reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do dyskusji. W piątek dostaliśmy się z Partnerem do rządowego programu i zaczynamy pierwsze IVF. Właśnie czekam na okres, żeby zacząć stymulację.
W skrócie o mnie: lat 41, AMH 2,46, wszystkie pozostałe wyniki badań w normie. Lekarz podsumował, że wygląda obiecująco, chociaż wiek oczywiście rodzi spore ryzyka. U partnera słabe wyniki nasienia niestety.
Przyda mi się wsparcie bo cały proces wygląda trochę strasznie.

Cześć 🙂
Powodzenia 🍀

@Pierwsze 🥰 a wy jaki plan? Kiedy transferujecie?
Transfer w tym cyklu.
Jutro mam wizytę kontrolną na której pewnie ustalimy datę transferu.
Tym razem na cyklu naturalnym także mam nadzieję że jestem jeszcze przed owulacją żeby się nic nie wyrzchrzanilo 🙉
Mamy ostatnii zarodek w razie niepowodzenia będziemy robić biopsję endometrium a później od nowa wszystko 😒

Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do dyskusji. W piątek dostaliśmy się z Partnerem do rządowego programu i zaczynamy pierwsze IVF. Właśnie czekam na okres, żeby zacząć stymulację.
W skrócie o mnie: lat 41, AMH 2,46, wszystkie pozostałe wyniki badań w normie. Lekarz podsumował, że wygląda obiecująco, chociaż wiek oczywiście rodzi spore ryzyka. U partnera słabe wyniki nasienia niestety.
Powodzenia! 🌈 Masz ładne AMH, więc może nie taki będzie ten diabeł straszny, jak go malują 😉 Jak długo się staracie?

Witaj, u partnera nasienie słabe to pewnie dostaliście jakieś zalecenia co do suplementacji?? U nas w ciągu kilku miesięcy mąż odstawił alkohol, 2-3.x w tygodniu siłownia, suplementy- Fertilman plus i nasienie znacząco lepsze po 3-4 miesiącach takich zmian.
Trzymam kciuki i powodzenia ☺️

Powodzenia! 🌈 Masz ładne AMH, więc może nie taki będzie ten diabeł straszny, jak go malują 😉 Jak długo się staracie?
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że staramy się z obecnym partnerem niedługo (jakieś 6 miesięcy). Wcześniej również nie miałam szczęścia. Natomiast ze względu na mój wiek lekarz stwierdził, że nie bawimy się w inne procedury tylko IVF. I w sumie miesiąc po pierwszej wizycie, po zrobieniu badań moich i partnera, na drugiej wizycie dostałam już kartę stymulacji i kolejne badania na cito. Plus kwalifikacje do programu. Podobno po 40-stce Jazy miesiąc robi dużą różnicę.

reklama
Witaj, u partnera nasienie słabe to pewnie dostaliście jakieś zalecenia co do suplementacji?? U nas w ciągu kilku miesięcy mąż odstawił alkohol, 2-3.x w tygodniu siłownia, suplementy- Fertilman plus i nasienie znacząco lepsze po 3-4 miesiącach takich zmian.
Trzymam kciuki i powodzenia ☺️
Dzięki za podpowiedź. U nas lekarz na moje pytanie, czy możemy jakoś zadziałać na poprawę nasienia, powiedział, że nie ma sensu (czekanie min 3 miesiące nie działa na moją korzyść) i że przy IVF znajdą ładne plemniki i bez poprawy nasienia 😂 wiec idziemy w IVF w sumie od razu.

Do góry