reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Miałam mieć wizytę jutro, ale jednak z przyczyn prywatnych przełożyłam na dzisiaj. Co ja sobie myślałam idąc do medicover skoro mają tam usg średniej jakości? Przyznam się Wam, że po Waszych wczorajszych wiadomościach myślałam, że i ja zobaczę dzisiaj pęcherzyk żółtkowy… A ledwo co na tym sprzęcie znalazł pęcherzyk ciążowy. Z 4mm urósł do 9mm. Mówił, że za wcześnie na pęcherzyk żółtkowy. Kurde, chyba nie widział Waszych wczorajszych zdjęć usg. Nie powinno się porównywać, każda ciąża inna, ale jednak nie umiem inaczej bez porównywania.
I jakoś tak straciłam wiarę i moc w to Maleństwo. Nie mam na nic siły. Boję się, że to powtórka z rozrywki i nie uda się ta ciąża.
😔😢
W piątek kolejna wizyta, już z USG z prawdziwego zdarzenia i zobaczymy. Jestem bardzo zrezygnowana. Co ma być to będzie 😥
skoro pęcherzyk urósł to chyba oznacza że ciąża się rozwija ? Skoro mają słaby sprzęt i ledwo pęcherzyk zobaczył to nie powinnaś się tak stresować i przejmować , nie dasz rady przełożyć tej wyzyty piątkowej na jutro ? Im szybciej tym lepiej , tak czy inaczej musisz być dobrej myśli , a ja trzymam mocno kciuki za ciebie 🤞

Byłam 5 lat młodsza i 15kg lżejsza i chyba w najlepszej formie. Miałam bezstresowa pracę;) i nie wiedziałam o tych strasznych wszystkich rzeczach jakie mogą się przydazyc, pierwsza ciąża, w pierwszym cyklu, bez żadnych objawów oprócz mocno bolących piersi i lekkiego kłucia na początku, teraz nie ryzykowałabym bo jestem po 3 stratach i za dużo by mnie to kosztowało gdyby coś się stało... teraz o siebie dbam.

Nie powiem Ci, bo to powinien powiedzieć Ci lekarz. Mój lekarz w Norwegii uwazał jak każdy tam, ciąża to nie choroba wszystko co robisz przed robisz w trakcie i po. Czyli skoro saunowalam przed robiłam to też w trakcie ale mniej... ciężarów nie dźwigałam, malutkie hantelki na ręce lub nogi... martwego ciągu nie robiła,... więcej było ruchu, rowerek, bieganie, zumba, step itd... chodziłam sporo po gorach, nie jakoś ekstremalnie bo to śnieg był ale starałam soe być w ruchu i lepiej się czułam.
@klaudia16 pisała wczoraj że lekarz pozwolił do 7kg dźwigać?
tak ,mnie powiedziała że 5-7 kg ale w pracy ,nie mogła praca

Nie strasznie mnie z tym USG na NFZ , bo ja w przyszłym tygodniu na takie idę i żebym z płaczem nie wyszła bo będę szła z myślą zobaczenia serduszka a tutaj się okaże że sprzed do dupy i mnie tylko zestersuje

To zaciskamy wszystkie kciuki i czekamy, ja mam 10.02 @spekoppar_ ma 13.02 a Ty masz kiedy? Skicham się do wtedy... dziewczyny tutaj ida potwierdzać a ja musze jeszcze 5 dni czekać, jeszcze na 16.30 a jak znam klinikę to opóźnienie będzie...
Ja mam 11 wizytę. Już bym chciała iść, ale wiem że jakbym poszła teraz to nawet pęcherzyka może nie być widać 😅 to by dopiero stres był 😵‍💫

Ćwiczyłaś na siłowni w ciazy? 🤔 Pytam bo ja od dłuższego czasu chodzę na siłownię, podnosiłam ciężary i tak się zastanawiam czy w ciazy mozna bardzo małymi ciężarkami coś ćwiczyć czy lepiej sobie odpuścić i zrezygnować całkiem z aktywności fizycznej, przyznam że mi tego brakuje,slyszalam ze dużo kobiet które ćwiczyły przed ciaza mogą też delikatnie w ciazy..
Ja ma dużo znajomych co w ciąży normalnie trenowało na siłowni i wcale małych ciężarów nie dźwigały 🙈
Żadnej nic się nie stało i nawet zaraz po porodzie nawet wróciły na siłownie, ale dla mnie to już hardcore 😄
Jak ćwiczysz od dłuższego czasu regularnie to bym nie przestawała tylko faktycznie robiła delikatniejsze ćwiczenia, bo jednak ruch dobrze robi.

Nie strasznie mnie z tym USG na NFZ , bo ja w przyszłym tygodniu na takie idę i żebym z płaczem nie wyszła bo będę szła z myślą zobaczenia serduszka a tutaj się okaże że sprzed do dupy i mnie tylko zestersuje
Nie wszędzie na NFZ jest tragedia. U mnie jest ten program KOC i poziom USG był taki sam jak prywatnie. Może i u Ciebie tak jest 😉

Nie wszędzie na NFZ jest tragedia. U mnie jest ten program KOC i poziom USG był taki sam jak prywatnie. Może i u Ciebie tak jest 😉

Kurcze zaczęłam o tym czytać i okazało się, że u mnie jest ten program KOC, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jacy lekarze przyjmują w ramach tego programu i boję się, że kiepsko trafię 🙈
Ale ogólnie polecasz ten program? Warto wziąć w tym udział? ☺️

reklama
Kurcze zaczęłam o tym czytać i okazało się, że u mnie jest ten program KOC, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jacy lekarze przyjmują w ramach tego programu i boję się, że kiepsko trafię 🙈
Ale ogólnie polecasz ten program? Warto wziąć w tym udział? ☺️
A gdzie to można sprawdzić? Bo szukam i wyskakuje mi tylko Łódź i nie wiem jak to szukać 😄

Do góry