reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Też czułam , że z jednym dzieckiem rodzina jest niepełna.
I finalnie dopiero PO 7 LATACH urodziłam drugie (no i w dodatku toxoplazmoze miałam, strach czy będzie chore czy zdrowe , całą ciążą prawie przepłakana w poduszkę)
Wiem dziewczyny , że o dzieciach się nie pisze sorry ale swoje przeszłam i przeżyłam. Większość z Was pewnie zna moją historię z CP i inne historie związane z utrzymaniem ciąży ...

Teraz gdybym zaszła w ciążę to pierwsza myśl mnie nachodzi CP. Kur** chce mieć trójkę dzieci ale mam jeden jajowód, gdyby ta CP się mnie znowu przyczepiła z najgorszym scenariuszem to po usunięciu jajowodu nie będę mogła już rodzić.. Także ten ... Strach Nam będzie towarzyszył, tego się już nie pozbędziemy.
Widzisz nie mam aż takich przejść a dokładnie to samo czuję. Żal mi, że teraz przy każdej kolejnej próbie będzie ta zasrana niepewność i strach, u mojego męża tak samo, a inni nie biorą nawet czarnych scenariuszy pod uwagę, nagrywają swoje reakcje na testy ciążowe i cieszą się od początku. Przykro mi, że los mi to zabrał.

reklama
Noo w teorii jest to możliwe.
W sensie okej - oni się nie przebadali.

Ale znam parę, która miała bardzo dobre wyniki zarówno ona jak i on a ciąży brak. Udało się in vitro ale też nie za pierwszym razem.

I też im lekarz tłumaczył, że może być tak że w innych związkach może by się udało.

Pamiętajmy że nie każdy pójdzie w gruba imunnologie jak np szczepienia limfocytami partnera bo to się może wiązać z wieloma niefajnymi konsekwencjami
Ja też mam czasem takie dołki… że po prostu nie dobraliśmy się pod tym względem i jakby każde z nas miało innego partnera, to być może byśmy już mieli dzieci… 😭

Myślę tak, a potem żałuję, że takie myśli mnie nachodzą. Kocham tego człowieka i nawet jakbyśmy mieli nie mieć nigdy dzieci, to i tak będziemy razem i będziemy szczęśliwi 💙💚

Pewnie, że będziecie mieli dzieciaki.
To, że do tej pory po prostu nie udawało się nie oznacza, że nigdy się nie uda. 🫂

Dziewczyny dzięki Wam się dowiedziałam, że w złym miejscu mam testy owulacyjne w aplikacji. Da się to jakoś zmienić? Nie mam już tych testów bo wyrzuciłam :(

I drugie pytanie, jeśli mam już spadek LH to znaczy, że przegapiłam pik czy może być taka sinusoida?

Załączniki

• Screenshot_20250509_223631_Premom.jpg
    Screenshot_20250509_223631_Premom.jpg
    204,4 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny dzięki Wam się dowiedziałam, że w złym miejscu mam testy owulacyjne w aplikacji. Da się to jakoś zmienić? Nie mam już tych testów bo wyrzuciłam :(

I drugie pytanie, jeśli mam już spadek LH to znaczy, że przegapiłam pik czy może być taka sinusoida?
Miałam raz taką sytuację i raczej przegapiłam wtedy. Mnie się nie zdarzyło , żeby po bladnącym teście wyszedł ciemniejszy, ale tutaj dziewczyny mają różne doświadczenia 🤗

Hm. Co to za testy? Bo słabo się wybarwiają.
Ja myślę, że to możliwe - nie spotkałam się z tym, żeby przy spadku LH nagle mocno wzrósł i był peak. Zazwyczaj jak robiłam testy i odczyt malał to już później nie było wzrostu.

reklama
Do góry