reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Dokładnie... Dla nich wszystko jest takie proste - nie rozumieją czegoś innego niż to ,co się w ich ramach umysłowych mieści 🫣
To są chyba po prostu braki w wykształceniu. Nie warto się tym przejmować.

Ja póki co stoję w rozkroku, bo to jest wciąż pierwszy cykl poronieniowy i nie wiem co się dzieje, ale wczoraj dostałam takiego ciągnącego śluzu, że chyba z 10 cm miał po rozciągnięciu. Nigdy tak nie miałam, nawet jak brałam suple na poprawę śluzu. Ale zdecydowaliśmy z mężem, że czekamy na wizytę u gina w poniedziałek, bo póki co to nic nie wiem - genetyki nie udało się zbadać, wyników histpat jeszcze nie mam.

I jak to wczoraj zobaczyłam, to dostałam jakiegoś ataku paniki, czułam takie przerażenie, że co to będzie, czy się w ogóle uda, jak ja będę robić te zastrzyki i w ogóle... Ja wiem, że mnóstwo kobiet je bierze, ale ja już po prostu miałam nadzieję, że skoro raz mi się udało bez, to nie będą potrzebne. Mam w sobie dużo takiego lęku, który przez te trzy tygodnie od poronienia tłumiłam.

reklama
Też przed pierwszą ciążą paliłam jak smok, ale tylko jak się dowiedziałam że jestem w ciąży, to papierosa nie ruszyłam. Nawet nie było szczególnie ciężko, bo miałam w głowie tylko to że nie chce szkodzić maluszkowi..
Też znam przypadki osób, które paliły w ciąży I urodziły zdrowe dzieci, no ale nie ma to znaczenia. Trzeba brać pod uwagę że w tej sytuacji to maleństwo, które się w nas rozwija nie ma wyboru tak jak my i trzeba o nim pomyśleć i na pewno nie szkodzić.
To ja ze swojej strony powiem Wam że też dużo kopciłam, przy staraniach o pierwsze dziecko starałam się ograniczać, ale nie wychodziło. Aż pewnego dnia przestało mnie ciągnąć. Tak po prostu. Wręcz mnie odrzucało od fajek i od palaczy. To był mój objaw że się udało. Przed drugą tylko popalałam ale też od razu odrzut miałam od fajek. Zrobiłam test i ciąża. Przed trzecia udało mi się rzucić, a jak zaszłam odrzucało mnie od palaczy. Teraz... Teraz po prostu czuję że palacze śmierdzą ale aż tak mnie nie odrzuca. Mam nadzieję że to nie jest objaw że nic z tego nie będzie 🫣

Dziewczyny z dziećmi 6 lat i więcej - w jakim wieku Wasze dzieci zaczęły mieć już taki swój świat i woleć spędzać czas samemu niż z Wami? Rozmawiałam niedawno z koleżanką i mówiła, że jej 6-latka już dużo czasu chce spędzać sama, bawi się w swoim pokoju, nie przytula się tyle co wcześniej. I jakoś tak mi to siedzi w głowie... Mój 5-latek jest jeszcze mocno mamusiowy i zastanawiam się czy mam się nastawiać, że już zaraz będzie bardziej niezależny i będzie wolał spedzać czas sam niż ze mną. Myślałam, że to jak będzie miał z 10, a nie 6 🥺
Ja mam corke lat 6, no to Ona jest bardzo mamusiowa i tatusiowa, absolutnie myślę daleko do tego aby się zamknęła u siebie i ja się mega z tego cieszę 😊
Widzimy się mało w ciągu tygodnia, woec jakby mi się jeszcze zamykała w pokoju to serce by mi pękło 😌😌

W ogóle dzień dobry, wróciłam z pracy i siedzę...dopiero początek lutego, gdzie tam do testowania 😪

Ja jestem przed testowaniem, 27 dc... Mam jakieś dziwne uczucie mokra od 3 dni a jeszcze wczoraj był seks to już wg 💦😂
Co jakiś czas coś mnie zakłuje, śluz taki wodnisty, potem mleczny gęsty, za chwilę jakby suchy - ehhh niech się już wyjaśni na czym stoję 😆😆🤦🏻‍♀️

Ja jestem przed testowaniem, 27 dc... Mam jakieś dziwne uczucie mokra od 3 dni a jeszcze wczoraj był seks to już wg 💦😂
Co jakiś czas coś mnie zakłuje, śluz taki wodnisty, potem mleczny gęsty, za chwilę jakby suchy - ehhh niech się już wyjaśni na czym stoję 😆😆🤦🏻‍♀️
To kiedy chcesz sikać na patyk?

reklama
Sikaj dzisiaj 😁 jeśli to objawy ciążowe to kreska wyjdzie

Do góry