reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
W zeszłej schudłam bo pracowałam fizycznie do 7 miesiąca, sauna i siłownia i miałam większe zapotrzebowanie i uważałam na dietę;)
Teraz też mniej jem, ale to mnie coś blokuje, mniejsze porecje i staram się nie jeść słodkiego, bo mam io i nie chce cukrzycy ciążowej.
Jakim cudem dawałaś radę chodzić na siłownię i pracować fizycznie? Boże mnie tak muli i mdli że na zmianę bym spała i jadła jak już mnie mdlić przestaje, siły nie mam na nic, jestem blada i mam podkrążone oczy a nigdy nie miałam 😂 ale grunt że 🍤rośnie, jakoś to prześpię 🤪

W zeszłej schudłam bo pracowałam fizycznie do 7 miesiąca, sauna i siłownia i miałam większe zapotrzebowanie i uważałam na dietę;)
Teraz też mniej jem, ale to mnie coś blokuje, mniejsze porecje i staram się nie jeść słodkiego, bo mam io i nie chce cukrzycy ciążowej.
Ćwiczyłaś na siłowni w ciazy? 🤔 Pytam bo ja od dłuższego czasu chodzę na siłownię, podnosiłam ciężary i tak się zastanawiam czy w ciazy mozna bardzo małymi ciężarkami coś ćwiczyć czy lepiej sobie odpuścić i zrezygnować całkiem z aktywności fizycznej, przyznam że mi tego brakuje,slyszalam ze dużo kobiet które ćwiczyły przed ciaza mogą też delikatnie w ciazy..

Ćwiczyłaś na siłowni w ciazy? 🤔 Pytam bo ja od dłuższego czasu chodzę na siłownię, podnosiłam ciężary i tak się zastanawiam czy w ciazy mozna bardzo małymi ciężarkami coś ćwiczyć czy lepiej sobie odpuścić i zrezygnować całkiem z aktywności fizycznej, przyznam że mi tego brakuje,slyszalam ze dużo kobiet które ćwiczyły przed ciaza mogą też delikatnie w ciazy..
Jak nie masz przeciwwskazań to można, ja zazdroszczę energii bo jestem takim zombie że treningi to ostatnie o czym myślę

Jak nie masz przeciwwskazań to można, ja zazdroszczę energii bo jestem takim zombie że treningi to ostatnie o czym myślę
Nie zapeszajac czuje się zupełnie normalnie tylko szybciej łapie zadyszkę i się mecze, aż mnie to zastanawia czy to dobrze, zaraz się dowiem.. 🙈

Ja bym chętnie trochę więcej podpala, ale córka się budzi w nocy jeszcze 3-4 razy i do niej wstaje 🤣 rano jest ciężko się pozbierać, ale w ciągu dnia w sumie nic nie robię takiego więc jest spoko :) trochę mi się w głowie czasami kręci i chyba powoli zaczyna mi być niedobrze, ale jeszcze nie wymiotuje 😃
Za to wczoraj mnie takie nerwy na wieczór złapały, stresowałam się wszystkim i jakoś tak dziwnie mi było i mam dziwne sny 😃
Ale faktycznie, jest zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży:)
Ja też mam mega dziwne sny, dzisiaj mi się śniło, że handlowałam progesteronem 😂 przychodziły do mnie jakieś laski i pytałam ile mają progesteronu i jak miały minimum 20 to im jakieś tabletki dawałam 🤣🤣 i jak się obudziłam rano to chciałam mojemu powiedzieć, że śniło mi się, że w ciąży jestem i sobie uświadomiłam, że jestem naprawdę, a nie tylko we śnie 🙈
Ogólnie to mam mega problemy z zaśnięciem, a potem rano ze wstaniem, dziś np dopiero ok 3 usnęłam może dlatego co noc mi się takie głupoty śnią :D

reklama
Do góry