reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Mnie dojechał refluks jeszcze przed zajściem w ciążę, od lutego ciągły ból gardła o poranku, laryngolog nic nie stwierdził i nie pomógł 🥲 dopiero drugi wpakował mi kamerkę do gardła i zobaczył że faktycznie widać lekkie zmiany refluksowe. Zalecił mi saszetki Reflu-G ale nie wiem czy nie kupię zamiast tego tabletek Neobianacid, one są ziołowe i ostatnio testowałam przez 3 noce i czułam poprawę, no i w ulotce jest napisane wprost że można stosować w ciąży, a w RefluG- żeby konsultować z lekarzem. W sumie konsultowałam, więc skoro uznał za bezpieczne może nie należy się bać...
Ja w poprzedniej ciąży stosowałam neobianacid na zgagę i u mnie się sprawdził 🙂

reklama
Dziewczyny a też tak macie, że jak zjecie jakiś większy posiłek to się późniejźle czujecie? :oops: ja zawsze jadłam sporo, mimo, że jestem szczuplutka, ale obecnie np 4 kanapki to dwie godziny później leżę/siedzę i jest mi tak bardzo niedobrze i ciężko na żołądku, że masakra. Lekarka mi mówiła, że mogę jeść 5 mniejszych posiłków, ale ja mam pracę wyjazdową i w tym wypadku nawet nie jestem w stanie pójść na obiad do knajpy, bo porcja o połowę za duża się zrobiła 😭 chyba zacznę brać te dania dla dzieci...
Tak, po większych posiłkach odczuwam ciężkość tak jak Ty. Próbuje jeść mniejsze porcje a częściej, różnie to wychodzi niestety. Przy zbyt długim odstępie miedzy posiłkami zaczyna mi się robić niedobrze.

Tak, po większych posiłkach odczuwam ciężkość tak jak Ty. Próbuje jeść mniejsze porcje a częściej, różnie to wychodzi niestety. Przy zbyt długim odstępie miedzy posiłkami zaczyna mi się robić niedobrze.
Ja się zaopatrzyłam w kruche ciasteczka belvita różne smaki i podjadam w ciągu dnia i nad ranem, zanim wstanę 😂

reklama
Do góry