reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Czemu nie jest obojętny? Brałam praktycznie całą pierwszą ciążę i synek ma się dobrze
są badania które wskazują, na to że nie jest obojętny na rozwój płodu. To jest lek.. nawet nospa może wpływać na to że później dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym. Bez wyraźnych wskazań nie powinno się go brać, a to że wielu lekarzy daje tak na zaś jest niestety bardzo częste. Tak jak pisałam wcześniej, mój lekarz jest bardzo przeciwny jakimkolwiek lekom w ciąży bez wyraźnych wskazań. Żadnych przeciwbólowych, zapobiegawczych leków czy cokolwiek. Nawet odradzał mi te tabletki na mdłości w poprzedniej ciąży i mówił żeby je brała kiedy naprawdę będzie już źle, ale jednak starała się korzystać z naturalnych sposobów . Tylko tak jak mówię, chodzi o dawanie czegoś na zaś a nie kiedy są wskazania.
Gdzieś ostatnio któraś nawet napisała, że to jak branie insuliny kiedy masz wynik ok, ale boisz się cukrzycy.

reklama
Czemu nie jest obojętny? Brałam praktycznie całą pierwszą ciążę i synek ma się dobrze
ja też brałam do 16 tc w poprzedniej ciąży bo mi pierwszy lekarz kazal bo pierwsza poroniłam. Dopiero jak trafiłam właśnie do obecnego lekarza to powiedział że to totalnie bezsensu ale jak już biorę to do tego 16 mam brać bo więcej szkód narobię odstawiając ja wcześniej niż już biorąc. Ale córka też ma się dobrze, zero problemów. To nie jest powiedziane że każdy kto brał bedize miał jakiś problem, ale wpływ ma. Ale tak naprawdę wszystko ma, tylko ważne żeby nie brać na wyrost..

Do góry