Czesc, tak jak pisze Luna najwazniejszy jest przyrost, ktory u ciebie jest ponizej normy sa kalkulatory, które latwo ci to przelicza, ja bym tez skoczyla na bete dzisCześć,
OM 27 kwietnia
Owulacja 9-10 maja
Testy pozytywne
2.06 beta hcg 1679,3
4.06 beta hcg 2584,9
Tc 5+4
Czy moja beta nie jest za niska a przyrost nie jest za słaby? Widziałam na forum że inne dziewczyny w 6 tygodniu miały betę po 6-7 tys.
Do ginekologa jestem umówiona za 2 tygodnie , nie wiem czy nie iść szybciej.
Czy któraś taka miała i co to oznacza?
Dodam że nie mam żadnych objawów ciazy
reklama
Honkabiedronka
Początkująca w BB
niecałe 54%hej, sprawdzałaś czy przyrost jest powyżej 66% ? Bo to przyrost ma największe znaczenie![]()
to ze zwalnia to wiedzialam ale myslalam ze te 66% powinno byc, w takim razie przepraszamNie strasznie dziewczynyPowyżej 1000 beta zwalnia i przyrosty nie są już takie jak wcześniej. Wszystko na spokojnie, jeszcze chwila i na USG powinno być ładnie coś widać

Kitsune
Moderator
Nie jestem pewna, bo ostatni raz betę robiłam rok temu, ale wydaje mi się że nie musi być aż tyle. Dlatego powyżej 1000 teoretycznie już nie powinno się robić, chyba że coś jest nie tak na USG na przykładto ze zwalnia to wiedzialam ale myslalam ze te 66% powinno byc, w takim razie przepraszam![]()

Honkabiedronka
Początkująca w BB
A ta beta nie jest za niska jak na 6 tydzień?Nie jestem pewna, bo ostatni raz betę robiłam rok temu, ale wydaje mi się że nie musi być aż tyle. Dlatego powyżej 1000 teoretycznie już nie powinno się robić, chyba że coś jest nie tak na USG na przykład![]()
Owulacja była 9-10 maj i tylko wtedy mogło dojść do zaplodnienia
Paulina9303
Fanka BB :)
hej, według tabelek nie jest za niska o według tej strony przyrost też mieści się w normieA ta beta nie jest za niska jak na 6 tydzień?
IVF beta hCG levels calculator -
Beta hCG database, levels chart, scatter plot and doubling time calculator by days after ovulation, IVF embryo transfer and missed period in early pregnancy.
Powiem tak, cieszę się że mieszkam w kraju gdzie nie ma takiego kultu na samodiagnozy.
W tych początkowych tygodniach naprawdę nie mamy praktycznie żadnego wpływu na to czy ciąża się utrzyma czy nie. Poza zdrowym odżywieniem i suplementami nie masz na nic wpływu, dlatego wychodzę z założenia, że póki nie ma boli i nic się nie dzieje lepiej czekać na pierwsze usg. Naprawdę, ale zarodek w tych pierwszych dniach nie potrzebuje dodatkowego stresu.
Załączniki
Kitsune
Moderator
Widełki bety w 6tc są od 1 000 do 50 000 więc naprawdę ogromny rozstrzałA ta beta nie jest za niska jak na 6 tydzień?
LiliankaKornelka
Moderator
wszystko zależy jak szybko rosła beta wcześniej. Najważniejsze są przyrosty. Te przedziały na betę są ogromne (do 30tys) także tutaj nie za bardzo można to porównywać. Owulacja mogła Ci się przesunąć, ja powinnam też mieć 9-10 maja a chyba było około 13.A ta beta nie jest za niska jak na 6 tydzień?
Ja bym jeszcze raz betę sprawdziła i skonsultowała to z lekarzem.
reklama
klaudia16
Fanka BB :)
hej , to nie mój wątek . Wiem co możesz czuć bo sama długo starałam się o ciążę i sprawdzałam betę na początku jak szalona . Twoja faktycznie niestety nie przyrasta prawidłowo . HCG powinno rosnąć min 66% w ciągu 48h , a zazwyczaj są to dużo wyższe wartości , najlepiej jakbyś poszła dzisiaj jeszcze raz zobaczyc jaka jest wartość i dodała sobie jeszcze progesteron . Na widełki w laboratorium nie ma co patrzeć bo jest za duża rozpiętość ,ponieważ każda z nas może mieć inne wartości a dodatkowo jeżeli jest to ciąża bliźniacza to już całkiem ta beta będzie inna , dużo wyższa . To co napisała koleżanka u góry że beta zwalnia powyżej 1000 jest nie prawda . Owszem zwalnia ale powyżej 10 tys. I wtedy też już nie ma sensu jej sprawdzać przede wszystkim dlatego że wtedy już widać dobrze na USG rozwoj ciąży . Powyżej 1000 można uwidocznić jedynie czy jest pęcherzyk w macicy . Trzymam kciuki mimo wszystko , daj znać jak sprawdzisz betęniecałe 54%