Aewea
Fanka BB :)
mi przy moim 17.3 lekarz stwierdził, że jest nisko i na pewno włączamy duphastonw luxmedzie widelki sa 5-50 na pierwszy trymestr, ale i tak wydaje mi sie ze to nisko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mi przy moim 17.3 lekarz stwierdził, że jest nisko i na pewno włączamy duphastonw luxmedzie widelki sa 5-50 na pierwszy trymestr, ale i tak wydaje mi sie ze to nisko
Trochę niski, idź do lekarza i przepisze ci progaZrobiłam dzisiaj betę i proga i mam wyniki: beta 9,64, a prog 10,07. Trochę niski ten prog, nie?![]()
niee no, na razie to poczekam tydzien do kontroli u lekarza, zeby ocenil czy nie jest pozamaciczna, jesli okaze sie, ze zarodek jest w macicy to wtedy moge zaczac brac progesteronTrochę niski, idź do lekarza i przepisze ci proga
Ja jestem bardzooo obstawiona progiem ale to inna sytuacjaniee no, na razie to poczekam tydzien do kontroli u lekarza, zeby ocenil czy nie jest pozamaciczna, jesli okaze sie, ze zarodek jest w macicy to wtedy moge zaczac brac progesteron
Wow to chyba szybkoZ USG 5+4![]()
Nie wiem, w 6 tc już ponoć można zobaczyć bijące serduszko, ja teraz widziałam na usgWow to chyba szybko
ale 17 to nie jest nisko.. wielu lekarzy daje dupka totalnie zapobiegawczo a to lek który nie jest obojętny dla płodu..mi przy moim 17.3 lekarz stwierdził, że jest nisko i na pewno włączamy duphaston
ale 17 to nie jest nisko.. wielu lekarzy daje dupka totalnie zapobiegawczo a to lek który nie jest obojętny dla płodu..
są badania które wskazują, na to że nie jest obojętny na rozwój płodu. To jest lek.. nawet nospa może wpływać na to że później dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym. Bez wyraźnych wskazań nie powinno się go brać, a to że wielu lekarzy daje tak na zaś jest niestety bardzo częste. Tak jak pisałam wcześniej, mój lekarz jest bardzo przeciwny jakimkolwiek lekom w ciąży bez wyraźnych wskazań. Żadnych przeciwbólowych, zapobiegawczych leków czy cokolwiek. Nawet odradzał mi te tabletki na mdłości w poprzedniej ciąży i mówił żeby je brała kiedy naprawdę będzie już źle, ale jednak starała się korzystać z naturalnych sposobów . Tylko tak jak mówię, chodzi o dawanie czegoś na zaś a nie kiedy są wskazania.Czemu nie jest obojętny? Brałam praktycznie całą pierwszą ciążę i synek ma się dobrze
ja też brałam do 16 tc w poprzedniej ciąży bo mi pierwszy lekarz kazal bo pierwsza poroniłam. Dopiero jak trafiłam właśnie do obecnego lekarza to powiedział że to totalnie bezsensu ale jak już biorę to do tego 16 mam brać bo więcej szkód narobię odstawiając ja wcześniej niż już biorąc. Ale córka też ma się dobrze, zero problemów. To nie jest powiedziane że każdy kto brał bedize miał jakiś problem, ale wpływ ma. Ale tak naprawdę wszystko ma, tylko ważne żeby nie brać na wyrost..Czemu nie jest obojętny? Brałam praktycznie całą pierwszą ciążę i synek ma się dobrze