reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Taka kartkę dostałam po kolposkopii od razu
No to ja mam sam opis który niestety nic mi nie mówi 😏mam nadzieję że jak by lekarz podejrzewał już zawansowanego raka to by było to zawarte w tym opisie no nie wiem 😣że coś tam by było widać na tej szyjce nic takiego nie ma w opisie to mam nadzieję że aż tak źle nie będzie 😟

reklama
No to ja mam sam opis który niestety nic mi nie mówi 😏mam nadzieję że jak by lekarz podejrzewał już zawansowanego raka to by było to zawarte w tym opisie no nie wiem 😣że coś tam by było widać na tej szyjce nic takiego nie ma w opisie to mam nadzieję że aż tak źle nie będzie 😟
Będzie dobrze :* ja się tak przejęłam kolposkopia ,że męża odstawiłam od siebie na 5tyg aż wynik przyszedł ..

Cześć dziewczyny.
Trafiłam na forum oczywiście dzięki wynikowi cytologii ASC -US, hpv 16,45, inne genotypy A.
Jestem załamana. Jutro idę do ginekologa, w czerwcu cytologia była NIlM - czyli bez zastrzeżeń. Teraz chcieliśmy starać się o dziecko, i lekarz mówi a to zróbmy bo w ciąży różnie wychodzi, miałam taki luz - a teraz świat mi się zatrzymał. Bardzo się boję. Piszę tu, szukając wsparcia :(

Cześć dziewczyny.
Trafiłam na forum oczywiście dzięki wynikowi cytologii ASC -US, hpv 16,45, inne genotypy A.
Jestem załamana. Jutro idę do ginekologa, w czerwcu cytologia była NIlM - czyli bez zastrzeżeń. Teraz chcieliśmy starać się o dziecko, i lekarz mówi a to zróbmy bo w ciąży różnie wychodzi, miałam taki luz - a teraz świat mi się zatrzymał. Bardzo się boję. Piszę tu, szukając wsparcia :(
Hej ,byłaś u ginekologa?co Ci polecił?kolposkopie czy obserwacje??

Kolposkopia adekwatna. Niewidoczne w całości połączenie międzynabłonkowe TZ1. Na tarczy nabłonek wielowarstwowy płaski wtórny. Rysunek naczyniowy niepodejrzany. Po próbie z kwasem octowym w okolicy ujścia zewnętrznego ognisko cienkiego zbielenia w kontakcie z kanałem. Dg.: Mniejsze zmiany kolposkopowe.

Kolposkopia adekwatna. Niewidoczne w całości połączenie międzynabłonkowe TZ1. Na tarczy nabłonek wielowarstwowy płaski wtórny. Rysunek naczyniowy niepodejrzany. Po próbie z kwasem octowym w okolicy ujścia zewnętrznego ognisko cienkiego zbielenia w kontakcie z kanałem. Dg.: Mniejsze zmiany kolposkopowe.
Każdy ma inne opisy i ciężko coś rozumieć, ja miałam w środę kolposkopie pobrane wycinki, czekamy ale mam złe przeczucia 😒

reklama
Do góry