem w środku:szok: i mus całą drogę klucha 12 kilowego na rękach nieśc i jeszcze siatkę z kosmetykami i wlokącego się jak ślimak Olka poganiałam:angry::wściekła/y:,bo śniadanie by mu dzieci zjadły;-):tak:.
A pod blokiem kończą kosic trawę i jazgot niesamowity:wściekła/y::angry:.
Na obiad pomirorówka z wczorajszego rosołu i kurak z kaszą gryczaną.

PRASUJę :tak::tak:
Anulka fajna hulajnoga z tymi farfoclami na kierownicy:tak::-D na łysienie
z2917277X.jpg
tulaski dla Ciebie i młodego gryzonia;-);-)

Bodzia no nareszcie:tak::-)
pranie wywiesiłam, przy desce dyżur odrabiam plecy znowu mnie bolą:baffled::baffled:a zaraz na spacer się wybieramy, ale jeszcze zerkam póki co;-)

Anula super hulajnoga.
A ile ma Twoj chrzesniak:confused::confused::confused:
Ja pranko zapodalam teraz mus zmywrke uruchomic:rofl2::rofl2::rofl2:Ludzie ja tego ciasta do zimy nie upieke hahahahahaha
Zajrzyjcie na ociotowane;-);-);-)

już lecę na cioty:-p:laugh2:
Marta nie fajnie z tym wóziem, ale swoją drogą zabawnie to musiało wyglądać tylko Jul pewno minę miał nie tęgą:no::no:. Prawdziwa matka-polka - dziecko na ręku, drugie obok truchta i jeszcze siaty i paczki w ręku i zębach;-);-)

Dzień dobry!

Na początek dobre wieści :-Dwyszedł nam w sobotę drugi ząbek :tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Nocka z piątku na sobotę minęła nam spokojnie pewnie dlatego że spaliśmy we trójkę bo nie było możliwości aby Amanda spała osobno chcieliśmy żeby spała w wózku ale baliśmy się że jak się obudzi w nocy to wypadnie bo przy próbach zaczęła stawać na nogi i się budy trzymać:baffled:
W sobotę oczywiście trzeba było na działce pomóc więc ja miałam za zadanie plewić grzędy a Przemek wbijać kołki do pomidorów i fasoli itp. Plewiłam sobie w samym staniku i mam plecy zjarane że szok :szok::szok::szok:......maślanka poszła już w ruch.......
Po 18.00 tegoż to dnia zrobiliśmy sobie grilla :tak: pobyłyśmy z Amandą do 21.00 potem ją poszłam wykąpać nakarmić i położyć spać:tak:
O 1.00 w nocy obudził mnie przeraźliwy płacz niuni :-( strasznie się czegoś bidulka przestraszyła.... godzinę czasu starałam się ją uspokoić małżonek nie był wstanie w niczym pomóc bo sobie popił na grillu i nie spał z nami tylko na łóżku polowym które babcia mu skombinowała:confused:
A teraz najgorsze przez co do tej pory mam wyrzuty sumienia:no:
Amanda spała ze mną od ściany ale około godziny 7 .00 obudziła się na amciu więc chciałam jej dać drugą pierś bo w tej już nic nie było więc Amandę przełożyłam na drugą stronę .... wyrko było szerokie i daleko miała do krawędzi ale pominęłam fakt że dla niej to pestka "przejść" taki odcinek:wściekła/y:.......no i dałam jej tego drugiego cysia przytuliłam do siebie i k...wa zasnęłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: obudziło mnie grzmotnięcie Amandy o podłogę i jej płacz :-:)-(
Nie byliśmy u lekarza bo tam nawet nie ma gdzie i nie było by kogo żeby mnie tam zawiózł bo małż wysoko procentowy był :wściekła/y:
Na szczęście Amandzia nie wykazuje żadnych negatywnych skutków tego upadku więc może tym razem skończyło sie jedynie na strachu....:confused:

Teraz Skarbuś śpi:tak:

Mały ma dwa latka a jest z tych co wszystko mają więc kombinuje jak będzie za mały na hulajnogęto na przyszły rok bedzie miał;-):tak::tak::tak::tak:
My dzisiaj robimy strajk okupqacyjny tzn. bnie idziemy na spacer:no:u mnie co roku latem zaczynają się problemy z nogami strasznie puchną,bolą i od każdego buta wychodzą pęcherze.Efekt est taki,że ledwo się ruszam.Muszę dzisiaj dać im odpocząć bo w końcu w ogóle odmówią posłuszeństwa:confused::baffled:
Madźka dzięi dla Ciebie też,bądźmy silne w ząbkowaniu;-):tak::tak::tak:
Marta Ty to pewnie jak Pudziankowa wyglądałaś co?;-)dzielna kobieta:tak::tak::tak:

reklama
Do góry