reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne - progesteron

WhisperedHope

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny🌸,

Dopiero zaczynam historię z testami owulacyjnymi. Bardzo zależy mi na odpowiednim odczytaniu wyniku, bo 7 dni po owulacji mam zbadać progesteron...

Wczorajszy test ewidentnie negatywny, dziś mam już wątpliwości. Jedna kreska widoczna, druga delikatnie. Czy odczytując test to dwie muszą być intensywne i dopiero od tego dnia liczyć 7 dni? Czy już dziś jest nadzieja, że jutro będzie owulacja jak jest delikatnie widoczna?...

Stresuje mnie ta cała sytuacja, bo nie chcę znowu stracić kolejnego miesiąca...

Jakie macie doświadczenia z testami? Kiedy najlepiej je robić? Może jakieś konkretne firmy testów Wam się sprawdziły? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🌸🩷

Załączniki

• IMG_20250319_175204.jpg
    IMG_20250319_175204.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 387
reklama
Obie kreski muszą być takie same ciemne lub nawet testowa ciemniejsza. Nie powinno się robić testu z pierwszego moczu porannego. Powodzenia 🍀

Obie kreski muszą być takie same ciemne lub nawet testowa ciemniejsza. Nie powinno się robić testu z pierwszego moczu porannego. Powodzenia 🍀
Dziękuję za informację.
A czy możesz mi powiedzieć czy jeżeli test tak się już delikatnie wybarwia to owulacja raczej będzie czy to nie ma znaczenia co jest teraz na teście ?

Dziękuję za informację.
A czy możesz mi powiedzieć czy jeżeli test tak się już delikatnie wybarwia to owulacja raczej będzie czy to nie ma znaczenia co jest teraz na teście ?
Nawet jak test będzie pozytywny to nie ma pewności, że owulacja nastąpi.
Dopiero progesteron 7 dni po potwierdzi, że wystąpiła.
Są kobiety, którym słabo wychodzą wogóle testy owulacyjne. W moim przypadku za pozytywny uznawałam najciemniejszą kreskę, choć nigdy nie była ma tyle ciemna, aby zgodnie z instrukcją uznać go za pozytywny. W ciążę zaszłam w cyklu, w którym testy (o czułosći 25) mi się wogóle nie wybarwiały...

Hej dziewczyny🌸,

Dopiero zaczynam historię z testami owulacyjnymi. Bardzo zależy mi na odpowiednim odczytaniu wyniku, bo 7 dni po owulacji mam zbadać progesteron...

Wczorajszy test ewidentnie negatywny, dziś mam już wątpliwości. Jedna kreska widoczna, druga delikatnie. Czy odczytując test to dwie muszą być intensywne i dopiero od tego dnia liczyć 7 dni? Czy już dziś jest nadzieja, że jutro będzie owulacja jak jest delikatnie widoczna?...

Stresuje mnie ta cała sytuacja, bo nie chcę znowu stracić kolejnego miesiąca...

Jakie macie doświadczenia z testami? Kiedy najlepiej je robić? Może jakieś konkretne firmy testów Wam się sprawdziły? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🌸🩷
te testy to moja zmora jak sobie przypomnę

Bo te testy się słabo wybarwiają i jak ktoś nie ma mocnego piku czy doświadczenia to może być mega ciężko z wyłapaniem.

Dodatkowo warto pamiętać, że u jednych się sprawdzą u innych nie. Np. u mnie pik jest już po owulacji (ok 1 dzień) więc jakbym opierała się wyłącznie na nich to bym w ciąże nigdy nie zaszła

Na start to najlepiej chyba jednak zainwestować clearblue - cena jest mega wysoka, ale raczej nie da się tam przegapić piku i nie trzeba się domyślać

No i jak test owu będzie pozytywny, to progesteron bada się po 8 dniach.
Bo pozytywny test owu mówi, że owulacja będzie w ciągu 24-36h ;-)

reklama
Do góry