reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aluśka tulę mocno ja miałam taką sytuację w kwietniu i wiem co to znaczy i jakie są te wyrzuty.Trzymaj się Amandzi na pewno nic nie będzie:tak::tak:gratuluję drugiego ząbka

reklama
Aluska gratki na drugi ząb Amandy a co do upadku to my również mamy to za sobą:tak:zadręczenianie siebie nic nie da - obserwuj Amandę czy nie płacze przy zabawie, przewijaniu i noszeniu ( w sensie czy nie jest obolała). dobrze będzie - to chyba nie unikonione niestety:no:
marta jak bedziesz wieczorem gary nastawiac to podrzuce pare, coooooooooooo:sorry:
Anulka miłego odpoczynkowania:-)
Bodzia ja tez nie lubię zmywać:no::wściekła/y:a zmywary nie ma komu naprawić:wściekła/y::wściekła/y::crazy:
spadowujemy na spacer kofane:tak:bez odbioru do 14;-):-)

My w domku z grubsza ogarnęłiśmy teraz muszę poiesić pranie i tylko zastanawiam się gdzie Małego zamknąć na ten czas bo urzęduje w chodziku i to jest jedyna dopuszczalna ewentualność oprócz moich rąk:wściekła/y::wściekła/y:Przed chwilą cwaniak przyniósł mi książki cioci m. ze drugiego pokoju:no::no::laugh2::laugh2:pojędcia nie mam jak się do nich dobrał:no: a wczoraj posadziłam go obok siebie na podłodze i jakimś sobie tylko znanym sposobem przemieścił się na drugi koniec pokoju i przy tym cały czas siedział :tak::-D:-D:-D

dziękuję Kobitki za gratulaski za drugiego ząbka:tak::-):-)

i za słowa pocieszenia:tak:

Ja tak w doskoku bo Amandę zabawiam i zupę gotuję jednocześnie:confused:

reklama
My po wekendzie upalnym i słonecznym na wsi. Łopaliłam się jak jasna cholera i juz nie wyglądam jak córka młynarza:no:;-)szymek wywietrzony za wszystkie czasy:-)chyba wyjedziemy sobie po 21 na tydzień na wieś z Młodym bo aż żal w taką pogodę w tym mieście cuchnącym. no chyba, że pogoda się wypnie:baffled:
21 chrzciny więc wczoraj jeszcze obgadywaliśmy szczegóły z rodzicami i w tym tygodniu mnóstwo rzeczy zostało jeszcze do dopięcia. tymczasem idę śmignąc pare ubranek żelazkiem i śniadanie szykować bo jak się chopy moje pobudzą to będzie jeden wrzask;-):laugh2:acha - 4 dzień diety u mnie:tak:zerkam;-);-)
fiufiu Lachonie to będziesz piknie brązowa na te chrzciny;-):tak:

W niedzielę wybieramy się na 2 urodzinki do synka koleżanki,tej co Jul dostał od nich na chrzciny samochód-jeździk i takie cuś zamówiłam NAMIOT - CIUCHCIA (DO DOMU LUB OGRODU) 125x90cm (374327996) - Aukcje internetowe Allegro
świetny pociąg, my mamy zwyczajny namiot, zakupiłam wdwa lata temu w biedronce na Dzień Dziecka:-)

No i przydrzemalismy...Oj jak ja lubie te cieplutkie, malutkie cialko wtulone we mnie......:-D:-D:-D:-D:-D
Sprztaczke trza za kopnac w dooope niech sie za robote bierze:rofl2::rofl2:
Mowilam wam dziewczynki, ze malzon mi rowerek skads przytargal????Teraz tylko fotelik rowerowy i...........................A ja ostatnio zaczyna looozowac:tak::tak:Bo moja mama mi nagadala, ze za duzo wymagam od siebie a dla Lolka lepsza bedzie szczesliwa mama niz 10h na dworze;-);-);-)Qurcze to ciasto moze bym wreszcie upiekla ulllllllllllllllla
ja lubię sobie z małymi na dworku posiedziec:tak: Ja są w domku to są bardziej niegrzeczni, więc z dwojga zlego;-)

