reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Cześć dziewczyny, jak wasze samopoczucie? Zrobiło się cieplej, jak znosicie ciepelko?
Ja dziś trochę lepiej, mdłości już od paru dni mniej się dają we znaki :)
Ja dziś czuję się tragicznie. Serce mi kiepsko pracuje. Ogólnie lubię lato ale chyba w ciąży będę je źle znosić.
Ja wczoraj pierwszy raz odkąd pamiętam nie miałam mdłości wieczornych. Za to dzisiaj wróciły ze zdwojoną siłą 🤣

Bierzecie może witaminę b12 osobno? Macie jakąś konkretną markę do polecenia?
Ja biorę b12 z Aliness.

reklama
Cześć dziewczyny, jak wasze samopoczucie? Zrobiło się cieplej, jak znosicie ciepelko?
Ja dziś trochę lepiej, mdłości już od paru dni mniej się dają we znaki :)
Ja na zmianę, albo pelna energii, moge sprzątać, "biegać", wszystko zalatwiac, a czasem leze bez sil, z ciągnięciem w pachwinach, fajnie ze zdarzają sie te lepsze chwile i to w przewadze ale srednio bo nie przewidze kiedy sie koncza;)
A ciepelko chyba rzeczywiście nie bedzie mi służyć, chociaz kiedys uwielbialam:) nogi mi sztywnieją i drętwieją nie wiem o co chodzi..

Polecam B complex z aliness.
Brałam do tej pory, ale w weekend kupiłam prenatal,żeby mniej tabletek łykać:D
A w prenatal masz taką samą dawkę jak brałaś wcześniej?

Jakie gotowe zestawy witamin polecacie? Ja jeszcze kończę osobno każda tabletkę, ale jak skończę to zamierzam przejść na jakiegoś gotowca 😁

Ja dziś czuję się tragicznie. Serce mi kiepsko pracuje. Ogólnie lubię lato ale chyba w ciąży będę je źle znosić.

Ja biorę b12 z Aliness.
No właśnie ja też dziś gorzej ten upał zaniosłam. Cieszę się że w połowie lata zacznę drugi trymestr, podobno większość kobiet czuje się wtedy lepiej. Może zdążę nacieszyć się latem ;)

A w prenatal masz taką samą dawkę jak brałaś wcześniej?

Jakie gotowe zestawy witamin polecacie? Ja jeszcze kończę osobno każda tabletkę, ale jak skończę to zamierzam przejść na jakiegoś gotowca 😁
Dawkę witaminy b12? Jest niższa. Ale mi to nie przeszkadza, bo ja podniosłam poziom jej jeszcze przed ciążą, później miałam przerwę i teraz brałam.
Ja właśnie kupiłam to prenetal uno. Na razie wzięłam na 30 dni. Widziałam,że z noyo są polecane, ale też droższe, może się skusze w 2 trymestrze:D

A podpowiedzcie mi - na NFZ chodzę do poradni przyszpitalnej do ginekologa, jednak na prenatalne mam zamiar iść prywatnie do jednego z lepszych lekarzy w mieście (który generalnie też przyjmuje w tym szpitalu ale dostać się do niego graniczy z cudem. Na kilku wizytach byłam więc ogarnia mój przypadek). Jednak termin na prenatalne u niego prywatnie mam dopiero na 10 lipca.
Licząc od ostatniej wizyty, wychodzi na to że to będzie u mnie początek 14 tygodnia. Wcześniejszych terminów nie ma. Czy to nie jest trochę za późno? Niby jest że prenatalne powinny być między 11 a 14 tyg ale.. nie podoba mi się że jestem w górnej granicy 🫣
Początek 14tego w sensie 14+1 czy 13+1? Bo maksymalny termin to 13+6tc i crl 84mm

Dziewczyny czy wam lekarz tez zabronił jesc i pić produkty niepasteryzowane ? Mam straszna ochotę na jogurty i nie mogę;-(

Dziewczyny czy wam lekarz tez zabronił jesc i pić produkty niepasteryzowane ? Mam straszna ochotę na jogurty i nie mogę;-(
Produkty niepasteryzowane faktycznie są niewskazane, ale jogurty są w większości pasteryzowane. Bez problemu można :)
U mnie w sumie prawie codziennie wlatuje shake z jogurtem albo na kefirze 😊

reklama
Do góry