reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
lunia83 gratulacje córeczki :-)
Ja dziś po usg, wszystko u syneczka w porządeczku, jestem ogromnie szczęśliwa :-D waży już 515 g - kawał chłopa:tak::tak::tak:

Dzięki, jestem taka szczęśliwa. A mąż jaki dumy:tak:Marzył o córeczce i wymarzył sobie Ninkę:tak:Z malutka jest wszystko ok, wszystkie pomiary odpowiadaja 21 tygodniowi no i waży 400g. Już nie mogę sie doczekac jak będę mogła ją utulić...

ja mieszkam w Norwegii i tez tutaj nikt nie mowi ile dziecko wazy i mierzy. Wogole nic nie mowia, gdybym sie nie dopytywala szczegolowo to bym uslyszlala tylko ze wszystko jest w porzadku i czy mam jakies pytania:wściekła/y: ale juz sie przyzwyczailam bo to moja druga ciaza i sama sobie czytam i zdobywam wiedze jak potrzeba:baffled:

żaneta28 Pan doktor pomierzył główkę, brzuszek, kości udowe i komputerek wymierzył wagę syneczka. CRL mi nie podawał.
Pomiary były dokonane podczas badania połówkowego.

Pozdrawiam serdecznie,
Clue

u mnie tez pomierzyli wszystko, ale oczywiscie nic wiecej nie uslyszlalam jak - wszystko jest w porzadku i ze poprawili mi termin.

Ale co kraj to obyczaj, tutaj jak idziesz na badanie krwi czy moczu to nie dostaniesz wynikow a nawet nie powiedza ci jak wyszly, tylko mozna uslyszec ze wszystko w porzadku, albo cos przepisuje:angry:

no ale nic, ciesze sie ze u mnie obchodzi sie bez zadnych komplikacji wiec da sie przezyc, ale wam zazdroszcze ze wiecie tyle. Zawsze jak wracacie od lekarza to tyle informacji sprzedajecie,,,, a ja tylko ze wszystko w porzadku:baffled:

Jestem już po usg wszystko w porządku:tak:Dzidzia waży 360g, wszystkie narządy prawidłowe. Nie dało się jedynie super dokładnie ocenić serduszka, bo dzieciątko było plecami do mojego brzucha. Czyli kręgosłup maleństwa rzucał cień na serduszko. Musiałam skakać i przewracać się z boku na bo niestety maluch się nie odwrócił. Jednak są cztery jamy i wszystkie potrzebne naczynia. Za miesiąc mamy przyjść na podglądnięcie serducha.Potwierdza się termin porodu wyliczony wg pierwszego usg czyli 28 listopada.:biggrin2:
No i najważniejsza informacja to jest DZIEWCZYNKA!!!!!!!

reklama
Wczoraj lekarz nam nic nie mówił, tylko ja pytała i odpowiedź była jedna - wszystko dobrze i w normie dla 21 tygodnia ciąży. A waga była podana na wydruku z badań. Trochę byłam zła, że lekarz taki mrukowaty i nic nie mówi ale z drugiej strony jak wszystko jest dobrze to najważniejsze:tak:

Antila - gratuluję córeczki!!!!!!

Do góry