reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
Mi termin 🐒 wypada 22-25 maja (różne cykle), owu wg własnych obserwacji miałam 15.05, a od wczoraj mnie rozpiera w pachwinach, śluzu sporo i zaczynam chyba głupieć 🤣
A robiłaś test ?
Tej owu nie było wcześniej? Bo skoro okres w miarę regularny i powinnien być 22-25, to strasznie krótka faza by była

Czyli testy wyszły pozytywne tak ? Badałam betę ?
Moim zdaniem negatywne, bo to tak nie od razu ten duszek.
A no nie robiła bo jest na wakacjach i to w kraju arabskim, to nie wiem jakbym miała robić xd
Już i tak zabawnie było jak szliśmy ze starym szukać apteki i kupować testy, na migi musiałam tłumaczyć i miałam zainteresowanie wszystkich obecnych tam ludzi 🤣🤣🤣

Tylko też różnie czytałam od którego momentu powinno się liczyć. Piszą też, że nie od samego piku czyli najciemniejszej kreski, tylko od pierwszego pozytywu. Cholera wie, z zegarkiem nie wyliczymy - a szkoda! 😀
No gdyby się tak dalo 🫣 ja teraz miałam prawdopodobnie owulacje dzień po piku, bo tak czułam podbrzusze, ale czy tak było 🤷‍♀️

A robiłaś test ?
Tej owu nie było wcześniej? Bo skoro okres w miarę regularny i powinnien być 22-25, to strasznie krótka faza by była

Nie, nie było w mojej ocenie i sądząc po progu. Ktoś mi mówił, że próg na 1-1.5 doby przed owu nieznacznie wzrasta, sądząc po moim wyniku to by mi pasowało, ale wiesz jak to bez monitoringu - wróżenie z fusów. Czekam do 25 albo na 🐒 albo test z rana. Ale czuję się dziwnie, jakoś inaczej, nie umiem wyjaśnić 🤣

reklama
No gdyby się tak dalo 🫣 ja teraz miałam prawdopodobnie owulacje dzień po piku, bo tak czułam podbrzusze, ale czy tak było 🤷‍♀️
No to byłoby książkowo :-)
A, jeszcze odnośnie testów. O hcg to powszechna wiedza, ale weźcie pod uwagę, że lh też musi mieć chwilę żeby było wykrywalne w moczu, więc nawet nawalając te testy jeden za drugim i tak trzeba brać jakiś margines 😊

Do góry