reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dziewczyny,
W poniedziałek 24.02 byłam u lekarza na wizycie, nic nie było widać. Kazał zmierzyć betę.
We wtorek 25.02 zmierzyłam betę i otrzymałam właśnie wynik 1925 mIU/ml

Czy to oznacza... pozamaciczną ciążę? Bo skoro nie widział pęcherzyka na usg a wynik jest powyżej 1000?
Powiem Ci tak: żeby na tym etapie wyłapać pozamaciczna potrzebujesz bardzo dobrego sprzętu i świetnego lekarza. Przeszłam to więc wiem co mówię. W jakim mieście jesteś? Może doradzimy do kogo iść

Którejś obiecałam że dam znać, u mnie ok, wyniki z diagnostyki byly inne niż z labo przy szpitalu. Ale w sumie więcej to jak już to na prywatnym napiszę jeśli którejś się przyda. Wszystko ok, M rośnie i czekamy na normalną wizytę planowo u mojej gin :)

Powiem Ci tak: żeby na tym etapie wyłapać pozamaciczna potrzebujesz bardzo dobrego sprzętu i świetnego lekarza. Przeszłam to więc wiem co mówię. W jakim mieście jesteś? Może doradzimy do kogo iść

Mieszkam w Krakowie. Byłam własnie teraz u lekarza na nfz, oczywiscie mi nie chciał i nie zrobił usg dzisiaj. Kazał przyjsc za tydzien mówic ze to i tak jest za wczesnie i tak nic nie bedzie widac itp itd.... No ale to juz mniejsza z tym - od razu wiedzialam ze jest negatywnie do mnie nastawiony.

Natomiast po rozmowie z Kobietą Anioł Panią położną trochę się uspokoiłam. Powiedziała mi, ze jej córka tez jest we wczesnej ciaży teraz i tez by chciala codziennei usg, ale ze powinniśmy pamietac ze takie czeste ingerencje w macicę też nie są dobre, bo ona nie ma jak sie regenerowac itp. No i ze trzyma kciuki za mnie i wgl. Więc plan moj na dzis jest taki - w koncu sie zabrac za prace bo dzisiaj totalnie nic nie zrobiłam w tym swoim korpo, dać na luz, iść jutro na betę i cierpliwie czekać na wynik...

Mieszkam w Krakowie. Byłam własnie teraz u lekarza na nfz, oczywiscie mi nie chciał i nie zrobił usg dzisiaj. Kazał przyjsc za tydzien mówic ze to i tak jest za wczesnie i tak nic nie bedzie widac itp itd.... No ale to juz mniejsza z tym - od razu wiedzialam ze jest negatywnie do mnie nastawiony.

Natomiast po rozmowie z Kobietą Anioł Panią położną trochę się uspokoiłam. Powiedziała mi, ze jej córka tez jest we wczesnej ciaży teraz i tez by chciala codziennei usg, ale ze powinniśmy pamietac ze takie czeste ingerencje w macicę też nie są dobre, bo ona nie ma jak sie regenerowac itp. No i ze trzyma kciuki za mnie i wgl. Więc plan moj na dzis jest taki - w koncu sie zabrac za prace bo dzisiaj totalnie nic nie zrobiłam w tym swoim korpo, dać na luz, iść jutro na betę i cierpliwie czekać na wynik...
A który to tydzień? Bo owszem chwilę poczekać możesz ale jeśli to pozamaciczna to jednak lepiej żeby wiedzieli gdzie. Mnie też nie chcieli zbadać i kazali przyjechać dwa tyg później. A już kilka dni później inny lekarz znalazł i skierował do szpitala. Dzięki temu teraz jestem w ciąży bo bym tego raczej nie przeżyła a betę miałam połowę niższa.

Chociaż nadal mam nadzieję że u Ciebie będzie ok to ta teoria o USG to chyba żart bo ja w szpitalu miałam robione kilka razy jednego dnia i kolejnego by znaleźć i mieć pewność gdzie jest ciąża i nikt się macica nie przejmował tylko tym by znaleźć pęcherzyk i wiedzieć co robić

A który to tydzień? Bo owszem chwilę poczekać możesz ale jeśli to pozamaciczna to jednak lepiej żeby wiedzieli gdzie. Mnie też nie chcieli zbadać i kazali przyjechać dwa tyg później. A już kilka dni później inny lekarz znalazł i skierował do szpitala. Dzięki temu teraz jestem w ciąży bo bym tego raczej nie przeżyła a betę miałam połowę niższa.

Dzisiaj 4w+5d. A to pierwsze USG gdzie nie było nic widać miałam w 4w+3d

No i ta wysoka beta z wczoraj 1925... Jutro się pewnie okaże co i jak jak dostane wynik tej drugiej bety i zobaczę jaki przyrost

No z tą macicą to popłynęła grubo... 🫣

reklama
Dzisiaj 4w+5d. A to pierwsze USG gdzie nie było nic widać miałam w 4w+3d

No i ta wysoka beta z wczoraj 1925... Jutro się pewnie okaże co i jak jak dostane wynik tej drugiej bety i zobaczę jaki przyrost
No ale przy becie prawie 2000 powinno być widać pęcherzyk w macicy. A u Ciebie go niestety nie znaleziono.
Nie czekaj serio tylko idź dzisiaj prywatnie. Nie lekceważ swojego zdrowia.

Do góry