No akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.Potem mowi ze jak 6/7dni to na podstawie miesiączkiprzesłuchaj jeszcze raz
reklama
Madziulek169
Fanka BB :)
Mi 3 ciążę liczył z OM i tylko sprawdzał czy się zgadza z usg
i tak i tak jest dobrze

Madziulek169
jak widać każdy ginekolog inaczej. Leczy to co powiesz na to jak moj gin liczy mi na podstawie OM? Nie ma co iść w zawarte. Bo i jedna i druga opcja jest poprawnaNo akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.
Madziulek169
Dodam że ten ginekolog z filmiku to nie byle pierwszy tylko obeznany facet światowy obejrzałam parę innych filmików i jeździ po świecie zna różne możliwości i teorieNo akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.
Bo na początku tak jest liczone z om, wymiary dziecka są w mm wystarczy drgnięcie ręki i już wyjdzie inaczej. Najszybciej na prenatalnych mówi się o terminie porodu takim dokładniejszym. No chyba że mówimy o różnicy w tygodniachjak widać każdy ginekolog inaczej. Leczy to co powiesz na to jak moj gin liczy mi na podstawie OM? Nie ma co iść w zawarte. Bo i jedna i druga opcja jest poprawna
Madziulek169
No dlatego mowie ze datę obliczona mialam z miesiączki a na usg trymestralnym w dni temu tylko powiedział że się zgadza z miesiączka czyli jest poprawnie wyliczoneBo na początku tak jest liczone z om, wymiary dziecka są w mm wystarczy drgnięcie ręki i już wyjdzie inaczej. Najszybciej na prenatalnych mówi się o terminie porodu takim dokładniejszym. No chyba że mówimy o różnicy w tygodniach

a masz możliwość pospać na siedząco?A ja wam powiem tak. Zaraz usne na siedzaco![]()
Albo spróbuj na stojącoa masz możliwość pospać na siedząco?![]()

reklama
Idę na fotel się kimnąćA ja wam powiem tak. Zaraz usne na siedzaco![]()