reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A czy ubichinol przed transferem ma jakiś sens, czy raczej chodzi tylko o jakość komórek jajowych?
Raczej na jakość, ale jako an
Tak, mamy jeszcze 4aa i 4ab o ile dobrze pamiętam.
Zazdroszcze.
My raz tylko mieliśmy ab, która stała się bb po rozmrożeniu...wiec węzeł zarodkowy zawsze "b". Coraz bardziej przekonuje się, że jednak w zarodku tkwi sila i szansa. Jak jest mocny/zdrowy to pokona wszelkie przeszkody.
Ale żeby od 37 lat już wszystkie blastki były kiepskie...ivf od 11.2022.
Druga sprawa tak sobie mysle, że jednak w ivf embriolodzy wybierają raptem parę plemników, a jak idą miliony naturalnie to faktycznie może dotrzeć ten naj...pod warunkiem że jakość nasienia ok.

Powodzenia!

reklama

Zazdroszcze.
My raz tylko mieliśmy ab, która stała się bb po rozmrożeniu...wiec węzeł zarodkowy zawsze "b". Coraz bardziej przekonuje się, że jednak w zarodku tkwi sila i szansa. Jak jest mocny/zdrowy to pokona wszelkie przeszkody.
Druga sprawa tak sobie mysle, że jednak w ivf embriolodzy wybierają raptem parę plemników, a jak idą miliony naturalnie to faktycznie może dotrzeć ten naj...pod warunkiem że jakość nasienia ok.

Powodzenia!
Dziękuję.
Ale wiesz, ta klasa to wielokrotnie słyszałam, że nie ma znaczenia. Większe znaczenie ma czy zarodek jest zdrowy. No ja miałam teraz podany 5aa, czyli jedna z lepszych opcji i co? Nawet nie drgnęła beta.

Zazdroszcze.

Powodzenia!
My mieliśmy teraz podany 4aa to lepiej sie chyba nie da a i tak dupa. Wieczorem melduje kolejny biały test 😢

Nie wiem kiedy na ta bete isc zeby klinika mi pozwolila odlozyc leki. Na zaleceniach mam dopiero 11dpt.. ale moim zdaniem to bez sensu.. kiedy byscie poszły?

My mieliśmy teraz podany 4aa to lepiej sie chyba nie da a i tak dupa. Wieczorem melduje kolejny biały test 😢

Nie wiem kiedy na ta bete isc zeby klinika mi pozwolila odlozyc leki. Na zaleceniach mam dopiero 11dpt.. ale moim zdaniem to bez sensu.. kiedy byscie poszły?
Moja klinika mi zalecała 9dpt, czyli jakby 14dpo i ja uważam, że to dobry czas. Wiadomo, że nic z tego, a nie przeciągają niepotrzebnie za długo człowieka na tych lekach.

Czytam Was dziewczyny i Wasze rozterki transferowe i strasznie bym chciała dotrwać do transferu, nawet jakby miał sie okazać klapą ... chociaż widzę ile jeszcze może się wywalić po drodze i mnie to przeraża.

Jutro się dowiemy ile zarodków poszło do mrożenia (czy w ogóle jakiekolwiek) i chodzę po ścianach, miejsca sobie nie potrafię znaleźć przez cały dzień.

Czytam Was dziewczyny i Wasze rozterki transferowe i strasznie bym chciała dotrwać do transferu, nawet jakby miał sie okazać klapą ... chociaż widzę ile jeszcze może się wywalić po drodze i mnie to przeraża.

Jutro się dowiemy ile zarodków poszło do mrożenia (czy w ogóle jakiekolwiek) i chodzę po ścianach, miejsca sobie nie potrafię znaleźć przez cały dzień.
Trzymam kciuki ;-* daj jutro znać ❤️

U mnie też klinika wysyła na betę 9dpt.

Jezu jak mocno trzymam kciuki to nie masz pojęcia

reklama
Jezu jak mocno trzymam kciuki to nie masz pojęcia
🥹🥹🥹
oby chociaż te dwa przetrwały, bo ten trzeci obstawiam, że nie da rady, słabo sie rozwijał. No i potem tylko problemy z implementacją, o których jeszcze nie słyszałam i nie wiem 😆 Boże, czemu my tu wszystkie mamy tak ciężko to nie mam pojęcia

Do góry