Bodzia bo Twoja MAma racje ma:tak::tak::tak::tak:
Madzia ja już łysieję bo osiwiałam po pierwszym;-)najgorsze jest to że jak wył tak wyje i nie mam siły już na niego:no:
Sikoreczka jak zębolek?
Marta fajny namiocik.Ja dla mojego chrześniaka zamówiłam
SOLIDNA HULAJNOGA 3 KOŁA GRA SWIECI 4 KOLORY M003 (375645602) - Aukcje internetowe Allegro
a a umieram stare szło na 7 do pracy i o wpół szóstej pobudka a Staś obudził się chwilę później i nie czai że mama chce spać:confused:
zębolek boli troszkę mniej:blink: Mam wrażenie że ja go po prostu mocno przygryzłam (jest troszkę krzywy i dlatego) no ale oszczędzam go i łykam tabulki. Jest nadzieja:-) Moja Madzia ma hulajnogę podobną i kupiłam też taką chrześniakowi;-) Jeszcze do jazdy im daleko, ale siostrzenica (2latka i 4 miesiące) już sobie daje radę. Najlepszym nauczycielem jest teletubiś Po, Adrianek też sie od niego nauczył:laugh2:

Przypomnij się jak będzeisz prasowac;-):tak:.
W drodze do przedszkola w wózku obpadła śrubka:wściekła/y::angry: i wózek mi się złożył z Julem w środku:szok: i mus całą drogę klucha 12 kilowego na rękach nieśc i jeszcze siatkę z kosmetykami i wlokącego się jak ślimak Olka poganiałam:angry::wściekła/y:,bo śniadanie by mu dzieci zjadły;-):tak:.
A pod blokiem kończą kosic trawę i jazgot niesamowity:wściekła/y::angry:.
Na obiad pomirorówka z wczorajszego rosołu i kurak z kaszą gryczaną.
och skąd ja to znam:angry: Też mi się poprzedni wózek tak składał jak mu maleńka śrubka odpadła:baffled: Raz to nawet po męża dzwoniłam bo nie mogłam się pozbierac. Przyszedł ale kazał mi OC wykupic:nerd: dowciapny:oo2:

Dzień dobry!

Na początek dobre wieści :-Dwyszedł nam w sobotę drugi ząbek :tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

A teraz najgorsze przez co do tej pory mam wyrzuty sumienia:no:
Amanda spała ze mną od ściany ale około godziny 7 .00 obudziła się na amciu więc chciałam jej dać drugą pierś bo w tej już nic nie było więc Amandę przełożyłam na drugą stronę .... wyrko było szerokie i daleko miała do krawędzi ale pominęłam fakt że dla niej to pestka "przejść" taki odcinek:wściekła/y:.......no i dałam jej tego drugiego cysia przytuliłam do siebie i k...wa zasnęłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: obudziło mnie grzmotnięcie Amandy o podłogę i jej płacz :-:)-(
Nie byliśmy u lekarza bo tam nawet nie ma gdzie i nie było by kogo żeby mnie tam zawiózł bo małż wysoko procentowy był :wściekła/y:
Na szczęście Amandzia nie wykazuje żadnych negatywnych skutków tego upadku więc może tym razem skończyło sie jedynie na strachu....:confused:

Teraz Skarbuś śpi:tak:
gratulujemy zębolka:-D A z tym spadaniem z łóżka, to są wyrzuty:baffled: ale na szczęście nic jej nie jest więc głęboki oddech i wybacz sobie:-) Moja też pare razy glebę zaliczała, aż ją w końcu przydybałam że ona w ten sposób z łóżka złazi:szok: Robiła to celowo:baffled:

Nie cierpie myc naczyn:angry::angry:Jak moglam to kiedykolwiek lubic:confused::confused::confused::confused:
ja też nie cierpie myc naczyn, ale mam już mglistą wizję zmywarki, jeszcze z miesiąc:laugh2:

Do góry