reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W ktorym tyg ciazy jestem ?

Angelika2497

Fanka BB :)
Każdy mówi co innego . Nie wiem co myśleć.
Lekarz na usg wyliczyć 4tydz+5dz ,ja myślałam że to 4 tydzien a ktoś mi powiedział że to końcówka 5 tyg .

Ja na podstawie ostatniej miesiączki wyliczyłam sobie ze w dniu wizyty byłam w 5tc+0 ,myślałam że w 5 tyg a okazuje że to już 6 tydz??

reklama
Lekarz na usg wyliczyć 4tydz+5dz ,ja myślałam że to 4 tydzien a ktoś mi powiedział że to końcówka 5 tyg .

Ja na podstawie ostatniej miesiączki wyliczyłam sobie ze w dniu wizyty byłam w 5tc+0 ,myślałam że w 5 tyg a okazuje że to już 6 tydz??
Kiedy miałaś ostatnią miesiaczke?

Najlepiej trzymać się jednego systemu.
Zresztą parę dni niewiele zmienia... Przecież owulacja może się przesunąć, jeśli nie byłaś na monitoringu, to nie masz 100% pewności. No chyba że chodzi o ojcostwo :p
Druga sprawa - lekarz wylicza też wiek ciąży przez USG, na podstawie pomiarów, nie tylko OM.
I tutaj - nawet przy in vitro, gdzie dokładnie znana jest wręcz data i godzina poczęcia, na USG zdarzają się różnice paru dni.
Dziś jesteś w 5+4.
Zrzut ekranu 2024-08-19 100438.png

W związku z tym, co powiedział Ci "ktoś":
gdy jesteś w tygodniu 4+5, to znaczy, że 4. tydzień się już skończył i do niego dochodzą kolejne dni. Więc jesteś jakby w środku już nowego, piątego tygodnia.
Najwygodniej chyba posługiwać się tą najbardziej powszechną wersją, tygodnie plus dni. Łatwiej się odnaleźć.

Najlepiej trzymać się jednego systemu.
Zresztą parę dni niewiele zmienia... Przecież owulacja może się przesunąć, jeśli nie byłaś na monitoringu, to nie masz 100% pewności. No chyba że chodzi o ojcostwo :p
Druga sprawa - lekarz wylicza też wiek ciąży przez USG, na podstawie pomiarów, nie tylko OM.
I tutaj - nawet przy in vitro, gdzie dokładnie znana jest wręcz data i godzina poczęcia, na USG zdarzają się różnice paru dni.
Dziś jesteś w 5+4.
Zobacz załącznik 1655501

W związku z tym, co powiedział Ci "ktoś":
gdy jesteś w tygodniu 4+5, to znaczy, że 4. tydzień się już skończył i do niego dochodzą kolejne dni. Więc jesteś jakby w środku już nowego, piątego tygodnia.
Najwygodniej chyba posługiwać się tą najbardziej powszechną wersją, tygodnie plus dni. Łatwiej się odnaleźć.
Podobno liczy się tylko skończony tydzien czyli jak mam 4+5 to inaczej 4 tydz

Podobno liczy się tylko skończony tydzien czyli jak mam 4+5 to inaczej 4 tydz
W Twojej wiadomości była sugestia, że liczy się skończony dodając 1...? Bo gdy byłaś w 4+... to Ktoś powiedział, że to piąty?
To już teraz jest ok, że jesteś w 5, skoro to 5+4? Bo już się pogubiłam, w czym jest problem...?
O samo nazewnictwo chodzi?

W Twojej wiadomości była sugestia, że liczy się skończony dodając 1...? Bo gdy byłaś w 4+... to Ktoś powiedział, że to piąty?
To już teraz jest ok, że jesteś w 5, skoro to 5+4? Bo już się pogubiłam, w czym jest problem...?
O samo nazewnictwo chodzi?
Słyszałam że jak byłam u lekarza 4+5 to inaczej koniec 5 tyg

reklama
Do góry