reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Teraz robiłam i nic. Dalej nic. Może będzie cykl bez jaja... Nie wiem sama.
Może owulacja będzie później. Mi w tym cyklu jakieś kreski zaczęły wychodzić dopiero 16dc a piku nawet nie wyłapałam i tylko po obserwacjach wnioskuję, że owulacja była 19/20 dc (o ile w ogóle była). A druga sprawa że niekiedy te testy potrafią ciemnieć z godziny na godzinę. Ale u Ciebie faktycznie totalnie biało.

reklama
Hejo .
Mam wynik bety 8.87
Czekam na proga .
Ale to chyba pozostałości po tej becie sprzed 1.5 tygodnia .
Wtedy było 5 i testy negatywne.
Teraz nie wiem co to było.
Nie będę gdybac .
Czekam na okres ale to pewnie progesteron coś powie,kiedy łaskawie mnie odwiedzi.
Cały czerwiec będę na ławce pewnie siedzieć.
Za was trzymam kciuki.
Poczekaj, to 3.87 beta (tak na majowych napisałaś) czy 8.87? Bo jeśli 8.87 to raczej nowa sprawa.

Hejo .
Mam wynik bety 8.87
Czekam na proga .
Ale to chyba pozostałości po tej becie sprzed 1.5 tygodnia .
Wtedy było 5 i testy negatywne.
Teraz nie wiem co to było.
Nie będę gdybac .
Czekam na okres ale to pewnie progesteron coś powie,kiedy łaskawie mnie odwiedzi.
Cały czerwiec będę na ławce pewnie siedzieć.
Za was trzymam kciuki.
Hmm a przypadkiem nie wyłapałaś teraz ciąży biochemicznej? Jak już beta była 5 to nie mogła tak sobie nagle urosnąć.

Chociaż tu w ogóle coś się nie zgadza, bo jak 1,5 tygodnia były jeszcze jakieś pozostałości bety, to co się tu dzieje teraz 🤔 Przecież nie mogłaś mieć owulacji przy dodatniej becie. Dobrze myślę?

Tak, ja. :-) Zapisuję dokładnie każde jedno ukłucie w tabelce. A nie ciągnie Cię do tego w nogach? ;-) Nie tak typowo w pachwinach, ale powiedzmy w udach? :D Zwróć uwagę :D Życzę Ci żeby to był kropek i się dobrze zagrzebał 🙃
W sumie to wczoraj tak właśnie czułam 🤭 Na dodatek wczoraj robiłam tort i myślałam ze nie ustoję już, byłam zmęczona staniem😝

Laski, ja generalnie mam świadomość jakim jestem wrzodem na tyłku. Mam wyrzuty sumienia, że tak truję. Jakby co to piszcie mi nr telefonu - będę wysyłać Wam bliki za szkodliwe warunki, które tu stwarzam! 😁
No i mówiłam to już nie raz, ale niech to wybrzmi po raz pierwszy w czerwcu - JESTEŚCIE NAJLEPSZE! 😎
Nie masz o co mieć wyrzutów 🙂 truj ile wlezie 🩷

Jestem dzisiaj 5/6 dni po owulacji i zaczynam wariować od analizowania każdego sygnału z ciała 🙈
Od owulacji temperatura trzymała się na poziomie 36.9, a dziś spadła do 36.5. Piersi mam nabrzmiałe od 2 dni, a dziś są dosłownie jak z ołowiu – mega ciężkie i bolesne. Do tego doszedł okropny ból kości krzyżowej – serio, ciężko mi nawet chodzić + senność.
Mam też bardzo dużo śluzu – biały, gęsty, klejący, taki jakiego wcześniej nie miałam. Dziąsła napuchnięte i bolące, co jest dla mnie totalnie nowe. No i najdziwniejsze: takie pulsowanie w okolicach macicy – coś jakby wewnętrzne drgania albo lekkie skurcze.

Czy któraś z Was miała coś podobnego na tym etapie cyklu i okazało się, że to ciąża? 🙏 Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, bo już sama nie wiem, czy sobie wkręcam, czy coś się dzieje ❤️

Brzmi obiecująco, ile czasu do 🐒?

reklama
Do góry