reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Dziewczyny czy wam lekarz tez zabronił jesc i pić produkty niepasteryzowane ? Mam straszna ochotę na jogurty i nie mogę;-(
Mi nie mówiła ale jakby wiem sama z Internetu 👀 w Lidlu słabo jest z jogurtami, często po prostu nie jest napisane z jakiego mleka więc jeżdżę do jakiegoś większego sklepu typu Auchan i wtedy już jakiś wybór jest.
Zwróć uwagę też na sery bo sery też powinny być z mleka pasteryzowanego :(na pewno carski z lidla jest i chyba wszystkie Serenada)
No i bezwzględny zakaz jajek z płynnym żółtkiem bo salmonella..

reklama
Jakieś wizyty w tym tygodniu, lub badania ? 😊
Ja idę jutro na krew na ten cały pakiet miliona rzeczy, będzie już z głowy
Też idę jutro na krew, ale nawet nie wiem na co bo nie dostałam normalnego skierowania tylko elektroniczne i jedyną pewną rzeczą jest glukoza (zwykła) a tak to nie wiem 👀 Boże jak ja wstanę, u nas pobierają krew tylko między 7-8.. a wizytę mam w poniedziałek 23.06 na 8:30.

Jakieś wizyty w tym tygodniu, lub badania ? 😊
Ja idę jutro na krew na ten cały pakiet miliona rzeczy, będzie już z głowy
Ja mam wizytę w środę, ale dopiero późno wieczorem. Z krwi dużo badań już zrobiłam na tą wizytę, wyszłam mi podwyższoną homocysteina. Zobaczymy co wyjdzie na USG 🫣

Ja jutro mam papę przed prenatalnymi i ogólnie morfologia i mocz a dziś do mojego zostawi leków dołączyła insulina na noc

Ja mam wizytę w środę, ale dopiero późno wieczorem. Z krwi dużo badań już zrobiłam na tą wizytę, wyszłam mi podwyższoną homocysteina. Zobaczymy co wyjdzie na USG 🫣
Właśnie się zestresowałam. Poczytałam o homocysteinie w ciąży i jaki ma wpływ i.. pamiętam że jakieś dwa lata temu po nieudanych staraniach sobie zrobiłam ten wynik i był około 12, dwóch lekarzy uważało że to jest powód niepowodzeń i poronień. Ciekawe ile teraz mam, a jeśli mam wysoką i nie zbadałam i teraz coś jest nie tak tam w środku? Nowy lęk odblokowany.

Właśnie się zestresowałam. Poczytałam o homocysteinie w ciąży i jaki ma wpływ i.. pamiętam że jakieś dwa lata temu po nieudanych staraniach sobie zrobiłam ten wynik i był około 12, dwóch lekarzy uważało że to jest powód niepowodzeń i poronień. Ciekawe ile teraz mam, a jeśli mam wysoką i nie zbadałam i teraz coś jest nie tak tam w środku? Nowy lęk odblokowany.
Ja też się bardzo zestresowałam, napisałam do lekarza że nie wiem czy to może czekać do wizyty. Dostałam info żeby kontrolować ciśnienie krwi i więcej omówiony na wizycie (pierwszy raz usłyszałam że homocysteina ma powiązanie z ciśnieniem).
Powstrzymałam się przed googlowaniem bo i tak się martwię wszystkim.

reklama
Do góry