marzenieowielodzietności
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej przy takiej wartości bety nie widać pęcherzyka ciążowego no musi być conajmniej 1000 tak więc spokojnie wszystko w swoim czasieCzęść w jestem tu "nowa" tzn na tym forum bo pisałam też z czerwcowymi mamami 2022. Ostatnia modyfikacja miesiączkę miałam 16.06 i zrobiłam kilka testów każdy był pozytywny ale ta druga kreska to był cień cienia... W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam bete która wyniosła 53 więc malutko była w tym dniu też u ginekologa ale stwierdził że jeszcze nie widać pęcherzyka... Jutro idę kolejny raz na krew bo minie akurat 48h a w sob umówiłam się do innego ginekologa. Ogólnie należę do typowych panikantów i każda ciążą wywoływała u mnie mnóstwo stresu tym razem jest tak samo. Mam obawy o tak niska bt a była robiona w 29dc I o to że lekarz nic nie widział na USG do tego piersi mnie w ogóle nie bolą i to mnie mega martwi. Jak to u was z piersiami wygląda i ta beta?
A ile dpo jest? Progesteron robi wrażenie
Nie mam pojęcia bo miałam różne cykle i i owulacja się przesuneła a telefon mam popsuty a tam miałam zaznaczone na wykresie mniej więcej owulacjęA ile dpo jest? Progesteron robi wrażenie![]()
Będziesz robić przyrost?Nie mam pojęcia bo miałam różne cykle i i owulacja się przesuneła a telefon mam popsuty a tam miałam zaznaczone na wykresie mniej więcej owulację
Tak w sobotęBędziesz robić przyrost?![]()
Co za gnój, że tak do Ciebie powiedział!Masz racje, oprócz okropnych tekstów typu „zobaczymy czy ciąża JESZCZE żyje”, to była moja pierwsza czerwona lampka. Szczególnie, że pierwszy raz puścił i nic nie było słychać, więc mówię, że może nie powinnismy słuchać, to puścił po raz drugi…
Chyba tak właśnie zrobię, tzn. zdam się w 100% na moją gin i będę trzymać się jej zaleceń.
Dziękuje, wszystkie te emocje przyćmiły najważniejsze - jest serduszko
Dziękuje
O to dobrze wiedzieć…
O acard w sam sobie się nie martwię, tzn wiem że wiele kobiet go zażywa i wszystko jest ok, bardziej całokształt mnie zdziwił i ta heparyna bez powodu…
No właśnie na pewno biust troszeczkę się powiększył z tym że ja nie wiem jak to teraz będzie u mnie bo urodziłam rok temu córeczkę więc te hormony to też chyba trochę inaczej działają w tej ciąży niż w poprzedniej a wcześniej miałam odstęp 7 lat między ciażami. Dodam że w każdej z ciąż plamilam zaraz po terminie @ a tym razem już 3 dni przed zaczęłam plamić od razu na własną ręką zażyłam luteinę i duphoston bo mi zostało kilka tabletek lekarz mówił żeby zrezygnować niego a zostawić tylko luteinę więc tak zrobiłam i już następnego dnia znowu plamienie więc na własną rękę znowu zaczęłam go zażywać i jest ok piję teraz go 2x dziennieHej przy takiej wartości bety nie widać pęcherzyka ciążowego no musi być conajmniej 1000 tak więc spokojnie wszystko w swoim czasiea jeśli chodzi o ból piersi to jedne już czują delikatne klucie i obrzmienie w chwili implantacji a są kobiety ci dopiero poczują cokolwiek ok 6/7 tyg . Ból piersi też nie jest wyznacznikiem ciąży (może być ale nie musi ).