reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Cześć,
OM 27 kwietnia
Owulacja 9-10 maja
Testy pozytywne
2.06 beta hcg 1679,3
4.06 beta hcg 2584,9
Tc 5+4

Czy moja beta nie jest za niska a przyrost nie jest za słaby? Widziałam na forum że inne dziewczyny w 6 tygodniu miały betę po 6-7 tys.
Do ginekologa jestem umówiona za 2 tygodnie , nie wiem czy nie iść szybciej.
Czy któraś taka miała i co to oznacza?
Dodam że nie mam żadnych objawów ciazy
Czesc, tak jak pisze Luna najwazniejszy jest przyrost, ktory u ciebie jest ponizej normy sa kalkulatory, które latwo ci to przelicza, ja bym tez skoczyla na bete dzis

reklama
Nie strasznie dziewczyny 😉 Powyżej 1000 beta zwalnia i przyrosty nie są już takie jak wcześniej. Wszystko na spokojnie, jeszcze chwila i na USG powinno być ładnie coś widać

to ze zwalnia to wiedzialam ale myslalam ze te 66% powinno byc, w takim razie przepraszam 😊
Nie jestem pewna, bo ostatni raz betę robiłam rok temu, ale wydaje mi się że nie musi być aż tyle. Dlatego powyżej 1000 teoretycznie już nie powinno się robić, chyba że coś jest nie tak na USG na przykład ☺️

Nie jestem pewna, bo ostatni raz betę robiłam rok temu, ale wydaje mi się że nie musi być aż tyle. Dlatego powyżej 1000 teoretycznie już nie powinno się robić, chyba że coś jest nie tak na USG na przykład ☺️
A ta beta nie jest za niska jak na 6 tydzień?
Owulacja była 9-10 maj i tylko wtedy mogło dojść do zaplodnienia

hej, według tabelek nie jest za niska o według tej strony przyrost też mieści się w normie

Powiem tak, cieszę się że mieszkam w kraju gdzie nie ma takiego kultu na samodiagnozy.
W tych początkowych tygodniach naprawdę nie mamy praktycznie żadnego wpływu na to czy ciąża się utrzyma czy nie. Poza zdrowym odżywieniem i suplementami nie masz na nic wpływu, dlatego wychodzę z założenia, że póki nie ma boli i nic się nie dzieje lepiej czekać na pierwsze usg. Naprawdę, ale zarodek w tych pierwszych dniach nie potrzebuje dodatkowego stresu.

Załączniki

• IMG_1867.png
    IMG_1867.png
    89,3 KB · Wyświetleń: 42
wszystko zależy jak szybko rosła beta wcześniej. Najważniejsze są przyrosty. Te przedziały na betę są ogromne (do 30tys) także tutaj nie za bardzo można to porównywać. Owulacja mogła Ci się przesunąć, ja powinnam też mieć 9-10 maja a chyba było około 13.
Ja bym jeszcze raz betę sprawdziła i skonsultowała to z lekarzem.

reklama
hej , to nie mój wątek . Wiem co możesz czuć bo sama długo starałam się o ciążę i sprawdzałam betę na początku jak szalona . Twoja faktycznie niestety nie przyrasta prawidłowo . HCG powinno rosnąć min 66% w ciągu 48h , a zazwyczaj są to dużo wyższe wartości , najlepiej jakbyś poszła dzisiaj jeszcze raz zobaczyc jaka jest wartość i dodała sobie jeszcze progesteron . Na widełki w laboratorium nie ma co patrzeć bo jest za duża rozpiętość ,ponieważ każda z nas może mieć inne wartości a dodatkowo jeżeli jest to ciąża bliźniacza to już całkiem ta beta będzie inna , dużo wyższa . To co napisała koleżanka u góry że beta zwalnia powyżej 1000 jest nie prawda . Owszem zwalnia ale powyżej 10 tys. I wtedy też już nie ma sensu jej sprawdzać przede wszystkim dlatego że wtedy już widać dobrze na USG rozwoj ciąży . Powyżej 1000 można uwidocznić jedynie czy jest pęcherzyk w macicy . Trzymam kciuki mimo wszystko , daj znać jak sprawdzisz betę

Do góry