reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Okres po poronieniu

Itsme_paula

Początkująca w BB
Potrzebuje porady….
7 kwietnia miałam poronienie wywołane farmakologiczne w szpitalu, minęło 5 tyg, od wczoraj mam brązowe plamienia, na początku myślałam że to okres ale sama nie wiem bo okresem tego nazwać nie można. Czy któraś z Was tak miała? Myślicie że to miesiączka?

reklama
Ja dopiero jestem 10 dni po poronieniu I zakończyło się wczoraj krwawienie.
Pewnie okres zaraz się rozkręci u Ciebie.
Jedni mówią że ten pierwszy okres po poronieniu jest mocniejszy inni że nie.

Ja krwawiłam tydzień a potem dwa tygodnie maiłam brązowe plamienie i teraz to plamienie wygląda dokładnie tak samo, dlatego nie wiem co o tym myśleć. Chciałabym zacząć się starać o kolejną ciążę i nie wiem czy liczyć to jako okres i po zacząć testy owulacyjne

Ja krwawiłam tydzień a potem dwa tygodnie maiłam brązowe plamienie i teraz to plamienie wygląda dokładnie tak samo, dlatego nie wiem co o tym myśleć. Chciałabym zacząć się starać o kolejną ciążę i nie wiem czy liczyć to jako okres i po zacząć testy owulacyjne
Najlepiej wizytę u ginekologa żeby sprawdził co się dzieje.
Ja mam we wtorek i będzie 12 dni po zabiegu.
Zobaczymy co powie.
O staraniach nie myślę na chwilę obecną.

Będę miała kilka pytań.
Kiedy będzie można wrócić do współżycia.
Umówić się na posiewy i cytologie.

Niestety nie mieszkam w PL a rutynowa kontrola u ginekologa w UK to coś o czym można pomarzyć. Jutro mam badania krew, mocz to zapytam o USG przy okazji.

A do współżycia można wrócić po zakończonym krwawieniu i jeśli psychicznie jest się gotowym. Każdy podchodzi do tego indywidualnie

Niestety nie mieszkam w PL a rutynowa kontrola u ginekologa w UK to coś o czym można pomarzyć. Jutro mam badania krew, mocz to zapytam o USG przy okazji.

A do współżycia można wrócić po zakończonym krwawieniu i jeśli psychicznie jest się gotowym. Każdy podchodzi do tego indywidualnie
Ale to nie jest rutynowa kontrola tylko plamienie po poronieniu więc wątpię by Ci nie pomogli

Moim zdaniem to nie okres. U mnie takie plamienia też się pojawiały zanim @ nie przyszła. I też myślałam, że może to już. U mnie @ przyszła po ponad 6 tygodniach.

Moim zdaniem to nie okres. U mnie takie plamienia też się pojawiały zanim @ nie przyszła. I też myślałam, że może to już. U mnie @ przyszła po ponad 6 tygodniach.
A pierwsza @ była normalna, w sensie jak wcześniej?

Ale to nie jest rutynowa kontrola tylko plamienie po poronieniu więc wątpię by Ci nie pomogli
Dzisiaj idę na badania to zapytam przy okazji

reklama
Do góry