reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Teoretycznie wczoraj 5+1, ale pęcherzyk wychodził na 5+5 10mm i był tylko pęcherzyk zoltkowy bez zarodka jeszcze a moja beta juz dawno jest grubo ponad 10tys 😪
Mnie zgubiło porównywanie mojego etapu ciąży z czyjąś. A szczególnie jak oglądałam usg na tiktoku, niby w opisie 5tydzien i wszystko już ukształtowane łącznie z widoczną akcją serca, a po przybliżeniu widoczny napis na usg: 7tydzien. Przetłumaczyłam sobie, że są też Leniuszki albo owulacja była później i w związku z tym i do zaplodnienia doszło później.
Już nie włączam innych usg 😜
Patrzę tylko na siebie.

Tylko spokój nas uratuje 😌

reklama
I witam wszystkie nowe mamusie, dopiero nadrabiam a widzę że sporo wczoraj dołączyło, rozgośćcie się na całe 9 miesięcy 🥰 Ja się od wczorajszej wizyty troche wycofałam i nie umiem się cieszyć tą ciążą, juz nawet objawów nie czuje żadnych albo to moja głowa albo coś jest nie tak 🫤
u mnie póki co na ostatniej wizycie było wszystko okej a też nie mam za bardzo objawów , tylko powiększone piersi ale nawet już nie bolą za bardzo i spać mi się chce , nawet już nie wstaje na siku w nocy , w dzień może więcej sikam ale też dużo pije także .. też nie mam tych wszystkich typowych objawów ciążowych a mimo to staram się wierzyć że będzie dobrze 🥰

Cześć. Z obliczeń lekarza wychodzi że jestem w 8 tygodnia dniu ciąży. Byłam dwa tygodnie temu na wizycie i ciąża się potwierdziła. Ziarenko miało 3mm, wczoraj byłam poraź kolejny i ginekolog mnie zmartwiła bo powiedziała że jak na 8 tydzień to ziarenko za mało urosło. Powinno mieć 1.5cm a ma tylko 8mm. Serduszko widać że bije ale powiedziała że czarno to widzi. Do tego od wczoraj raptem minęły mi wszystkie dolegliwości ciążowe.
witaj ,przykro mi że lekarz tak cię zmartwił 😔 trzymam kciuki żeby jednak okazało się że kropek jest trochę leniuszkiem i nadrobi zaległości , kiedy idziesz na kolejną wizytę ? ☺️

Każda z nas, ja dzisiaj wstaje i patrzę na piersi i myślę cholera nie bolą, brzuch nie boli... objawy znikają po czym palnęłam się w czoło i mówię ogarnij ta głupia głowę, to wszystko wina hormonów itd... będzie co będzie, ale też staram się nie nakręcać. Czemu miałoby się znowu nie udać. Uda się i koniec 😉 i z takim przekonaniem muszę do poniedziałku. Jeszcze jutro w pracy będzie się dłużyć, weekend jakoś przetrwam a poniedziałek to się skicham w pracy ;)
I Twoje nastawienie mi się podoba, muszę przejąć od Ciebie trochę optymizmu 😁 wizytę masz w poniedziałek?

Mnie zgubiło porównywanie mojego etapu ciąży z czyjąś. A szczególnie jak oglądałam usg na tiktoku, niby w opisie 5tydzien i wszystko już ukształtowane łącznie z widoczną akcją serca, a po przybliżeniu widoczny napis na usg: 7tydzien. Przetłumaczyłam sobie, że są też Leniuszki albo owulacja była później i w związku z tym i do zaplodnienia doszło później.
Już nie włączam innych usg 😜
Patrzę tylko na siebie.

Tylko spokój nas uratuje 😌
No dokładnie, tez porównuje swoją ciążę do innych a tak naprawdę każdy organizm jest inny, ja to wszystko wiem, ale i tak porównuje 🤦‍♀️😅

reklama
Do góry