reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Na początku podobnie zrobiłam jak ty, a od jakos tygodnia właśnie już stwierdziłam, że przydałby mi się zestaw. Zwróć sobie tylko uwagę na to czy nie masz jakichś problemów z tarczycą, bo w tym zestawie jest jod. On ogólnie jest zalecany w pierwszym trymestrze ale coś kojarzę że przy niedoczynności lub nadczynności warto skonsultować z endokrynologiem suplementację.
jest git, byłam po badaniach tarczycy u endokrynolog i przepisała mi jod. Także myślę że w moim przypadku na plus:)
Jak się czujesz?:)

reklama
jest git, byłam po badaniach tarczycy u endokrynolog i przepisała mi jod. Także myślę że w moim przypadku na plus:)
Jak się czujesz?:)
A u mnie bez zmian z bólami pleców i brzucha. Lepiej jest jak mam dzień w który nie muszę siedzieć. Poza tym powoli dochodzą mi bóle cycków i każda pora dnia jest dobra, żeby iść spać. Nawet jeśli godzinę temu skończyła się moja poprzednia drzemka 😅 A jak u ciebie? 🙂

Na początku podobnie zrobiłam jak ty, a od jakos tygodnia właśnie już stwierdziłam, że przydałby mi się zestaw. Zwróć sobie tylko uwagę na to czy nie masz jakichś problemów z tarczycą, bo w tym zestawie jest jod. On ogólnie jest zalecany w pierwszym trymestrze ale coś kojarzę że przy niedoczynności lub nadczynności warto skonsultować z endokrynologiem suplementację.
Ja mam niedoczynność i mam zalecany jod przez endokrynologa😀 z tego co mówi chat to przy hashimoto nie.

Załączniki

• IMG_4107.jpeg
    IMG_4107.jpeg
    165,9 KB · Wyświetleń: 26
  • IMG_4106.jpeg
    IMG_4106.jpeg
    164,2 KB · Wyświetleń: 25
A u mnie bez zmian z bólami pleców i brzucha. Lepiej jest jak mam dzień w który nie muszę siedzieć. Poza tym powoli dochodzą mi bóle cycków i każda pora dnia jest dobra, żeby iść spać. Nawet jeśli godzinę temu skończyła się moja poprzednia drzemka 😅 A jak u ciebie? 🙂
właśnie mam problem z zaśnięciem wieczorem, jestem bardziej zmęczona, ale nie do spania. Piersi aż czasem pieką i są pełne, poza tym…. Nic :) czekam pod labem na ostatni przyrost który powinien być ponad 1000, i następny dopiero za tydzień dla lekarza, i zobaczymy kiedy wizyta:)

Czesc dziewczyny,muszę sie Was doradzić, transfer 2 blalstki z 5 i 6 doby 03.06,dziś beta w klinice 25,9, nie wiem😔 mam obawy,ze jest za niska😔😔poprzedni transfer to hyla po 6 dniach powyżej 45

@gosiek24 6 dpt i beta dodatnia czyli jest ciąża, a beta może dopiero startować- rób przyrost za najlepiej równe 48godzin i to będzie bardziej miarodajne niż wysokość bety teraz. Póki co jest nadzieja, nie martw się ☺️

Ja dziś po wizycie kontrolnej przed transferem, 11 dc i dostałam na dziś zastrzyk ovitrelle, bo jutro owulacja, co wynika z usg i badań hormonów. Jak zwykle wszystko idealnie, endometrium, hormony, wszystko pięknie zgrywa się w czasie, więc w poniedziałek za tydzień transfer. Szkoda tylko, że mimo tych idealnych warunków transfery się nie udają.

Jeszcze ten ovitrelle, przez to że się utrzymuje w organizmie nie będę mogła zrobić wcześniej testu, bo może być pokazać fałszywie pozytywne. Muszę się uzbroic w pokłady cierpliwości, co nie będzie łatwe.

Ja dziś po wizycie kontrolnej przed transferem, 11 dc i dostałam na dziś zastrzyk ovitrelle, bo jutro owulacja, co wynika z usg i badań hormonów. Jak zwykle wszystko idealnie, endometrium, hormony, wszystko pięknie zgrywa się w czasie, więc w poniedziałek za tydzień transfer. Szkoda tylko, że mimo tych idealnych warunków transfery się nie udają.

Jeszcze ten ovitrelle, przez to że się utrzymuje w organizmie nie będę mogła zrobić wcześniej testu, bo może być pokazać fałszywie pozytywne. Muszę się uzbroic w pokłady cierpliwości, co nie będzie łatwe.
Ja przed transferem zaczęłam sobie robić testy ciążowe żeby sprawdzać na bieżąco i wyłapać moment kiedy Ovitrell się wypłucze. U mnie z tego co pamiętam nie było już śladu 7/8 dni od podania :) wg. Ulotki Ovitrelle utrzymuje się maks 10 dni :)

reklama
@gosiek24 6 dpt i beta dodatnia czyli jest ciąża, a beta może dopiero startować- rób przyrost za najlepiej równe 48godzin i to będzie bardziej miarodajne niż wysokość bety teraz. Póki co jest nadzieja, nie martw się ☺️
Dziękuję za słowa otuchy. To mój 4 transfer,i nawet ,,jakieś tam" doświadczenie powoduje mgle mózgową, i zostaje strach...

Do góry