A polecam bo czopki super działają i te przeczyszczające ale i przeciwbóloweDzięki dziewczyny. Kupiłam czopki glicerynowe i syrop Lactulosum. Spróbuję najpierw z czopkiem, chociaż mam 33 lata i nigdy w życiu nie używałam tego typu lekówale mam nadzieję, że pomoże.
reklama
Dziekuje za informacjeJesli chodzi o pielęgnacje to ja od początku myłam syna w olejku migdałowym albo swoim mleku. Później miałam bioderma i Hagi baby, tego drugiego używamy do dziś. Jak się coś działo na skórze to smarowałam emolientem z Aveeno. A do pupy przy odparzeniu polecam u nas taki żółty krem Metanium w każdym markecie. Mieliśmy jeszcze coś na ciemieniuche z olejem kokosowym, ewentualnie mustella to takie sprawdzone. Oprócz tych rzeczy przydał się jeszcze linomag zielony i to tyle. Inne sudocremy, bepantheny u nas się nie przydały.
Mamy podobny termin. Ja mam na 28.01. Dzisiaj 16t5d. Mialam dopiero pierwszy skan więc 13 tyg na ktorym płci nie bylo widacNa 31.01
W którym tyg poznalyscie płeć? Czy nadal czekacie? W dwóch pierwszych ciążach wiedziałam już na prenatalnych ( ginekolog był przekonany na 100 procent ) że będą chłopcy a teraz jeszcze czekamchociaż na prenatalnych usłyszałam że będzie na 85 procent dziewczynka ale mam jeszcze nie robić wyprawki
![]()
Pani powiedziala ze dopiero na tym.w 20 tyg ktory mam we wrześniu moga powiedziec.
Ja mam pierwsza ciążę. Wzrost 163cm i widac mi dosc dobrze brzuszek, pytalam sie Pani poloznej czy to normalne taj wczesnie (16t5d) a ona że tak bo u nizszych osób szybciej widac. Przyrost na wadze jest tylko 2kg. Ale słyszałam od niektorych kolezanek (nigdy nie ciazowych) ooo ale masz duzy brzuszek myslam że ty ro juz gdzies w 6 miesiacuDziewczyny które są mniej więcej na półmetku jak Wasz przyrost wagi? Wybiła mocno w górę czy nie jest najgorzej?
Ja w drugiej ciąży ważę się dużo rzadziej, myślę że teraz mam ok +2,5/3 kg.
xaniax
Zaangażowana w BB
Ja tak samo z tym brzuszkiemJa mam pierwsza ciążę. Wzrost 163cm i widac mi dosc dobrze brzuszek, pytalam sie Pani poloznej czy to normalne taj wczesnie (16t5d) a ona że tak bo u nizszych osób szybciej widac. Przyrost na wadze jest tylko 2kg. Ale słyszałam od niektorych kolezanek (nigdy nie ciazowych) ooo ale masz duzy brzuszek myslam że ty ro juz gdzies w 6 miesiacu
xaniax
Zaangażowana w BB
Dlatego też byłam w szoku bo to moja pierwsza ciążaW pierwszej ciąży miałam malutki brzuszek. W 8 mc na sesji zdjęciowej był jeszcze średnio widoczny pod sukienkąteraz w 3 ciąży w 16 tyg jest wielki
ponoć w każdej kolejnej ciąży szybciej rośnie i coś w tym jest
No racjaDlatego też byłam w szoku bo to moja pierwsza ciąża![]()
paulinaolszak9
Fanka BB :)
Jakie suplementujecie witaminy? Ja do tej pory brałam mama dha premium plus ale doczytałam właśnie, że jest za mało kwasu foliowego wg wytycznych i szukam czegoś nowego
reklama
Ja biore wedlug zalecen w UK Pregnant Care ktory zawiera 400u plus inne witaminki to biore na wiczor. A random biore Vit B Complec ktore ma dodtakowo 200u kwasu foliowego. Czyli biore o 200u więcej nic zalezaja w UK. Czytalam że w PL zwiekszaja dawke dlatego co dolozylamJakie suplementujecie witaminy? Ja do tej pory brałam mama dha premium plus ale doczytałam właśnie, że jest za mało kwasu foliowego wg wytycznych i szukam czegoś nowego