reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Jak widać dla @Xxxladyhxxx to była swego rodzaju wiedza medyczna. Tu nie chodzi o to, żeby się o coś spinać, po prostu warto takie rzeczy prostować, zanim pójdą w świat jako "sprawdzone info, lekarz tak powiedział" 😉
Dla mnie to pierwsza ciąża, nie zagłębiałam się w internecie dlaczego tak jest. Tak powiedział mi lekarz i tak też napisałam. Najwidoczniej wprowadził mnie w błąd.

reklama
Ale @Xxxladyhxxx miała po części rację bo zarówno i progesteron i hcg mają wpływ na pojawienie się nudności/wymiotów. JA po prostu myślę, że lekarz użył skrótu myślowego bo właśnie miał na myśli że nudności-> wzrost beta hcg -> ciąża się rozwija 😅
Zapewne tak. A może ja coś źle zrozumiałam. Byłam w takim stresie związanym z wizytą. Nie chciałam nikogo tutaj wprowadzać w błąd ;)

Dziewczyny, napiszę do aniaslu o grupę zamkniętą. Jeśli kogoś nie ma na liście, a chciałby na grupę to napiszcie, wtedy dodam was do listy. Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam.

@makaroniara
@anyżowa
@IlaDusia
@Fifiifabio
@Jabłkowa
@Rose8
@boboo
@Kotciara
@Milena_1983
@Kulka_g
@cortexq
@montebello
@yoanna123
@NattNatt
@Ewik 82 by
@SymfoniaSerca
@Jeenny
@laperedhil
@Cysia92
@Xxxladyhxxx
@dwaplusdwa
@Patka1992
@RedFox07
@a.nna
@04ma
@_Kasia91_
Ja też jestem chętna ☺️☺️

Dziewczyny, napiszę do aniaslu o grupę zamkniętą. Jeśli kogoś nie ma na liście, a chciałby na grupę to napiszcie, wtedy dodam was do listy. Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam.

@makaroniara
@anyżowa
@IlaDusia
@Fifiifabio
@Jabłkowa
@Rose8
@boboo
@Kotciara
@Milena_1983
@Kulka_g
@cortexq
@montebello
@yoanna123
@NattNatt
@Ewik 82 by
@SymfoniaSerca
@Jeenny
@laperedhil
@Cysia92
@Xxxladyhxxx
@dwaplusdwa
@Patka1992
@RedFox07
@a.nna
@04ma
@_Kasia91_
ja również z chęcią bym dołączyła :(

Dla mnie to pierwsza ciąża, nie zagłębiałam się w internecie dlaczego tak jest. Tak powiedział mi lekarz i tak też napisałam. Najwidoczniej wprowadził mnie w błąd.

Zapewne tak. A może ja coś źle zrozumiałam. Byłam w takim stresie związanym z wizytą. Nie chciałam nikogo tutaj wprowadzać w błąd ;)

Przepraszam, po prostu Twój lekarz trochę popłynął, a ja się aktualnie szybko odpalam 😅.
Nie wiem czy gorsze to, czy mdłości 😄

Miałam wizytę teraz na poniedziałek wczoraj położna odwołała i na następny więc szukam innego lekarza. To już druga taka sytuacja

reklama
Masakra. Nie dziwię się ze szukasz innego lekarza. Jakby mój odwoływał to by przełożył na najblizsza wizytę a nie dalsza.
Ja też tak miałam - w jednym miejscu przełożyli mi wizytę ze stycznia na KWIECIEŃ! Na dodatek w gabinecie nie ma usg tylko dają skierowanie na usg. Wkurzyłam się i zrezygnowałam.

Do góry